κύρια φωτογραφία συνταγής Εύκολο και γρήγορο σταφιδόψωμο
aevdokia
aevdokia @cook_8456920

Πολύ εύκολο να γίνει, πολύ δύσκολο να αποτύχει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

54 Minutes
  1. 2 κούπες σταφίδες ξανθές
  2. 2 κούπες νερό
  3. 1 κούπα κρύο νερό
  4. 2 κούπες ζάχαρη
  5. 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  7. 1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
  8. 1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
  9. 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  10. 1 πρέζα αλάτι
  11. 2 χούφτες χοντροκομμένο καρύδι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις σταφίδες με τις 2 κούπες νερό για 15'.

  2. 2

    Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο νερό και το καλαμποκέλαιο.

  3. 3

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα στερεά υλικά.

  4. 4

    Προσθέτουμε το μείγμα με τις σταφίδες.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 35Χ25cm. Ρίχνουμε το μείγμα.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 175 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου μια ώρα (για σιγουριά βάζουμε μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει στεγνή).

Αντιδράσεις

Σχόλια (68)

MiltosRi
MiltosRi @cook_8505518
ζαλίζει το άρωμα στο ψήσιμο. μόνο θετικά σχόλια έχω αποσπάσει>μερικές μοντιφιές που κάνω: 1. αλεύρι βάζω 2 κούπες κίτρινο (σκληρό) και 2 ολικής πολύσπορο. 2. ζάχαρη, 1 καστανή και μια λευκή.3. διπλή κανέλα (1 κουταλιά της Σούπας)ζάλη λέμε! Ευχαριστώ aevdokia!

Από

aevdokia
aevdokia @cook_8456920
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα