Εύκολο παγωτό φράουλα

Bαθμολογία: 4.92
       
 
25 ψήφοι
glykoula, 07.09.09

Περιγραφή

Εύκολο παγωτό φράουλα χωρίς πολλά υλικά και χωρίς αυγά. Αυτή η συνταγή είναι του Παρλιάρου.
Εύκολο παγωτό φράουλα
photo: Rozana200406

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Φρούτα , Φράουλες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζουμε το μπολ της παγωτομηχανής στην κατάψυξη. Πλένουμε και βγάζουμε το φυλλαράκια απο τις φράουλες.
    Βήμα 2
    2) Τις κόβουμε στα δυο και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
    Βήμα 3
    3) Ρίχνουμε στο μπολ με την ζάχαρη τις πολτοποιημένες φράουλες,
    Βήμα 4
    4) ανακατεύουμε καλα και μετά ρίχνουμε και το γάλα.
    Βήμα 5
    5) Τα βάζουμε όλα μαζί όπως είναι στο μπολ της παγωτομηχανής ή ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μπορούμε να το φτιάξουμε, απλα πρέπει να το βγάζουμε καθε μισή ώρα για 4 με 5 φορές να το ανακατεύουμε για να μην μας κρυσταλλώσει.

      Ευχαριστούμε την ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

      Σχετικές συνταγές

        35 Όλα

        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
        #
        Σχόλιο από delicious, 9-9-09  
        Το είχα φτιάξει τον Μάιο που ήταν και οι φράουλες στην εποχή τους. Δεν υπάρχει ωραιότερο παγωτό με γεύση φράουλα!!!!!!!!
        Προσοχή στις φράουλες να είναι γλυκιές και αρωματικές.
        #
        Σχόλιο από Ρηνιώ, 9-9-09  
        1. Αν δεν έχουμε φράουλες μπορούμε να βάλουμε και άλλο φρούτο; πχ ροδάκινο, νεκταρίνι;
        2. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή απλά χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά; Δεν πήζει φαντάζομαι ε; Παρά μόνο μετά από ώρες στην κατάψυξη και μετά ξανά χτύπημα, όπως λες;
        Ευχαριστώ.
        #
        Σχόλιο από glykoula, 10-9-09  
        Ρηνιω δεν ξερω αν μπορεις να το κανεις κ με αλλα φρουτα,αν το κανεις παντος στειλε μας να μας πεις.
        Αν δεν εχουμε παγωτομηχανη το ανακατευουμε στο μιξερ, με την διαδηκασια που εχω γραψει κ πιο πανω, το βαζουμε στην καταψηξη και καθε μιση ωρα περιπου,αναλογος κ ποσο πολυ παγωνει η καταψηξη μας, το βγαζουμε κ το ανακατευουμε κ παλι στην καταψηξη, αυτο το κανουμε περιπου 4 με 5 φορες.
        #
        Σχόλιο από maryangel, 12-4-10  
        Τώρα που είναι η εποχή τους σίγουρα θα το δοκιμάσω αν και νομίζω από τώρα ότι θα είναι τελεο!!!!!
        #
        Σχόλιο από Σουλτάνα, 22-4-10  
        Πολυ νοστιμο το παγωτο το δοκιμασα και ειναι τελειο μπραβο σου
        #
        Σχόλιο από Rabit, 21-5-10  
        #
        Σχόλιο από Dudu, 21-6-10  
        Μία ερώτηση κορίτσια: του Παρλιάρου οι συνταγές δεν μου πετυχαίνον πάντα, κι ας ακολουθώ τις οδηγίες κατά γράμμα. Το λένε κι άλλοι, πολυ πιό έμπειροι από μένα στην κουζίνα. Εσείς τι λέτε;
        #
        Σχόλιο από Sitronella, 21-6-10  
        Dudu εδω κάνουμε σχόλια και ερωτήσεις ή δίνουμε παραλλαγές στη συγκεκριμένη συνταγή.
        Αν έχεις τέτοιες ερωτήσεις καλό είναι να πας στο φόρουμ να τις γράψεις, ωστε να γίνει εκεί η συζήτηση.
        #
        Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 19-2-11  
        απλα απιθανοοοοο!!!!!
        #
        Σχόλιο από Ariela, 4-5-11  
        απλά καταπληκτικό! πολυ εύκολη συνταγη και κυρίως γευστικη! ευχαριστουμε πολύ. η μικρη μου το λάτρεψε!
        #
        Σχόλιο από marileta, 12-5-11  
        Δοκίμασα την συνταγή για τα πολύ εύκολα υλικά και τελικά είναι το ωραιότερο παγωτό φράουλα!Το μόνο ¨κουραστικό¨είναι το χτύπημα ενδιάμεσα γιατί εγώ δεν έχω παγωτομηχανή.Αλλά όμως αξίζει τον κόπο.Θα κάνω το ίδιο και με μπανάνα και θα επανέλθω.
        #
        Σχόλιο από sofi_loutraki, 15-5-11  
        Υπέροχη γεύση, εύκολη παρασκευή.
        Ξετρελάθηκαν τα εγγόνια μου, και όχι μόνο.
        Εύγεεε
        #
        Σχόλιο από Rozana200406, 25-5-11  
        Τελειο!!ουτε λιπαρα,σαντιγυ,αυγα..τιποτα!Μαλιστα τωρα που ναι γλυκες οι φραουλες θελει λιγοτερη ζαχαρη.Εγω το χτυπαγα με τη ραβδο του multi και σιγουρα θα δοκιμασω κι αλλα φρουτα.Ευχαριστουμε.
        #
        Σχόλιο από glykoula, 25-5-11  
        Ευχαριστω πολυ για την φωτογραφια rozana
        #
        Σχόλιο από karavour, 26-5-11  
        Το έφτιαξα στην παγωτομηχανή (χρειάστηκε περίπου 1 ώρα ανακάτεμα). Πολύ νόστιμο κι ελαφρύ, απλά, καλύτερα είναι τέτοιου είδους παγωτό, όταν το κάνουμε στην παγωτομηχανή, να κάνουμε μικρότερη ποσότητα και να το καταναλώνουμε αμέσως, γιατί αν μπει στην κατάψυξη γίνεται πέτρα και δεν σερβίρεται εύκολα, λόγω του ότι δεν περιέχει κρέμα γάλακτος ή αυγά που το αφρατεύουν.
        #
        Σχόλιο από milva, 29-5-11  
        Καταπληκτικό και πολύ αρωματικό.Επειδή δεν έχω παγωτομηχανή το έφτιαξα με τον 2ο τρόπο και το χτύπησα 3 φορές ανά ώρα.Επίσης τη μισή ποσότητα γάλακτος την αντικατέστησα με εβαπορέ αδιάλυτο.Εγινε υπέροχο!!!
        #
        Σχόλιο από mele, 29-5-11  
        Φαντάζομαι οτι δεν είναι σορμπέ η υφή του, ετσι?? Ούτε γρανίτα? Αφράτο είναι?
        #
        Σχόλιο από milva, 29-5-11  
        Επειδή το δοκίμασα πρωί πρωί με το γιό μου θα ήθελα να σου απαντήσω mele να το φτιάξεις με την πρώτη ευκαιρία και δεν θα χάσεις το χρόνο σου.Γίνεται κρεμώδες και όσο πιο πολλές φορές το χτυπήσεις γίνεται πιο αφράτο.
        #
        Σχόλιο από fragola, 29-5-11  
        Φανταστικό! Εγώ για να γίνει πιο αφράτο έβαλα 200 γρ περίπου κρέμα γάλακτος και 300 γρ γάλα και έγινε τέλειο! Επίσης, πιστεύω πως ύπάρχει περιθώριο να ελαττωθεί λίγο η ζάχαρη, ίσως στα 200 γρ (θα το δοκιμάσω την άλλη φορά)...
        #
        Σχόλιο από dcroula, 19-6-11  
        Νόστιμο παγωτάκι, μου θυμίζει περισσότερο γρανίτα, ίσως γιατί παρόλο που το χτύπησα αρκετές φορές δημιουργήθηκαν κρυσταλλάκια μέσα.
        Ελλάτωσα λίγο την ζάχαρη και μου έγινε πολυ καλό απο άποψη γλύκας.
        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

        30 Σχόλια

        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
        #
        Σχόλιο από delicious, 9-9-09  
        Το είχα φτιάξει τον Μάιο που ήταν και οι φράουλες στην εποχή τους. Δεν υπάρχει ωραιότερο παγωτό με γεύση φράουλα!!!!!!!!
        Προσοχή στις φράουλες να είναι γλυκιές και αρωματικές.
        #
        Σχόλιο από maryangel, 12-4-10  
        Τώρα που είναι η εποχή τους σίγουρα θα το δοκιμάσω αν και νομίζω από τώρα ότι θα είναι τελεο!!!!!
        #
        Σχόλιο από Σουλτάνα, 22-4-10  
        Πολυ νοστιμο το παγωτο το δοκιμασα και ειναι τελειο μπραβο σου
        #
        Σχόλιο από Rabit, 21-5-10  
        #
        Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 19-2-11  
        απλα απιθανοοοοο!!!!!
        #
        Σχόλιο από Ariela, 4-5-11  
        απλά καταπληκτικό! πολυ εύκολη συνταγη και κυρίως γευστικη! ευχαριστουμε πολύ. η μικρη μου το λάτρεψε!
        #
        Σχόλιο από marileta, 12-5-11  
        Δοκίμασα την συνταγή για τα πολύ εύκολα υλικά και τελικά είναι το ωραιότερο παγωτό φράουλα!Το μόνο ¨κουραστικό¨είναι το χτύπημα ενδιάμεσα γιατί εγώ δεν έχω παγωτομηχανή.Αλλά όμως αξίζει τον κόπο.Θα κάνω το ίδιο και με μπανάνα και θα επανέλθω.
        #
        Σχόλιο από sofi_loutraki, 15-5-11  
        Υπέροχη γεύση, εύκολη παρασκευή.
        Ξετρελάθηκαν τα εγγόνια μου, και όχι μόνο.
        Εύγεεε
        #
        Σχόλιο από Rozana200406, 25-5-11  
        Τελειο!!ουτε λιπαρα,σαντιγυ,αυγα..τιποτα!Μαλιστα τωρα που ναι γλυκες οι φραουλες θελει λιγοτερη ζαχαρη.Εγω το χτυπαγα με τη ραβδο του multi και σιγουρα θα δοκιμασω κι αλλα φρουτα.Ευχαριστουμε.
        #
        Σχόλιο από glykoula, 25-5-11  
        Ευχαριστω πολυ για την φωτογραφια rozana
        #
        Σχόλιο από karavour, 26-5-11  
        Το έφτιαξα στην παγωτομηχανή (χρειάστηκε περίπου 1 ώρα ανακάτεμα). Πολύ νόστιμο κι ελαφρύ, απλά, καλύτερα είναι τέτοιου είδους παγωτό, όταν το κάνουμε στην παγωτομηχανή, να κάνουμε μικρότερη ποσότητα και να το καταναλώνουμε αμέσως, γιατί αν μπει στην κατάψυξη γίνεται πέτρα και δεν σερβίρεται εύκολα, λόγω του ότι δεν περιέχει κρέμα γάλακτος ή αυγά που το αφρατεύουν.
        #
        Σχόλιο από milva, 29-5-11  
        Καταπληκτικό και πολύ αρωματικό.Επειδή δεν έχω παγωτομηχανή το έφτιαξα με τον 2ο τρόπο και το χτύπησα 3 φορές ανά ώρα.Επίσης τη μισή ποσότητα γάλακτος την αντικατέστησα με εβαπορέ αδιάλυτο.Εγινε υπέροχο!!!
        #
        Σχόλιο από mele, 29-5-11  
        Φαντάζομαι οτι δεν είναι σορμπέ η υφή του, ετσι?? Ούτε γρανίτα? Αφράτο είναι?
        #
        Σχόλιο από milva, 29-5-11  
        Επειδή το δοκίμασα πρωί πρωί με το γιό μου θα ήθελα να σου απαντήσω mele να το φτιάξεις με την πρώτη ευκαιρία και δεν θα χάσεις το χρόνο σου.Γίνεται κρεμώδες και όσο πιο πολλές φορές το χτυπήσεις γίνεται πιο αφράτο.
        #
        Σχόλιο από fragola, 29-5-11  
        Φανταστικό! Εγώ για να γίνει πιο αφράτο έβαλα 200 γρ περίπου κρέμα γάλακτος και 300 γρ γάλα και έγινε τέλειο! Επίσης, πιστεύω πως ύπάρχει περιθώριο να ελαττωθεί λίγο η ζάχαρη, ίσως στα 200 γρ (θα το δοκιμάσω την άλλη φορά)...
        #
        Σχόλιο από dcroula, 19-6-11  
        Νόστιμο παγωτάκι, μου θυμίζει περισσότερο γρανίτα, ίσως γιατί παρόλο που το χτύπησα αρκετές φορές δημιουργήθηκαν κρυσταλλάκια μέσα.
        Ελλάτωσα λίγο την ζάχαρη και μου έγινε πολυ καλό απο άποψη γλύκας.
        #
        Σχόλιο από Venesk, 28-4-12  
        Πολύ ωραία γεύση! Επειδή οι φράουλες ήταν ώριμες έβαλα λίγο λιγότερη ζάχαρη.
        #
        Σχόλιο από glykoula, 30-4-12  
        Ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια σας κ τα σχολια! να ειστε καλα
        #
        Σχόλιο από lenia86, 3-5-12  
        λεω να την φτιαξω! αν βαλω καβουρδισμενα αναλατα αμυγδαλα θα ταιριαζει? λογικα ναι,ελπιζω... θα σας πω πως εγινε!
        #
        Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 27-5-12  
        Πέντε πηρουνάκια, από εμένα, πρώτα για το έντονο άρωμα φράουλας και έπειτα για την ευκολία του! Είναι αρκετά γλυκό και νομίζω πως την επόμενη φορά θα αφαιρέσω λίγη άχνη και θα αντικαταστήσω κι εγώ ένα μέρος του γάλακτος με φρέσκια κρέμα, επειδή νιώθω λίγα κρυσταλλάκια, παρόλο που το έχω χτυπήσει τρεις φορές! Είναι πολύ νόστιμο, πάντως!!
        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

        4 Ερωτήσεις

        #
        Σχόλιο από Ρηνιώ, 9-9-09  
        1. Αν δεν έχουμε φράουλες μπορούμε να βάλουμε και άλλο φρούτο; πχ ροδάκινο, νεκταρίνι;
        2. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή απλά χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά; Δεν πήζει φαντάζομαι ε; Παρά μόνο μετά από ώρες στην κατάψυξη και μετά ξανά χτύπημα, όπως λες;
        Ευχαριστώ.
        #
        Σχόλιο από glykoula, 10-9-09  
        Ρηνιω δεν ξερω αν μπορεις να το κανεις κ με αλλα φρουτα,αν το κανεις παντος στειλε μας να μας πεις.
        Αν δεν εχουμε παγωτομηχανη το ανακατευουμε στο μιξερ, με την διαδηκασια που εχω γραψει κ πιο πανω, το βαζουμε στην καταψηξη και καθε μιση ωρα περιπου,αναλογος κ ποσο πολυ παγωνει η καταψηξη μας, το βγαζουμε κ το ανακατευουμε κ παλι στην καταψηξη, αυτο το κανουμε περιπου 4 με 5 φορες.
        #
        Σχόλιο από Dudu, 21-6-10  
        Μία ερώτηση κορίτσια: του Παρλιάρου οι συνταγές δεν μου πετυχαίνον πάντα, κι ας ακολουθώ τις οδηγίες κατά γράμμα. Το λένε κι άλλοι, πολυ πιό έμπειροι από μένα στην κουζίνα. Εσείς τι λέτε;
        #
        Σχόλιο από Sitronella, 21-6-10  
        Dudu εδω κάνουμε σχόλια και ερωτήσεις ή δίνουμε παραλλαγές στη συγκεκριμένη συνταγή.
        Αν έχεις τέτοιες ερωτήσεις καλό είναι να πας στο φόρουμ να τις γράψεις, ωστε να γίνει εκεί η συζήτηση.

        1 Παραλλαγές

        #
        Σχόλιο από Isavella, 10-5-14  
        Εξαιρετικό παγωτό!!! Το έχω κάνει ήδη δύο φορές και την τρίτη αντικατέστησα τις φράουλες με πεπόνι και μείωσα τη ζάχαρη στα 200 γρ. (το πεπόνι είναι πιο γλυκό από τη φράουλα). Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικό παγωτό πεπόνι! Πιθανόν οποιοδήποτε φρούτο έχει αντίστοιχα ποσοστά νερού με τη φράουλα να γίνεται παγωτό με αυτές τις αναλογίες! Σημείωση: Χρησιμοποίησα παγωτομηχανή.

        Άλλες φωτογραφίες

        Σχετικά άρθρα

        Φτιάξτε παγωτό
        Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...
        Βιταμίνες Α' μέρος
        Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
        Σπιτικό παγωτό
        Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
        Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
        Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...
        Καταψύχω φρούτα
        Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...

        Τη συνταγή προτείνουν:

        Γλυκά
        Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της Λενούλα
        Αγαπημένες συνταγές
        Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalopita
        γλυκα μου
        Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
        γλυκα ψυγειου-παγωτα
        Ένα βιβλίο 109 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
        γλυκά
        Ένα βιβλίο 273 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki