Εύκολο γλυκό με μήλο με λίγες θερμίδες
Επινόηση της τελευταίας στιγμής με υλικά που είχα στο ψυγείο. Ιδανικό για αναπάντεχες τάσεις υπογλυκαιμίας για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Τέλειο και για πρωινό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το έχω δοκιμάσει και με παγωτό βανίλια αντί για γιαούρτι και είναι τέλειο!!!
Υλικά
-
2 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
-
1 κουταλιά ζάχαρη
-
κανέλα + γαρύφαλλο σε σκόνη
-
5-6 μπισκότα πτι-μπερ
-
1 χούφτα σταφίδες + καρύδια χοντροκομμένα
-
2 κουταλιές γιαούρτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού περάσουμε τα μήλα από το τρίφτη τα βράζουμε για 4-5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγο νερό (1-2 κουταλιές) και τη ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλο.
-
2
Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα και βάζουμε σε 2 ατομικά μπολάκια. Από πάνω βάζουμε τα ζεστά μήλα στα οποία έχουμε προσθέσει τις σταφίδες.
-
3
Τελειώνουμε με μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μπολάκι και το καρύδι για ντεκόρ.
Σχόλια (6)