Εύκολη τούρτα με γλάσο σοκολάτας
Ήθελα γλυκάκι και έτσι έφτιαξα μια εύκολη τούρτα που σκέφτηκα μόνος μου, δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά είναι εύκολο και άρεσε σε όλους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχετε φαντασία μπορείτε να προσθέσετε φρούτα τις αρεσκείας σας πριν στρώσετε την γκανάς η οτι άλλον σας αρέσει!
Υλικά
-
Υλικά για το μπισκότο
-
1 κουτί Μπισκότα της αρεσκείας σας (Εγώ έβαλα Digestive γιατί μου αρέσουν πολύ)
-
100 γρ. βούτυρο
-
Για την κρέμα
-
1 λίτρο γάλα
-
150 γρ. ζάχαρη (αν το θέλετε πολύ γλυκό βάλτε κι άλλο)
-
6 κ.σ. κορν φλάουρ
-
2 αυγά
-
3 βανίλιες
-
2 κ.σ. μερέντα (Προαιρετικα)
-
Για το γλάσο
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μίξερ, λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα, το στρώνουμε σε ένα μπολ η ταψάκι 20 x 20 καλά με το χέρι μας η με ένα ποτήρι.
-
2
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, χτυπάμε 2 αυγά, μόλις αρχίζει να δένει η κρέμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά παίρνουμε 1 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε μέσα στα αυγά ανακατεύοντας, να ζεσταθούν λίγο τα αυγά.
-
3
Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ξανά βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μερέντα, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μερέντα, και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα που στρώσαμε πριν, απλώνουμε την κρέμα να πάει παντού, αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει.
-
4
Βάζουμε σε ένα μπολ την ψιλοκομμένη κουβερτούρα το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει κρέμα σοκολάτας.
-
5
Ρίχνουμε την γκανάς πάνω στην κρέμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια