Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου

Bαθμολογία: 4.2
       
 
5 ψήφοι
jouli, 18.03.09

Περιγραφή

Υπέροχο γλυκό με σοκολάτα και μπανάνες. Οταν το φτιάχνω, τρώγεται την ιδια μέρα. Φτιάξτε το και θα με θυμηθήτε.


Συνταγή από:

jouli

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. σαβαγιάρ ή νταϊτζέστιβ μπισκότα
  • 7 μπανάνες
  • μισό κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • μισό φλυτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 50 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ψημενα και χοντροκομένα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοβουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
  3. Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε σαντιγύ, μπανάνες, μπισκότα. Ρίχνουμε το μίγμα σε ενα πυρέξ ή ο,τι άλλο ταψάκι.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και το κονιάκ σε μπαίν μαρί.
  5. Οταν κρυώσει λίγο το μίγμα της κουβερτούρας, το απλώνουμε πάνω απο τις μπανάνες με τη σαντιγύ. Τελος προσθέτουμε απο πάνω το αμύγδαλο. Βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι μπανάνες πρέπει να είναι αρκετά ώριμες. Αν είναι μεγάλες πολυ, βάλτε μια λιγότερη.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 27-3-09  
    Το έφτιαξα το γλυκάκι σου,την ημέρα του Ευαγγελισμού,δεν λέω ότι με ενθουσίασε..δεν νομίζω ότι θα το ξανάφτιαχνα,δεν είχε κάτι το ενδιαφέρον η γεύση του!
    #
    Σχόλιο από neta37, 28-3-09  
    εγω το εφτιαξα το γλυκο και αρεσε πολυ στην οικογενεια μου.Στον επομενο καφε με τις φιλες σιγουρα θα το ξαναφτιαξω γιατι ξεφευγει απο τα συνυθησμενα.Ειναι και υγιεινο.ΜΤΡΑΒΟ ΣΟΥ.
    #
    Σχόλιο από kor_, 22-5-09  
    Τι αλλο φρούτο μπορω να βάλλω?Δεν μ'αρεσει η μπανανα.Αν βάλλω φράουλες?
    #
    Σχόλιο από jouli, 22-5-09  
    Κor δεν το εχω δοκιμαση με αλλο φρουτο,αλλα πιστευω και με φραουλα θα ειναι ωραιο και ροδακινο κομποστα η φρεσκο.
    #
    Σχόλιο από THEMELINA, 24-4-11  
    Είναι η δεύτερη φορά που το φτιάχνω και τελειώνει την ίδια μέρα!Ελαφρύ και πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 1-10-11  
    Το γλυκό είναι καταπληκτικό.Ενα προβληματάκι είχα μόνο δεν μου έπηξε η κρέμα και όταν το έκοψα έτρεχε και μου διαλύθηκε.Επειδή θέλω να το ξαναφτιάξω σήμερα για ένα τραπέζι,γιατί σαν γεύση είναι τέλειο,μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι θα μπορούσα να βάλω για να μου πήξει η κρέμα?Σκέφτηκα να διαλύσω κορν φλαόυρ και να ρίξω αλλά δεν ξέρω αν θα κάνει τίποτα γιατί το κορν φλάουρ απ'ότι ξέρω μπαίνει σε ζεστό μίγμα και όχι σε κρύο.Αν ξέρει κάποιος να μου πει πολύ θα με βοηθήσει.Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από jouli, 2-10-11  
    το γλυκο δεν γινεται πολυ πηχτο.Το σερβιρεις με το κουταλι.Μαλλον κατι λαθος εκανες,δεν πρεπει να νερουλιασει.Βαλε περισσοτερο μπισκοτο η πιο σφιχτη τη σαντιγυ.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 2-10-11  
    Έβαλα περισσότερα μπισκότα και έπηξε αλλά όχι πολύ.Τελικά το έκανα σε ατομικά μπολάκια και το φάγαμε με το κουτάλι.Είναι πολύ ωραίο και ελαφρύ γλυκό.Άρεσε πολύ σε όλους.
    #
    Σχόλιο από votsalo1972, 3-10-11  
    ΝΤΙΝΑΘΥΒΑ, γιάτι δεν δοκιμάζεις μια φυτική κρέμα, όπως η Μόρφατ στο τενεκεδάκι ή η πράσινη του ψυγείου(δεν θυμάμαι όνομα), που είναι πιο σταθερές.Το προτίνω γιατί η κρέμα γάλακτος έχει καλύτερη γεύση μεν, αλλά δεν είναι τόσο σταθερή όπως η φυτική και επιδή είχα και εγώ σε παρόμοιες συνταγές το ίδιο πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από stellaTD, 3-12-11  
    τελειο!!! και παααρα πολυ γρηγορο!!
    το εφτιαξα εχθες βραδυ στα γενεθλια μιας φιλης μονο που απο πανω εβαλα τριμμενο πισκοτο και με ρωτουσαν την συνταγη!Ως νεα στα γλυκα μου δινει χαρα να συνεχισω :-) ευχαριστω!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 27-3-09  
    Το έφτιαξα το γλυκάκι σου,την ημέρα του Ευαγγελισμού,δεν λέω ότι με ενθουσίασε..δεν νομίζω ότι θα το ξανάφτιαχνα,δεν είχε κάτι το ενδιαφέρον η γεύση του!
    #
    Σχόλιο από neta37, 28-3-09  
    εγω το εφτιαξα το γλυκο και αρεσε πολυ στην οικογενεια μου.Στον επομενο καφε με τις φιλες σιγουρα θα το ξαναφτιαξω γιατι ξεφευγει απο τα συνυθησμενα.Ειναι και υγιεινο.ΜΤΡΑΒΟ ΣΟΥ.
    #
    Σχόλιο από THEMELINA, 24-4-11  
    Είναι η δεύτερη φορά που το φτιάχνω και τελειώνει την ίδια μέρα!Ελαφρύ και πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 1-10-11  
    Το γλυκό είναι καταπληκτικό.Ενα προβληματάκι είχα μόνο δεν μου έπηξε η κρέμα και όταν το έκοψα έτρεχε και μου διαλύθηκε.Επειδή θέλω να το ξαναφτιάξω σήμερα για ένα τραπέζι,γιατί σαν γεύση είναι τέλειο,μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι θα μπορούσα να βάλω για να μου πήξει η κρέμα?Σκέφτηκα να διαλύσω κορν φλαόυρ και να ρίξω αλλά δεν ξέρω αν θα κάνει τίποτα γιατί το κορν φλάουρ απ'ότι ξέρω μπαίνει σε ζεστό μίγμα και όχι σε κρύο.Αν ξέρει κάποιος να μου πει πολύ θα με βοηθήσει.Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από jouli, 2-10-11  
    το γλυκο δεν γινεται πολυ πηχτο.Το σερβιρεις με το κουταλι.Μαλλον κατι λαθος εκανες,δεν πρεπει να νερουλιασει.Βαλε περισσοτερο μπισκοτο η πιο σφιχτη τη σαντιγυ.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 2-10-11  
    Έβαλα περισσότερα μπισκότα και έπηξε αλλά όχι πολύ.Τελικά το έκανα σε ατομικά μπολάκια και το φάγαμε με το κουτάλι.Είναι πολύ ωραίο και ελαφρύ γλυκό.Άρεσε πολύ σε όλους.
    #
    Σχόλιο από stellaTD, 3-12-11  
    τελειο!!! και παααρα πολυ γρηγορο!!
    το εφτιαξα εχθες βραδυ στα γενεθλια μιας φιλης μονο που απο πανω εβαλα τριμμενο πισκοτο και με ρωτουσαν την συνταγη!Ως νεα στα γλυκα μου δινει χαρα να συνεχισω :-) ευχαριστω!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kor_, 22-5-09  
    Τι αλλο φρούτο μπορω να βάλλω?Δεν μ'αρεσει η μπανανα.Αν βάλλω φράουλες?
    #
    Σχόλιο από jouli, 22-5-09  
    Κor δεν το εχω δοκιμαση με αλλο φρουτο,αλλα πιστευω και με φραουλα θα ειναι ωραιο και ροδακινο κομποστα η φρεσκο.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από votsalo1972, 3-10-11  
    ΝΤΙΝΑΘΥΒΑ, γιάτι δεν δοκιμάζεις μια φυτική κρέμα, όπως η Μόρφατ στο τενεκεδάκι ή η πράσινη του ψυγείου(δεν θυμάμαι όνομα), που είναι πιο σταθερές.Το προτίνω γιατί η κρέμα γάλακτος έχει καλύτερη γεύση μεν, αλλά δεν είναι τόσο σταθερή όπως η φυτική και επιδή είχα και εγώ σε παρόμοιες συνταγές το ίδιο πρόβλημα.

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 195 αγαπημένων συνταγών, του/της Ermioni
    Γλυκά και αγαπημένα
    Ένα βιβλίο 349 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou