Εύκολο και γρήγορο κοτόπουλο με πάπρικα
Το πιό εύκολο και νόστιμο κοτόπουλο με πάπρικα που υπάρχει... Δοκιμάστε το.. Δεν θα μείνει ίχνος...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι μεγάλη. Χρησιμοποιείστε όποιο άλλο μέτρο θέλετε.. Συνοδέψτε το φαγητό με μαρουλοσαλάτα που του πηγαίνει τέλεια.. #κοτόπουλο #οικονομική
Υλικά
-
1 συσκευασία κοπανάκια κοτόπουλο (8τεμάχια)
-
τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
-
3 κ.γ. γεμάτες γλυκειά πάπρικα
-
μαύρο πιπέρι
-
5 κσ κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 κ1/4 κουπας νερό
-
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
-
1/2 κούπα ρύζι (ότι προτιμάτε, εγώ χρησιμοποιώ νυχάκι)
-
λίγο φρέσκο βούτυρο
-
τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στύβουμε το λεμόνι και στον χυμό προσθέτουμε την μουστάρδα, την πάπρικα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Όλα αυτά τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος πολτός.
-
2
Αλείφουμε πολύ καλά τα κοπανάκια και τα βάζουμε μαζί με το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
3
Τα γυρνάμε και προσθέτουμε στο σκεύος το ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο, και το ρύζι.
-
4
Βάζουμε πάνω στα κοπανάκια μικρά κομματάκια βούτυρο και φουρνίζουμε γιά άλλα 35 λεπτά.
-
5
Προαιρετικά 5 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Σχόλια (16)