Εύκολο γλυκό με Maltesers

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
sweeney, 18.01.09

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. Maltesers
  • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. τυρί Philadelphia
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1 μπάρα σοκολάτας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα μπισκότα βουτύρου στο multi για να γίνουν θρύμμα.
  2. Σπάμε με τα χέρια τα maltesers και τα ανακατεύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα maltesers και τα μπισκότα.
  4. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό σκεύος (κατά προτίμηση να βγαίνουν τα πλαΐνά, αν δεν έχετε δεν πειράζει) με ένα κουτάλι ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.
  5. Το βάζουμε να ψηθεί για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  6. Έπειτα ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη ζάχαρη, τον κρόκο των αυγών, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ.
  7. Χτυπάμε ξεχωριστά το ασπράδι των αυγών να γίνει μαρέγκα και το προσθέτουμε στην κρέμα.
  8. Στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τη βάση μπισκότου και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι η κρέμα να πήξει τελείως.
  10. Έπειτα διαλύουμε όσο μπορούμε τη μπάρα με τα χέρια και τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αν δεν το θέλετε για γλυκό ψυγείου να το ψήσετε στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 23-1-09  
    sweeney ωραιο φαινεται, σαν τσιζ-κεικ μοιαζει! τι εννοεις μια μπαρα σοκολατας? και πως την διαλυουμε με τα χερια?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 23-1-09  
    ναι καρμεν μου οντως μοιαζει με cheese cake..η μπαρα σοκολατας ειναι ακριβως οπως οι μπαρες δημητριακων που υπαρχουν στα super market απλα ειναι με σοκολατα..τη μπαρα θα την τριψεις με τα χερια οπως θριβουμε τα μπισκοτα..οσο βεβαια μπορει να τριφτει μια μπαρα..αυτο το κανουμε για να υπάρχουν ψιλοκομμενα,διασπαρτα και μικρα κομματακια πανω απο την κρεμα..ελπιζω να σε βοηθησα :-)
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 1-2-09  
    οκ,sweeney.ευχαριστω αν το φτιαξω θα σε βαθμολογισω!! φιλακια!!!!
    #
    Σχόλιο από xara19, 16-7-09  
    sweeney να σε ρωτήσω κάτι? το έχεις κάνει και με τους δύο τρόπους και τι σαρέσει περισσότερο. φούρνου ή ψυγείου?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 20-7-09  
    αυτό πάει ανάλογα με την εποχή κιόλας..εμένα μαρέσουν και τα 2 πολύ αλλα στο φούρνο το βάζω το χειμώνα και το καλοκαίρι στο ψυγείο..
    #
    Σχόλιο από A_Blonde_in_the_Kitchen, 18-3-12  
    Μερικά πράγματα στη συνταγή είναι ή περιττά η λίγα.Η γεύση στο τέλος ήταν καλή,γιατι η γενικότερη ιδέα ηταν καλή αλλα εγώ την τροποποίησα λιγάκι.Πρώτα απο όλα δεν χρειάζεται τόσο βούτυρο γιατι τα μπισκότα μουλιάζουν.Δεύτερον η κρέμα γάλακτος χρειάζεται και αυτή χτύπημα ξεχωριστά όπως τα ασπράδια, τρίτον εκτός από χυμό λεμόνι καλύτερα είναι να βάλουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού. Επίσης καλό θα ήταν να βάζαμε και λιγο παραπάνω τυρί κρέμα ετσι ώστε στο τέλος να σφίξει λιγο παραπάνω γιατι παραβγαίνει ρευστό. Εγώ απο πάνω στο τέλος έτριψα μια Ιον γάλακτος και μια Crunch
    #
    Σχόλιο από evisam, 28-5-12  
    Ποιά θεωρείς μπισκότα βουτύρου, Sweeney; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πτι-μπερ ή digestive;

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 1-2-09  
    οκ,sweeney.ευχαριστω αν το φτιαξω θα σε βαθμολογισω!! φιλακια!!!!
    #
    Σχόλιο από xara19, 16-7-09  
    sweeney να σε ρωτήσω κάτι? το έχεις κάνει και με τους δύο τρόπους και τι σαρέσει περισσότερο. φούρνου ή ψυγείου?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 20-7-09  
    αυτό πάει ανάλογα με την εποχή κιόλας..εμένα μαρέσουν και τα 2 πολύ αλλα στο φούρνο το βάζω το χειμώνα και το καλοκαίρι στο ψυγείο..
    #
    Σχόλιο από A_Blonde_in_the_Kitchen, 18-3-12  
    Μερικά πράγματα στη συνταγή είναι ή περιττά η λίγα.Η γεύση στο τέλος ήταν καλή,γιατι η γενικότερη ιδέα ηταν καλή αλλα εγώ την τροποποίησα λιγάκι.Πρώτα απο όλα δεν χρειάζεται τόσο βούτυρο γιατι τα μπισκότα μουλιάζουν.Δεύτερον η κρέμα γάλακτος χρειάζεται και αυτή χτύπημα ξεχωριστά όπως τα ασπράδια, τρίτον εκτός από χυμό λεμόνι καλύτερα είναι να βάλουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού. Επίσης καλό θα ήταν να βάζαμε και λιγο παραπάνω τυρί κρέμα ετσι ώστε στο τέλος να σφίξει λιγο παραπάνω γιατι παραβγαίνει ρευστό. Εγώ απο πάνω στο τέλος έτριψα μια Ιον γάλακτος και μια Crunch

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 23-1-09  
    sweeney ωραιο φαινεται, σαν τσιζ-κεικ μοιαζει! τι εννοεις μια μπαρα σοκολατας? και πως την διαλυουμε με τα χερια?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 23-1-09  
    ναι καρμεν μου οντως μοιαζει με cheese cake..η μπαρα σοκολατας ειναι ακριβως οπως οι μπαρες δημητριακων που υπαρχουν στα super market απλα ειναι με σοκολατα..τη μπαρα θα την τριψεις με τα χερια οπως θριβουμε τα μπισκοτα..οσο βεβαια μπορει να τριφτει μια μπαρα..αυτο το κανουμε για να υπάρχουν ψιλοκομμενα,διασπαρτα και μικρα κομματακια πανω απο την κρεμα..ελπιζω να σε βοηθησα :-)
    #
    Σχόλιο από evisam, 28-5-12  
    Ποιά θεωρείς μπισκότα βουτύρου, Sweeney; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πτι-μπερ ή digestive;

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της christmast
    αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 102 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της MAIRH37