Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα

Bαθμολογία: 4.4737
       
 
19 ψήφοι
ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 04.02.08

Περιγραφή

Εύκολη γρήγορη και τραγανή ζύμη για πίτσα
Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα
photo: zanice

Συνταγή από:

ΕΥΗ ΚΟΥΚ

5 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 1/2 φλυτζ τσαγ αλεύρι
  • μαγιά φρέσκια μεγέθους 1 καρυδιού
  • 1 φλυτζ τσαγ νερό
  • λίγο ούζο
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάλτε το αλεύρι σε μπώλ
  2. Ζεστάνετε το νερό, ρίξτε μέσα τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί καλά.
  3. Ρίξτε τη στο αλεύρι και ρίξτε και λίγο ούζο
  4. Ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια
  5. Αλείψτε το ταψάκι σας με λίγο λάδι και ανοίξτε τη ζύμη με τα δάχτυλα να το καλύψει
  6. Βάλτε τη γέμιση της αρεσκείας σας
  7. Ψήστε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά είναι για 2 ταψάκια αλουμινίου. Το αλεύρι λίγο λίγο, όσο σας πάρει να μην κολλάει. Όχι πολύ γιατί σκληραίνει η ζύμη. Αν μείνει 10΄ στο μπωλ γίνεται πολύ μαλακή και ανοίγει πιο εύκολα στο ταψί. Το νερό όχι καυτό γιατί κόβει η μαγιά (ζεστό να το αντέχετε στο δάχτυλό σας μέχρι το 10)

Σχετικές συνταγές

Ζύμη του αρχάριου Ζύμη του αρχάριου
3.6667
       
       
(3)
Ζύμη για πίτσα με Φαριν-απ Ζύμη για πίτσα με Φαριν-απ
4.3077
       
       
(13)
Αρωματική ζύμη πίτσας Αρωματική ζύμη πίτσας
4.6842
       
       
(19)

    36 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 4-2-08  
    ούζο.... χμμμμμ πρέπει να γίνεται πολύ ορεκτική!
    για να τη δοκιμάσω... θα σου πω!
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 4-2-08  
    Με το ούζο (και χωρίς καθόλου λάδι όπως βλέπω) θα γίνει και πιο τραγανή!
    Ούζο, τσίπουρο, ξίδι... μπαίνουν και σε ζύμη για φύλλο για να γίνει τραγανό.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 4-2-08  
    Εδώ βέβαια το ούζο δίνει και άρωμα!! Το καλό είναι ότι περιμένοντας να ψηθεί η πίτσα κατεβάζουμε και κανένα ποτηράκι! ΧιΧι!!!!
    #
    Σχόλιο από elenara, 11-4-08  
    Πολυ καλη η ζυμη σου μονο που θελει και λιγο αλατακι.Ψιχουλο δεν εμεινε βεβαια.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 11-8-08  
    Η συνταγή σου έχει μέσα μαγιά....και η ερώτηση μου είναι εφόσον έχει μαγιά δεν πρέπει να "σταθεί" λίγο για να φουσκώσει σε όγκο?
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 26-8-08  
    Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά λόγω διακοπών τώρα τη διάβασα την ερώτησή σου. Αυτή η ζύμη δεν χρειάζεται ιδιαίτερο φούσκωμα. Το 10λεπτο που αναφέρω ίσα ίσα δηλ να συγκεντρώσω όλα τα υλικά μου είναι αρκετό. Γϊνεται το ζυμάρι πολύ αφράτο και ανοίγει εύκολα στο ταψάκι.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 18-1-09  
    Δεν αντιστάθηκα και στο μισό ζυμάρι έβαλα γλυκάνισο
    #
    Σχόλιο από kihli, 8-2-09  
    σας εχει τυχει να μεινει η ζυμη ωμη κατω απο τα υλικα ενω γύρω γύρω έχει αρπάξει? τί κάνουμε τότε? τί να προσέξω απο την αρχή? ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από mele, 25-2-09  
    Σαν γεύση ήταν πάρα πολύ ωραία, όμως κι εγώ το ίδιο έπαθα, σχεδόν άψητη ήταν στη μέση!!! Την έφαγα δλδ, δεν ήταν εντελώς άψητη απλά δεν ψήθηκε ομοιόμορφα! Φαντάζομαι ότι φταίει η φρέσκια ντομάτα που είχα στη γέμιση! Αλλά τι άλλο να βάλω; Είμαι και σε δίαιτα και μόνο λαχανικά έβαλα! Ας βοηθήσει κάποιος γιατί γευστικά ήταν πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 28-2-09  
    Mele και kihli ειλικρινά δεν μου έχει συμβεί να είναι ωμή στο κέντρο η πίτσα.Πιστεύω ότι οφείλεται είτε σε υπερβολική δόση σάλτσας είτε σε σάλτσα με πολλά υγρά, με αποτέλεσμα να μαλακώνει πολύ το φύλλο και να μην γίνεται τραγανό. Ψήστε την πίτσα λίγο παραπάνω και στο τέλος που θα σβήσετε τον φούρνο βάλτε το ταψί για λίγο στον πάτο του φούρνου. Με τη ζέστη του, θα ψηθεί σίγουρα και απο κάτω. Προσοχή όμως για λίγο!!! Καλή επιτυχία :-)
    #
    Σχόλιο από viki_thess, 3-6-09  
    θελω να ρωτησω κατι γιατι ειδα ολες τις συνταγες για πιτσα εδω... εγω φτιαχνω πιτσα αλλα αντι για νερο βαζω γαλα. εδω σε οσες συνταγες ειδα ολες λενε για νερο χλιαρο και οχι γαλα. επισης ηθελα να ρωτησω αν αντι για γαλα κανονικο μπορω να βαλω εβαπορε στην πιτσα οπως βαζουμε στη συνταγη που εχει στο σαιτ "πεινιρλακια μουρλια". το χει δοκιμασει κανεις να μου πει πως θα βγει; ποια η διαφορα του νερου απ το γαλα στη ζυμη της πιτσας;
    #
    Σχόλιο από Αλέκα Ν., 23-9-09  
    Πράγματι πολύ ωραία ζύμη. Το κυριότερο είναι ότι δε θέλει φούσκωμα και έτσι δεν πρέπει να περιμένεις και να την προγραμματίζεις από ώρα.

    Πράγματι τα πολλά υλικά δεν αφήνουν τη ζύμη να ψηθεί πολύ. Τη φρέσκια ντομάτα είανι καλύερα να την ακουμπάμε πάνω στο τυρί ή το ζαμπόν που κατά κάποιον τρόπο "αδιαβροχοποιούν" τη βάση από υγρά και έτσι γίνεται τραγανή.
    #
    Σχόλιο από chrisdim, 17-10-09  
    Πολύ ωραία ,εύκολη και μυρωδάτη ζύμη!Ενθουσιάστηκα! Έφτιαξα διπλή δόση για το μεγάλο ταψί του φούρνου μου. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Aristides, 13-6-10  
    Εύκολη και γρήγορη όντως ζύμη. Μόνο που κι εμένα μου έμεινε άψητη στο μέσον και αναγκάστικα να την βάλω μετά στο κάτω μέρος του φούρνου. Συμφωνώ ότι χρειάζεται λίγο αλατάκι.
    #
    Σχόλιο από mkalliarou, 13-6-10  
    κορίτσια, το μυστικό για να μη λασπώνει η ζύμη της πίτσας και να ψήνεται, είναι το εξής: Πρώτον, πριν κόψουμε τη ντομάτα σε ροδέλες τη στίβουμε λίγο για να βγάλει τα υγρά της, και δεύτερο και σπουδαιότερο είναι να πασπαλίζουμε τη βάση της πίτσας αφού τη στρώσουμε στο ταψί με 2 κουταλιές φρυγανιά! Έτσι απορροφώνται τα υγρά, και ψήνεται όμορφα η ζύμη μας!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!
    #
    Σχόλιο από el34, 15-8-10  
    #
    Σχόλιο από γιουλιτσα, 30-1-11  
    εκανα πιτσουλα με το ζυμαρακι σου και ξετρελαθηκε ο γιοκας μου ο μαξουλινος.χιλια πηρουνακια!!!!!μπραβο ευουλακι μου.
    #
    Σχόλιο από neraidomama, 13-6-11  
    Τραγανή, γρήγορη, εύκολη, νόστιμη (έβαλα λίγο αλατάκι) Τέλεια!!! Φάγαμε πίτσα σε λιγότερο από 1 ώρα!
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 13-6-11  
    Λέτε με ξερή μαγιά να κάνω δουλεια;
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 20-6-11  
    Δοκίμασα με ξηρή μαγιά που την διάλυσα στο ένα ποτήρι νερό της συνταγής. Το ζυμαράκι όμως ζήταγε π ο λ ύ αλεύρι ακόμα. Με προβλημάτίζει το ότι δεν πείραξα τις αναλογίες των στερεών και των υγρών. Να φταίει η μαγιά;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    31 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 4-2-08  
    ούζο.... χμμμμμ πρέπει να γίνεται πολύ ορεκτική!
    για να τη δοκιμάσω... θα σου πω!
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 4-2-08  
    Με το ούζο (και χωρίς καθόλου λάδι όπως βλέπω) θα γίνει και πιο τραγανή!
    Ούζο, τσίπουρο, ξίδι... μπαίνουν και σε ζύμη για φύλλο για να γίνει τραγανό.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 4-2-08  
    Εδώ βέβαια το ούζο δίνει και άρωμα!! Το καλό είναι ότι περιμένοντας να ψηθεί η πίτσα κατεβάζουμε και κανένα ποτηράκι! ΧιΧι!!!!
    #
    Σχόλιο από elenara, 11-4-08  
    Πολυ καλη η ζυμη σου μονο που θελει και λιγο αλατακι.Ψιχουλο δεν εμεινε βεβαια.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 11-8-08  
    Η συνταγή σου έχει μέσα μαγιά....και η ερώτηση μου είναι εφόσον έχει μαγιά δεν πρέπει να "σταθεί" λίγο για να φουσκώσει σε όγκο?
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 26-8-08  
    Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά λόγω διακοπών τώρα τη διάβασα την ερώτησή σου. Αυτή η ζύμη δεν χρειάζεται ιδιαίτερο φούσκωμα. Το 10λεπτο που αναφέρω ίσα ίσα δηλ να συγκεντρώσω όλα τα υλικά μου είναι αρκετό. Γϊνεται το ζυμάρι πολύ αφράτο και ανοίγει εύκολα στο ταψάκι.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 18-1-09  
    Δεν αντιστάθηκα και στο μισό ζυμάρι έβαλα γλυκάνισο
    #
    Σχόλιο από kihli, 8-2-09  
    σας εχει τυχει να μεινει η ζυμη ωμη κατω απο τα υλικα ενω γύρω γύρω έχει αρπάξει? τί κάνουμε τότε? τί να προσέξω απο την αρχή? ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από mele, 25-2-09  
    Σαν γεύση ήταν πάρα πολύ ωραία, όμως κι εγώ το ίδιο έπαθα, σχεδόν άψητη ήταν στη μέση!!! Την έφαγα δλδ, δεν ήταν εντελώς άψητη απλά δεν ψήθηκε ομοιόμορφα! Φαντάζομαι ότι φταίει η φρέσκια ντομάτα που είχα στη γέμιση! Αλλά τι άλλο να βάλω; Είμαι και σε δίαιτα και μόνο λαχανικά έβαλα! Ας βοηθήσει κάποιος γιατί γευστικά ήταν πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 28-2-09  
    Mele και kihli ειλικρινά δεν μου έχει συμβεί να είναι ωμή στο κέντρο η πίτσα.Πιστεύω ότι οφείλεται είτε σε υπερβολική δόση σάλτσας είτε σε σάλτσα με πολλά υγρά, με αποτέλεσμα να μαλακώνει πολύ το φύλλο και να μην γίνεται τραγανό. Ψήστε την πίτσα λίγο παραπάνω και στο τέλος που θα σβήσετε τον φούρνο βάλτε το ταψί για λίγο στον πάτο του φούρνου. Με τη ζέστη του, θα ψηθεί σίγουρα και απο κάτω. Προσοχή όμως για λίγο!!! Καλή επιτυχία :-)
    #
    Σχόλιο από viki_thess, 3-6-09  
    θελω να ρωτησω κατι γιατι ειδα ολες τις συνταγες για πιτσα εδω... εγω φτιαχνω πιτσα αλλα αντι για νερο βαζω γαλα. εδω σε οσες συνταγες ειδα ολες λενε για νερο χλιαρο και οχι γαλα. επισης ηθελα να ρωτησω αν αντι για γαλα κανονικο μπορω να βαλω εβαπορε στην πιτσα οπως βαζουμε στη συνταγη που εχει στο σαιτ "πεινιρλακια μουρλια". το χει δοκιμασει κανεις να μου πει πως θα βγει; ποια η διαφορα του νερου απ το γαλα στη ζυμη της πιτσας;
    #
    Σχόλιο από Αλέκα Ν., 23-9-09  
    Πράγματι πολύ ωραία ζύμη. Το κυριότερο είναι ότι δε θέλει φούσκωμα και έτσι δεν πρέπει να περιμένεις και να την προγραμματίζεις από ώρα.

    Πράγματι τα πολλά υλικά δεν αφήνουν τη ζύμη να ψηθεί πολύ. Τη φρέσκια ντομάτα είανι καλύερα να την ακουμπάμε πάνω στο τυρί ή το ζαμπόν που κατά κάποιον τρόπο "αδιαβροχοποιούν" τη βάση από υγρά και έτσι γίνεται τραγανή.
    #
    Σχόλιο από chrisdim, 17-10-09  
    Πολύ ωραία ,εύκολη και μυρωδάτη ζύμη!Ενθουσιάστηκα! Έφτιαξα διπλή δόση για το μεγάλο ταψί του φούρνου μου. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Aristides, 13-6-10  
    Εύκολη και γρήγορη όντως ζύμη. Μόνο που κι εμένα μου έμεινε άψητη στο μέσον και αναγκάστικα να την βάλω μετά στο κάτω μέρος του φούρνου. Συμφωνώ ότι χρειάζεται λίγο αλατάκι.
    #
    Σχόλιο από mkalliarou, 13-6-10  
    κορίτσια, το μυστικό για να μη λασπώνει η ζύμη της πίτσας και να ψήνεται, είναι το εξής: Πρώτον, πριν κόψουμε τη ντομάτα σε ροδέλες τη στίβουμε λίγο για να βγάλει τα υγρά της, και δεύτερο και σπουδαιότερο είναι να πασπαλίζουμε τη βάση της πίτσας αφού τη στρώσουμε στο ταψί με 2 κουταλιές φρυγανιά! Έτσι απορροφώνται τα υγρά, και ψήνεται όμορφα η ζύμη μας!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!
    #
    Σχόλιο από el34, 15-8-10  
    #
    Σχόλιο από γιουλιτσα, 30-1-11  
    εκανα πιτσουλα με το ζυμαρακι σου και ξετρελαθηκε ο γιοκας μου ο μαξουλινος.χιλια πηρουνακια!!!!!μπραβο ευουλακι μου.
    #
    Σχόλιο από neraidomama, 13-6-11  
    Τραγανή, γρήγορη, εύκολη, νόστιμη (έβαλα λίγο αλατάκι) Τέλεια!!! Φάγαμε πίτσα σε λιγότερο από 1 ώρα!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 20-6-11  
    Ισως να μην σου πετυχε γιατι εβαλες ενα ποτηρι νερο αντι ενα φυλτζανι που λέει η συνταγη παντως νοστιμη φαινεται μια απο αυτες της μερες θα την φτιαξω κι εγω
    #
    Σχόλιο από haris67, 17-8-11  
    Καταπληκτικη συνταγη για ζυμη πιτσας, μολις την εφτιαξα, την ζυμη την αφησα λιγο μεχρι να ετοιμασω τα υλικα της γεμισης και εγινε οντως μαλακη και πολυ καλη στο ανοιγμα, τα αξιζει τα 5 πηρουνακια της και με το παραπανω. louxor υπολογισε περιπου ενα σφηνακι ουζο, εγω εβαλα και στην ζυμη λιγο γλυκανισο για extra γευση της ζυμης.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Gianna78, 13-6-11  
    Λέτε με ξερή μαγιά να κάνω δουλεια;
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 20-6-11  
    Δοκίμασα με ξηρή μαγιά που την διάλυσα στο ένα ποτήρι νερό της συνταγής. Το ζυμαράκι όμως ζήταγε π ο λ ύ αλεύρι ακόμα. Με προβλημάτίζει το ότι δεν πείραξα τις αναλογίες των στερεών και των υγρών. Να φταίει η μαγιά;
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 20-6-11  
    Ουπς, φλυτζάνι εννοούσα!
    Βεβαιώς να τη δοκιμάσεις, δεν ήταν άσχημη τελικά. Απλά εγω δεν ψηφίζω γιατί δεν ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα και πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη.
    #
    Σχόλιο από louxor, 14-7-11  
    καλησπερα ηθελα να ρωτησω ποσο ουζο να βαλω? Ευχαριστω!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-6-14  
    Για δες εδω https://www.sintagespareas.gr/metatropes

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της KAKALELLI
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 258 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikouli
    litsa
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της popikos
    ορεκτικα
    Ένα βιβλίο 131 αγαπημένων συνταγών, του/της pinelopi53