femcook
femcook @femcook
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Το πιό εύκολο και νόστιμο κοτόπουλο με πάπρικα που υπάρχει... Δοκιμάστε το.. Δεν θα μείνει ίχνος...

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι μεγάλη. Χρησιμοποιείστε όποιο άλλο μέτρο θέλετε.. Συνοδέψτε το φαγητό με μαρουλοσαλάτα που του πηγαίνει τέλεια.. #κοτόπουλο #οικονομική

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
2-3 μερίδες
  1. 1 συσκευασία κοπανάκια κοτόπουλο (8τεμάχια)
  2. τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  3. 2 κ.γ. γεμάτες μουστάρδα με μέλι (ή 2 κγ απλή μουσταρδα κ 1κγ μέλι)
  4. 3 κ.γ. γεμάτες γλυκειά πάπρικα
  5. μαύρο πιπέρι
  6. 5 κσ κουταλιές ελαιόλαδο
  7. 1 κ1/4 κουπας νερό
  8. 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  9. 1/2 κούπα ρύζι (ότι προτιμάτε, εγώ χρησιμοποιώ νυχάκι)
  10. λίγο φρέσκο βούτυρο
  11. τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στύβουμε το λεμόνι και στον χυμό προσθέτουμε την μουστάρδα, την πάπρικα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Όλα αυτά τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος πολτός.

  2. 2

    Αλείφουμε πολύ καλά τα κοπανάκια και τα βάζουμε μαζί με το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

  3. 3

    Τα γυρνάμε και προσθέτουμε στο σκεύος το ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο, και το ρύζι.

  4. 4

    Βάζουμε πάνω στα κοπανάκια μικρά κομματάκια βούτυρο και φουρνίζουμε γιά άλλα 35 λεπτά.

  5. 5

    Προαιρετικά 5 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Αντιδράσεις

Από

femcook
femcook @femcook
στις
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα
Λατρεύω την δημιουργική μαγειρική, τα τελευταία χρόνια κάνω low carb και keto διατροφή αλλά πότε πότε θυμάμαι τις παλιές μου αγαπημένες συνταγές !! Μ΄αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα, να δημιουργώ νέες συνταγές αλλά και να κάνω παραλλαγές σε παλιές.. !! Εννοείται ότι δεν αφήνω να πάνε χαμένες καλές συνταγές από φίλους και γνωστούς.. !! Εάν σας αρέσουν τα γευστικά ταξίδια ακολουθήστε με στην περιπλάνηση μου.. !!
Δες περισσότερα