Εύκολο & νόστιμο ρυζόγαλο!!

Bαθμολογία: 4.7687
       
 
147 ψήφοι
A la Marion, 24.07.07

Περιγραφή

Το ρυζόγαλο που τρώνε όλοι!!!

Εύκολο & νόστιμο ρυζόγαλο!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.
  • κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Ρύζι
Φτιάχνει: 6-7 μπολάκια
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 6' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 19' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι.
  2. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε τη 1/2 κούπα εκτός, στην οποία θα διαλύσετε τις 2 κουταλίες κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
  3. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα που έχετε κρατήσει κι έχετε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει (θα το δείτε με το μάτι).
  5. Μοιράζετε στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα. Βγαίνουν περίπου 6-7 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος)

Καλή επιτυχία!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη από τη μισή κούπα ζάχαρη να βάλετε μια κουταλιά της σούπας. Γίνεται εξίσου ωραία και αν δεν είναι και πολύ γλυκό το ρυζόγαλο τρώγεται ευχάριστα. Επίσης όταν βράζει το γάλα μην σκεπάσετε την κατσαρόλα!!

Σχετικές συνταγές

    181 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από bassie, 10-10-07  
    Πρώτη φορά θα επιχειρήσω να το φτιάξω. Είναι επιθυμία του άντρα μου. Καμιά τελευταία συμβουλή?
    #
    Σχόλιο από popaki, 31-1-08  
    Ωραίο το ρυζόγαλο σου. Θα το φτιάξω κ θα σου πώ
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 6-2-08  
    Πραγματικά εύκολο, δεν μπερδεύεσαι με γραμ. όπως σε άλλες συνταγές και νοστιμότατο. Το τσάκισαν στο σπίτι!!!!
    #
    Σχόλιο από mkokkoy87, 11-11-08  
    Πάρα πολύ ωραίο!!! Το φτιάχνω στο αγόρι μου και παθαίνει πλάκα...
    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 18-11-08  
    Συγχαρητήρια.. νοστιμότατο! Ο δεύτερός μου γιος το λάτρεψε!!!
    #
    Σχόλιο από ΠίταΣουβλάκι, 16-1-09  
    Πραγματι πολυ καλο το οτι δεν μπερδευομαι με γραμ. αλλα κατι δεν πηγε καλα γιατι δεν επηζε με τιποτα! Τωρα μαλλον θα κανω μπανιο με το γαλα σαν την Κλεοπάτρα!
    #
    Σχόλιο από calendula, 14-2-09  
    Χμ...το εκανα αλλα....δεν μου επηζε και ετσι εβαλα αλλες 2 κουταλιτσες corn flour.Μηπως φταιει οτι χρησιμοποιησα γαλα light? Δεν ξερω...
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 26-2-09  
    Μην περιμενετε να πηξει και παρα πολυ. Πηζει ελαφρα και μετα αφου το βαλετε στα μπολακια και μεινει θα πηξει.
    #
    Σχόλιο από mama, 26-2-09  
    Νομίζω πως αν βάλουμε 2 κουταλιές "σούπας" αντί γλυκού κορν φλάουρ η ποσότητα αυτή του γάλακτος θα πήξει μια χαρά.. Εγώ επειδή κάνω μεγάλη ποσότητα δηλαδή 1 λίτρο γάλα, το πήζω με 4 κ.σ. κόρν φλάουρ.. Ελπίζω να βοήθησα...
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 26-3-09  
    Πολύ ωραίο ρυζόγαλο, κρεμώδες και πολύ εύκολο!'Εβαλα όμως 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ.
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 27-3-09  
    Χαίρομαι που σας αρέσει το ρυζόγαλο..Τώρα για το κορν φλαουρ, νομίζω πως και με τις 2 κουταλιες τις σουπας που λεει και η mama και το mitsaki γίνεται εξίσου ωραίο.Αλλωστε το κουταλάκι του γλυκου που βάζω εγω δεν είναι ''κοφτή'' κουταλιά..ξεχειλίζει λιγουλάκι :-)
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 28-3-09  
    αφαιρεσα λιγη ζαχαρη και αντικατεστησα το κορν φλαουρ με ανθος αραβοσιτου βανιλια...εκπληκτικο εγινε...ευχαριστω για την ευκολη συνταγη ..παντα τετοια
    και φυσικα δεν κρατησε δευτερη μερα..εξαφανιστηκε
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 19-5-09  
    μπραβο μπραβο μπραβο !!!! πραγματικα φοβερο!!! ειναι οι πιο σωστες αναλογιες που εχω δει! ειναι σαν αγοραστο! κρεμωδεις και οχι πετρα οπως βγαινουν αλλα!! θα το φτιαχνω συνεχεια απο δω και περα!!!!!
    #
    Σχόλιο από IROULA, 4-6-09  
    Απλά τέλειο!!! Εχω προσπαθήσει πολλές φορές... και πάντα ήταν μια αποτυχία!!!
    Σήμερα δοκίμασα αυτή τη συνταγή!!! Βγήκαν 7 μπολάκια και τα εξαφανίσαμε όλα με τον άντρα μου... ΤΕΛΕΙΟ!!!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 7-8-09  
    ΕΥΚΟΛΟ Κ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ! 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΟΜΩΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ,ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΖΕΙ...
    #
    Σχόλιο από virginia, 22-9-09  
    Πολύ-πολύ νόστιμο!! Ιδανικές αναλογίες στα υλικά. Δοκιμάστε να προσθέσετε, αντί της βανίλιας, φλούδα μισού λεμονιού κι ένα ξυλάκι κανέλας, δίνει φανταστικό άρωμα!! Επίσης, με λίγη υπομονή και συνεχές ανακάτεμα (περίπου 30'-35' αφού προσθέσουμε το γάλα στο ρύζι) πήζει και χυλώνει πάρα πολύ ωραία, χωρίς κορν φλάουρ ;-)
    Πάντως, πράγματι πολύ εύκολο και νόστιμο ρυζογαλάκι!!
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 23-9-09  
    Χαίρομαι που σας αρέσει το ρυζόγαλο κι ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. Το πιο βασικό ειναι οτι είναι εύκολο στο να το φτιάξεις και να το φας φυσικά. :-)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-9-09  
    Σήμερα ετοιμάζομαι να το φτιάξω κι εγω.Μου φαίνεται ωραιότατο!!Θα επιστρέψω σε λίγο με βαθμολογία....
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-9-09  
    Τέλειο καλή μου! Να είσαι καλά για την υπέροχη συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από nasia.., 28-9-09  
    καλησπέρα και από μένα!!!να ρωτήσω, γιατί βάζουμε αλάτι στο ρύζι? από περιέργεια ρωτάω!!!:-)εγώ χρησιμοποιώ κουσταρ παουντερ!έχει διαφορά από το κορν φλάουερ?θα το δοκιμάσω και γώ, φαλινετε πολύ νόστιμο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    154 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από bassie, 10-10-07  
    Πρώτη φορά θα επιχειρήσω να το φτιάξω. Είναι επιθυμία του άντρα μου. Καμιά τελευταία συμβουλή?
    #
    Σχόλιο από popaki, 31-1-08  
    Ωραίο το ρυζόγαλο σου. Θα το φτιάξω κ θα σου πώ
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 6-2-08  
    Πραγματικά εύκολο, δεν μπερδεύεσαι με γραμ. όπως σε άλλες συνταγές και νοστιμότατο. Το τσάκισαν στο σπίτι!!!!
    #
    Σχόλιο από mkokkoy87, 11-11-08  
    Πάρα πολύ ωραίο!!! Το φτιάχνω στο αγόρι μου και παθαίνει πλάκα...
    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 18-11-08  
    Συγχαρητήρια.. νοστιμότατο! Ο δεύτερός μου γιος το λάτρεψε!!!
    #
    Σχόλιο από ΠίταΣουβλάκι, 16-1-09  
    Πραγματι πολυ καλο το οτι δεν μπερδευομαι με γραμ. αλλα κατι δεν πηγε καλα γιατι δεν επηζε με τιποτα! Τωρα μαλλον θα κανω μπανιο με το γαλα σαν την Κλεοπάτρα!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 26-3-09  
    Πολύ ωραίο ρυζόγαλο, κρεμώδες και πολύ εύκολο!'Εβαλα όμως 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ.
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 27-3-09  
    Χαίρομαι που σας αρέσει το ρυζόγαλο..Τώρα για το κορν φλαουρ, νομίζω πως και με τις 2 κουταλιες τις σουπας που λεει και η mama και το mitsaki γίνεται εξίσου ωραίο.Αλλωστε το κουταλάκι του γλυκου που βάζω εγω δεν είναι ''κοφτή'' κουταλιά..ξεχειλίζει λιγουλάκι :-)
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 19-5-09  
    μπραβο μπραβο μπραβο !!!! πραγματικα φοβερο!!! ειναι οι πιο σωστες αναλογιες που εχω δει! ειναι σαν αγοραστο! κρεμωδεις και οχι πετρα οπως βγαινουν αλλα!! θα το φτιαχνω συνεχεια απο δω και περα!!!!!
    #
    Σχόλιο από IROULA, 4-6-09  
    Απλά τέλειο!!! Εχω προσπαθήσει πολλές φορές... και πάντα ήταν μια αποτυχία!!!
    Σήμερα δοκίμασα αυτή τη συνταγή!!! Βγήκαν 7 μπολάκια και τα εξαφανίσαμε όλα με τον άντρα μου... ΤΕΛΕΙΟ!!!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 7-8-09  
    ΕΥΚΟΛΟ Κ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ! 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΟΜΩΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ,ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΖΕΙ...
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 23-9-09  
    Χαίρομαι που σας αρέσει το ρυζόγαλο κι ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. Το πιο βασικό ειναι οτι είναι εύκολο στο να το φτιάξεις και να το φας φυσικά. :-)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-9-09  
    Σήμερα ετοιμάζομαι να το φτιάξω κι εγω.Μου φαίνεται ωραιότατο!!Θα επιστρέψω σε λίγο με βαθμολογία....
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-9-09  
    Τέλειο καλή μου! Να είσαι καλά για την υπέροχη συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 10-10-09  
    ΑΨΟ-WOW!
    γεια σου, αλά Μαριόν. εδώ Μάικ από ΗΠΑ. να'σαι καλά. το πεθύμησα το ρυζόγαλο.

    ΕΥΚΟΛΟ & ΝΟΣΤΙΜΟ &
    νηστήσιμο μάλιστα, αν χρησιμοποιήσουμε πλήρες γάλα καρύδας (το λάιτ αργεί να πήξει και βάζω ενισχύσεις).

    1:1
    και το δικό μας πακέτο κορν φλάουρ έτσι όπως είπατε γράφει: 1 κουταλιά της σούπας για κάθε 1 φλ. υγρό.

    με ρύζι στιγμής, το ταχύτερο ντιζέρτ!
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 12-10-09  
    Γειά σου Μάικ . Ευχαριστώ για τα πιρουνακια.
    Χαίρομαι που σ άρεσε κι εσενα το ρυζόγαλο.
    Καλή ιδέα και αυτή με το γάλα καρύδας:-)
    #
    Σχόλιο από common, 13-10-09  
    Πολύ ωραίο έγινε! Μπράβο για τη συνταγή. Και επειδή μου αρέσει η γεύση βανίλιας στο ρυζόγαλο, την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω κι εγώ με άνθος αραβοσίτου βανίλια αντί για κορν φλαουρ, για να δω τη διαφορά.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 13-10-09  
    muffinaki33
    γεια σου! εδώ Μάικ από ΗΠΑ.

    ΑΛΛΗ ΒΑΝΙΛΙΑ?
    κι εμείς υγρή βανίλια χρησιμοποιούμε.
    1 φκλ σε σκόνη = 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας (ή και άλλη γεύση, πχ αμύγδαλο).

    ΑΛΛΟ ΡΥΖΙ?
    εγώ το έφτειαξα χθες με ρύζι στιγμής και δεν άφησα σπυρί για σπυρί.

    είσαι λονδρέζα βλέπω, οπότε σίγουρα θα διαβάζεις αγγλικά. να μερικές συνταγές του κατασκευαστή "Minute Rice"
    http://tinyurl.com/yk8lamm

    mara.gr
    αμερικανίδα είσαι? έτσι το φτειάχνουμε κι εμείς εδώ! ή με αβγά, ή με άνθος αραβοσίτου στιγμής (instant vanilla pudding).

    προαιρετικά προσθέτουμε και σταφίδες ή καρύδια. άλλο πράγμα!

    try it!
    Mike
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 14-10-09  
    muffinaki33 το ρυζι γλασε είναι το ''ασπρο'' ρύζι αυτό που είναι και για σούπες. Στη συσκευασία το γράφει.
    Στο 4ο βήμα που ρωτάς το έχουμε σε σιγανή φωτιά και το ανακατέβουμε μέχρι να πήξει λίγο. Μετά το κατεβάζεις από τη φωτιά και το σερβίρεις στα μπολάκια.
    Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 14-10-09  
    μολις το εφτιαξα και μυριζει υπεροχα ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από calendula, 14-2-09  
    Χμ...το εκανα αλλα....δεν μου επηζε και ετσι εβαλα αλλες 2 κουταλιτσες corn flour.Μηπως φταιει οτι χρησιμοποιησα γαλα light? Δεν ξερω...
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 26-2-09  
    Μην περιμενετε να πηξει και παρα πολυ. Πηζει ελαφρα και μετα αφου το βαλετε στα μπολακια και μεινει θα πηξει.
    #
    Σχόλιο από mama, 26-2-09  
    Νομίζω πως αν βάλουμε 2 κουταλιές "σούπας" αντί γλυκού κορν φλάουρ η ποσότητα αυτή του γάλακτος θα πήξει μια χαρά.. Εγώ επειδή κάνω μεγάλη ποσότητα δηλαδή 1 λίτρο γάλα, το πήζω με 4 κ.σ. κόρν φλάουρ.. Ελπίζω να βοήθησα...
    #
    Σχόλιο από nasia.., 28-9-09  
    καλησπέρα και από μένα!!!να ρωτήσω, γιατί βάζουμε αλάτι στο ρύζι? από περιέργεια ρωτάω!!!:-)εγώ χρησιμοποιώ κουσταρ παουντερ!έχει διαφορά από το κορν φλάουερ?θα το δοκιμάσω και γώ, φαλινετε πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 29-9-09  
    Aleksandra σε ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσε :-)

    nasia.. το αλάτι το βάζουμε για να μην είναι άνοστο το ρύζι. Εκτός αν κάποιος προτιμάει να μην βάλει. Αλλά σχεδόν σε όλα βάζουμε και λίγο αλάτι, ακόμα και στις ζύμες κλπ. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 13-10-09  
    εχω κάποιες απορίες σχετικά με την συνταγή πρώτον το ρύζι γλασέ ποιό είναι?και 2ον η βανίλια πειράζει αν είναι σε υγρή μορφή ή εννοείται την βανίλια σε σκόνη?στο 4ο βήμα εχουμε κλείσει την φωτιά ή παραμένει σε σιγανό mode?
    ευχαριστώ θέλω να το φτιάξω αυριο
    #
    Σχόλιο από Mir_Mar, 4-2-10  
    Να ρωτησω κατι πριν το φτιαξω. Παιζει ρολο αν το γαλα ειναι Light ή κανονικό; σκεφτομαι να το κανω αυριο αλλά επειδη μου αρεσει και δεν προκειται να μεινω στο ενα μπολάκια τουλαχιστον να το κανω ''διαιτικο΄΄
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 5-2-10  
    Οχι Mir_mar δεν παιζει ρολο αν ειναι light το γαλα. το κανω κι εγω και ειναι το ιδιο.Kαλη επιτυχια
    #
    Σχόλιο από Sissi21, 1-10-12  
    το έφτιαξα εχθές πραγματικά πολύ νόστιμο αλλά δεν μου έπιξε γιατί τι λάθος μπορεί να έκανα ?¨εβαλα κι εγώ γάλα light και δεν έβαλα καθόλου αλάτι για να το φάει και η μικρή μου έγινε πεντανόστιμο
    #
    Σχόλιο από LENA.G., 20-8-13  
    Θα την κανω το απογευμα αλλα σιγουρα θα ειναι τελειο!
    μια ερωτηση για το ανθος αραβοσιτου,στιγμης η αυτο που θελει βρασιμο?
    #
    Σχόλιο από ελ.μακ, 19-5-14  
    Θέλω να φτιάξω το ρυζογαλο στο γιο μου αλλά δεν έχω ρύζι γλασέ πειράζει να βάλω για παράδειγμα ρύζι Αμερικής τύπου μπον;

    16 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mara.gr, 28-3-09  
    αφαιρεσα λιγη ζαχαρη και αντικατεστησα το κορν φλαουρ με ανθος αραβοσιτου βανιλια...εκπληκτικο εγινε...ευχαριστω για την ευκολη συνταγη ..παντα τετοια
    και φυσικα δεν κρατησε δευτερη μερα..εξαφανιστηκε
    #
    Σχόλιο από virginia, 22-9-09  
    Πολύ-πολύ νόστιμο!! Ιδανικές αναλογίες στα υλικά. Δοκιμάστε να προσθέσετε, αντί της βανίλιας, φλούδα μισού λεμονιού κι ένα ξυλάκι κανέλας, δίνει φανταστικό άρωμα!! Επίσης, με λίγη υπομονή και συνεχές ανακάτεμα (περίπου 30'-35' αφού προσθέσουμε το γάλα στο ρύζι) πήζει και χυλώνει πάρα πολύ ωραία, χωρίς κορν φλάουρ ;-)
    Πάντως, πράγματι πολύ εύκολο και νόστιμο ρυζογαλάκι!!
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 14-10-09  
    Χρησιμοποιώ γάλα εβαπορέ γιατί του δίνει πιο πλούσια γεύση και υφή, 1 φλ. ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας και αντικαθιστώ το κόρν φλάουρ με κούσταρ πάουντερ ή άνθος αραβοσίτου για ενίσχυση της γεύσης.
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 19-1-10  
    Polu kalo kai grigoro!!! Maik Thanks gia to tip me tis stafides... tis evala na fouskosoun se liker kai meta to prosthesa sto migma me to ruzi.... Super egine... Apo pano to diakosmisa me stagones sokolatas, pou eliosan kai eginan super... Eftiaksa thn mish posothta (3 potirakia) Kakos to ekana giati exafanistikan amesos...
    Euxaristo polu gia thn pituxhmenh suntagh!!!!:)
    #
    Σχόλιο από skoulina, 21-10-10  
    Αν βάλετε και μια φλούδα λεμονιού την ώρα που βράζει το ρυζόγαλο, θα παραμιλάτε! Δίνει φοβερό άρωμα!
    #
    Σχόλιο από pappakos21, 12-2-11  
    den peizei me tpt...to anakateva misi wra
    elpizw na peixei sto piato toulaxiston.
    #
    Σχόλιο από dj.avga, 29-3-11  
    Αντί βανίλια δοκιμάστε ένα κομματάκι τριμμένη μαστίχα Χίου.Παγωμένο είναι σαν παγωτό!!!
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 17-4-11  
    Έγινε τέλειο! Δοκίμασα τις παραλλαγές με την κανέλα και την λεμονόκουπα, και είχατε απόλυτο δίκιο. Είπα λοιπόν τη δεύτερη φορά να κάνω την δική μου παραλλαγή, και να βάλω και χυμό λεμονιού...και κατάλαβα επιτέλους τι θα πει "μου έκοψε το γάλα"! Φαντάζομαι η προσθήκη θα έπρεπε να γίνει με κάποια συγκεκριμένη διαδικασία... (μια αποτυχημένη παραλλαγή :))
    #
    Σχόλιο από ShadowWave, 16-7-11  
    Διαβάζοντας τα σχόλια έχω να πω οτί εμένα όχι μόνο μου έπηξε αλλά έγινε και πάρα πολύ πηκτό!Ανακάτευα τουλάχιστον 13 λεπτά το γάλα με το ρύζι και έπειτα πρόσθεσα τις 2 πολύ γεμάτες κουταλιές κορν φλάουερ μαζί με εκχύλισμα βανίλιας και λεμονιού. Μου έπηξε αμέσως!



    Θα σας δώσω και μια υπέροχη παραλλαγή που απογείωσε τη γεύση στα ύψη!

    1. Αντί για ζάχαρη έβαλα 4 γεμάτες κσ γλυκαντικό

    2.Στο γάλα καθώς έβραζε πρόσθεσα φλούδα λεμονιού και 1 ξυλάκι κανέλας.

    3. Μόλις πρόσθεσα το κορν φλαουερ έβαλα επίσης περίπου 2κσ σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ

    4. Πρόσθεσα 3 σπασμένα μπισκοτάκια oreo στο μείγμα και επιπρόσθετα στόλισα το ρυζόγαλο με μισό oreo και κανέλα.



    Δε θέλετε να ξέρετε τι έπαθα όταν το δοκίμασα!! Ο,τι πιο υπέροχο! ;)

    #
    Σχόλιο από metaxarakis_minas, 16-1-12  
    πολύ νόστιμο,γευστικό και πολύ εύκολο.Την μόνη αλλαγή που έκανα είναι αντί για 2 κ.γ. κορν φλάουρ έβαλα 2 κ.σ. .
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 18-3-12  
    υπέροχο και απολαυστικό!
    πρόσθεσα και λίγο ροδόνερο και απογείωσε την μυρωδιά!
    #
    Σχόλιο από elpida2701, 26-9-12  
    πολύ ωραίο και εύκολο...αν κι εγω έκανα παραλλαγή.Αντί για κορν φλάουρ και βανίλια, έβαλα 2 φακελάκια κρέμα βανίλια στο γάλα. Θα ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 18-8-13  
    την ίδια συνταγή κάνουμε
    με την διαφορά εγώ ρίχνω και νουνού μαζι με το γάλα της ημέρας
    γίνετε σαν κρέμα και δίνει ωραία γεύση και τα μπολάκια τα πλένω δηλ θέλω απο μέσα να ειναι υγρα για μην κολά το γλυκό
    το ρύζι δεν το πλένω το αφήνω με την κόλλα του
    #
    Σχόλιο από SEVASTI LAZARIDOU, 1-10-13  
    Ειλικρινα πολυ ωραια συνταγη....μονο που εγω εβαλα και την δικη μου μικρη πινελια. Εβαλα την ποσοτητα γαλακτος που αναγραφεται και προσθεσα και γαλα εβαπορε. Αυτοματως αυξηθηκαν και τα υπολοιπα υλικα, αναλογως. Αλλα εγινε ενα ρυζογαλο ΟΝΕΙΡΟ. Δεν εμεινε ουτε κοκκος ρυζιου.....Ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη....
    #
    Σχόλιο από koyrsaros_gr, 18-10-13  
    πολύ καλή η συνταγή, σε ευχαριστούμε.
    Εγω αντί για κορνφλάουρ, για πηκτικό μεσο χρησιμοποίησα 2,5 κουταλιές του γλυκού ρυζάλευρο , τα μπολάκια είναι στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα.
    #
    Σχόλιο από sv2gww, 20-2-14  
    Ευχαριστώ πολύ για την καταχώρηση αυτής της συνταγής. Απλή μεν, εξαιρετικά χρήσημη για τον άσχετο σαν εμένα δε! Στην δεύτερη εκτέλεση αυτής της συνταγής χρησιμοποίησα αντί του κορν-φλαόυρ "ανθό αραβοσίτου" με γεύση κακάο και το 1 λιτ γάλακτος ήταν ζαχαρούχο (350 ml σε 1 λιτ νερό). Η ζάχαρη που έβαλα ήταν η μισή της συνταγής και δεν έβαλα καθόλου κανέλα... Λίγο δύσκολα να την ζητήσω/βρω εδώ κάτω στη Σ. Αραβία. Ήταν φανταστικό ρυζόγαλο.
    Ευχαριστώ και πάλι για τις ...σωστές βάσεις.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    ΓΛΥΚΑ-ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    ΚΡΕΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της popina
    ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΝΑΣΤΑΣΑ