Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα
Εύκολη γρήγορη και τραγανή ζύμη για πίτσα
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά είναι για 2 ταψάκια αλουμινίου. Το αλεύρι λίγο λίγο, όσο σας πάρει να μην κολλάει. Όχι πολύ γιατί σκληραίνει η ζύμη. Αν μείνει 10΄ στο μπωλ γίνεται πολύ μαλακή και ανοίγει πιο εύκολα στο ταψί. Το νερό όχι καυτό γιατί κόβει η μαγιά (ζεστό να το αντέχετε στο δάχτυλό σας μέχρι το 10)
Υλικά
-
2 1/2 φλυτζ τσαγ αλεύρι
-
μαγιά φρέσκια μεγέθους 1 καρυδιού
-
1 φλυτζ τσαγ νερό
-
λίγο ούζο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε το αλεύρι σε μπώλ
-
2
Ζεστάνετε το νερό, ρίξτε μέσα τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί καλά.
-
3
Ρίξτε τη στο αλεύρι και ρίξτε και λίγο ούζο
-
4
Ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια
-
5
Αλείψτε το ταψάκι σας με λίγο λάδι και ανοίξτε τη ζύμη με τα δάχτυλα να το καλύψει
-
6
Βάλτε τη γέμιση της αρεσκείας σας
-
7
Ψήστε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα
Σχόλια (39)