Εύκολο γλυκό με Maltesers
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν δεν το θέλετε για γλυκό ψυγείου να το ψήσετε στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά.
Υλικά
-
200 γρ. Maltesers
-
250 γρ. μπισκότα βουτύρου
-
150 γρ. βούτυρο
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
600 γρ. τυρί Philadelphia
-
170 γρ. ζάχαρη
-
4 αυγά
-
χυμό ενός λεμονιού
-
1 βανίλια
-
1 μπάρα σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα μπισκότα βουτύρου στο multi για να γίνουν θρύμμα.
-
2
Σπάμε με τα χέρια τα maltesers και τα ανακατεύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
-
3
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα maltesers και τα μπισκότα.
-
4
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό σκεύος (κατά προτίμηση να βγαίνουν τα πλαΐνά, αν δεν έχετε δεν πειράζει) με ένα κουτάλι ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.
-
5
Το βάζουμε να ψηθεί για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
-
6
Έπειτα ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη ζάχαρη, τον κρόκο των αυγών, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ.
-
7
Χτυπάμε ξεχωριστά το ασπράδι των αυγών να γίνει μαρέγκα και το προσθέτουμε στην κρέμα.
-
8
Στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τη βάση μπισκότου και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
-
9
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι η κρέμα να πήξει τελείως.
-
10
Έπειτα διαλύουμε όσο μπορούμε τη μπάρα με τα χέρια και τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)