Εύκολο γεμιστό τσουρέκι
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχω καρύδια στο σπίτι, συνηθίζω να βάζω μία στρώση πριν και μετά τις μπανάνες. Επίσης είναι πολύ νόστιμο σαν "παγωτάκι" αν το βάλετε στην κάτάψυξη. Φυσικά πολύ νόστιμο και πιο καλοκαιρινό γίνεται με κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και φράουλες αντί για μπανάνες... Πειραματιστείτε...
Υλικά
-
0.5 τσουρέκι
-
Κρέμα σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
-
2 μπανάνες
-
ρούμι, λικέρ ή κονιάκ
-
(προαιρετικά χοντροτριμμένα καρύδια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίστε το τσουρέκι σε κορδόνια και βάλτε τη μισή τους ποσότητα σε μία στενόμακρη φόρμα για cake. Βρέξτε το τσουρέκι με μπόλικο κονιάκ.
-
2
Ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ή αν διαθέτετε λίγο χρόνο απλά προσθέστε γάλα σε μία έτοιμη, από αυτές που πουλάνε σε όλα τα super market.
-
3
Βάζετε την μισή κρέμα πάνω από το τσουρέκι και απλώνετε τις μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες. Ύστερα τις σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Τα υπόλοιπα κορδόνια του τσουρεκιού, τα απλώνετε πάνω από την κρέμα και τα ραντίζετε με μπόλικο κονιάκ.
-
4
Βάζετε στο ψυγείο για αρκετή ώρα προτού σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)