Εύκολο παγωτό κρέμα

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
21 ψήφοι
icecream fan, 05.05.09

Περιγραφή

Πανεύκολο και νόστιμο παγωτό κρέμα χωρίς αυγά.

Εύκολο παγωτό κρέμα
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κονσέρβα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα 397γρ.
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος 30% των 200ml
  • 400ml γάλα φρέσκο κανονικό
  • 2-3 φιαλίδια βανίλια σε σκόνη
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Φτιάχνει: 1 κιλό παγωτό περίπου
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αναμιγνύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
  2. Αφου τελειώσουμε την ανάμιξη, βάζουμε το υγρό στο ψυγείο για μερικές ώρες να κρυώσει, για να σφίξει, καλύτερα στην παγωτομηχανή μας.
  3. Στη συνέχεια, το δουλεύουμε στην μηχανή για 45 λεπτά περίπου, βάζουμε τον κάδο με το παγωτό στην κατάψυξη για 5-10 ώρες να σφίξει και στη συνέχεια είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε το παγωτό μας περισσότερο παχύ, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα της κρέμας γάλακτος, ελαττώνοντας ανάλογα την ποσότητα απο το γάλα. Αν ο κάδος μας είναι αρκετά παγωμένος, μπορούμε να τοποθετήσουμε τα υλικά μας απ' ευθείας απο το μίξερ, οπότε έχοντας τα υλικά, είμαστε σε θέση σε χρόνο 2 ωρών περίπου, να προσφέρουμε νόστιμο παγωτό κρέμα. Είναι δυνατόν να προσθέσουμε μπισκότα, κομματάκια σοκολάτα ή φρούτα, αλλά πρέπει να το κάνουμε 1-2 λεπτά πριν το βγάλουμε απο την παγωτομηχανή μας. Αυτή η συνταγή είναι πολύ δημοφιλής, έχω όμως προσαρμόσει τα υλικά σύμφωνα με τα υπάρχοντα στο Ελληνικό Εμπόριο. Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

Παγωτό μπανόφι Παγωτό μπανόφι
4.75
       
       
(4)
Παγωτό της  Γιαγιάς Παγωτό της Γιαγιάς
4.875
       
       
(8)
Θεϊκό παγωτό Cookies & Cream Θεϊκό παγωτό Cookies & Cream
5
       
       
(6)
Παγωτό Παγωτό
4.8656
       
       
(186)
Παγωτο all time classic Παγωτο all time classic
4.8182
       
       
(11)

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mele, 10-5-09  
    Χωρίς παγωτομηχανή δε γίνεται με κανέναν τρόπο??? :-( Όλα τα παγωτά που διαβάζω παγωτομηχανη λένε στο τέλος. Και δεν έχω! Κανένα του χεριού και να μην είναι γρανιτα???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-5-09  
    mele δες στις συμβουλές μας τα άρθρα για το σπιτικό παγωτό, να δεις πως μπορείς να κάνεις τα παγωτά χωρίς την παγωτομηχανή.
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 11-5-09  
    Μele μου, αυτό το παγωτό είναι πολύ εύκολο και η ύπαρξη λιπαρών δίνει τη δυνατότητα να πετύχει ακόμη και "με το χέρι", αρκεί συχνό και καλό ανακάτεμα.
    Ακολούθησε κάποιες αναφορές σχετικά, που υπάρχουν στο site, όπως λέει και η sitronella και νομίζω το παγωτό σου θα έχει απόλυτη επιτυχία..
    #
    Σχόλιο από Αίας, 9-6-09  
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 11-6-09  
    Ευχαριστώ φίλε Αίας, καλοκαίρι τώρα, ελπίζω να το ευχαριστηθείς.
    #
    Σχόλιο από meaculpa, 23-6-09  
    Τέλειο το εφτιαξα χωρις παγωτομηχανη απλα χρησιμοποιησα ένα κουτι παγωμενο εβαπορε το εβαλα στην καταψυξη και καθε μια ωρα το χτυπουσα στο μιξερ για 4 -5 φορες
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 23-6-09  
    meaculpa το δοκίμασα και εγώ με εβαπορέ, αλλά η γεύση του δεν με ικανοποίησε και τόσο, αλλά περί ορέξεως.. :-)
    Σε ευχαριστώ για την ψήφο σου.
    #
    Σχόλιο από dimitra3, 28-7-09  
    εγώ το έκανα χωρίς παγωτομηχανή και βγήκε τέλειο!ο φίλος μου ξετρελάθηκε.απίστευτη γεύση και πανεύκολο.από την ώρα που διάβασα την συνταγή το κάνω συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από delicious, 30-8-09  
    Ακολούθησα την συνταγή κατά γράμμα με την διαφορά ότι έβαλα 5 βανίλιες αντί για 3 γιατί μου μύριζε πολύ το ζαχαρούχο.
    Από υφή είναι σκληρό σαν πέτρα και από γεύση σαν παγωμένο ζαχαρούχο. Δεν έχει γεύση παγωτού κρέμας. Ίσως αν δεν έβαζα ζαχαρούχο γάλα αλλά φρέσκο και την ανάλογη ζάχαρη να ήταν καλύτερο.
    Λυπάμαι αλλά δεν μας άρεσε καθόλου!!!
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 30-8-09  
    Delicious υποψιάζομαι ότι κάτι δεν έκανες σωστά, το έχω κάνει τουλάχιστον 15 φορές πριν το δημοσιεύσω και συνεχίζω..
    Αν δεν σου αρέσει το ζαχαρούχο, σίγουρα δεν θα σου αρέσει και η γεύση του παγωτού, αλλά αν βάλεις φρέσκο γάλα αντί ζαχαρουχο, θα δεις τι σημαίνει πραγματικά πέτρα..
    Αλλά περι ορέξεως..:-)
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 12-2-10  
    Ωραίο, μου θυμίζει το παγωτό που μου έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή :)
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 13-2-10  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σου ap9847
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 21-5-10  
    pentanostimooooo...
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 21-5-10  
    Ευχαριστώ alertgirl.
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 21-5-10  
    den anteksa psifizw pali gia xari tou antra mou...enthousiastike,ligo prin pagwsei eriksa mesa cokies k exei ginei supeeeeeerrrrr...aa,to eftiaksa xwris pagwtomixani.teleioooooo...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-5-10  
    παραπαρα πολυ ωραιο! εβαλα εβαπορε αντι φρεσκο ενα κουτι το οποιο δεν αραιωσα,δεν χρειαστηκε καν να το κανω στην παγωτομηχανη , χρησιμοποιησα παγωμενα τα υλικα μου ,τα χτυπησα πολυ ωρα στο μιξερ και προσθεσα μεσα φουντουκι,αμυγδαλο και κυδωνι γλυκο του κουταλιου (οπως στο παρφαι της δωδωνης) και εκανα και σοκολατα στην οποια προσθεσα μπισκοτα,κουβερτουρα,αμυγδαλο Εγιναν και τα δυο πολυ αφρατα!!:)
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 22-5-10  
    Κορίτσια ευχαριστω για τα πηρουνια σας, Χαρούλα, μπας και δουλεύεις για τη "Δωδώνη"..? :-)..μπραβο για τα πειράματα σου..ευχαριστω και για τη φωτο σου, χρειαζότανε..
    #
    Σχόλιο από Marisa78, 24-5-10  
    ουαου!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 27-8-10  
    η παγωτομηχανη ειναι ηδη στην καταψηξη,αν και εχουν αρχισει τα κρυα θα το φτιαξω την κυριακη αρα την δευτερα εχει πιρουνακια....
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 27-8-10  
    Ermioni, αν δεν έχεις πρόβλημα με την γεύση του ζαχαρούχου, πιστεύω θα σου αρέσει, εξ άλλου σήμερα "καίει" πάλι το θερμόμετρο..
    Πληροφοριακά, σαν icecream fan που είμαι, δεν μπορώ χωρίς παγωτό να ζήσω, γι αυτό η παγωτομηχανή δουλεύει και το χειμώνα..
    Παιδιά, όσο λιγώτερο γάλα βάζουμε, τόσο πιο αφράτο γίνεται και δεν σκληραίνει στην κατάψυξη, αλλά έτσι γίνεται λιγώτερη ποσότητα, κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω με σκόνη γάλακτος να δούμε..
    Δοκιμάστε και το "Έξυπνο παγωτό βανίλια" για όσους αρέσουν την κίτρινη κρέμα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Αίας, 9-6-09  
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 11-6-09  
    Ευχαριστώ φίλε Αίας, καλοκαίρι τώρα, ελπίζω να το ευχαριστηθείς.
    #
    Σχόλιο από meaculpa, 23-6-09  
    Τέλειο το εφτιαξα χωρις παγωτομηχανη απλα χρησιμοποιησα ένα κουτι παγωμενο εβαπορε το εβαλα στην καταψυξη και καθε μια ωρα το χτυπουσα στο μιξερ για 4 -5 φορες
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 23-6-09  
    meaculpa το δοκίμασα και εγώ με εβαπορέ, αλλά η γεύση του δεν με ικανοποίησε και τόσο, αλλά περί ορέξεως.. :-)
    Σε ευχαριστώ για την ψήφο σου.
    #
    Σχόλιο από dimitra3, 28-7-09  
    εγώ το έκανα χωρίς παγωτομηχανή και βγήκε τέλειο!ο φίλος μου ξετρελάθηκε.απίστευτη γεύση και πανεύκολο.από την ώρα που διάβασα την συνταγή το κάνω συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από delicious, 30-8-09  
    Ακολούθησα την συνταγή κατά γράμμα με την διαφορά ότι έβαλα 5 βανίλιες αντί για 3 γιατί μου μύριζε πολύ το ζαχαρούχο.
    Από υφή είναι σκληρό σαν πέτρα και από γεύση σαν παγωμένο ζαχαρούχο. Δεν έχει γεύση παγωτού κρέμας. Ίσως αν δεν έβαζα ζαχαρούχο γάλα αλλά φρέσκο και την ανάλογη ζάχαρη να ήταν καλύτερο.
    Λυπάμαι αλλά δεν μας άρεσε καθόλου!!!
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 30-8-09  
    Delicious υποψιάζομαι ότι κάτι δεν έκανες σωστά, το έχω κάνει τουλάχιστον 15 φορές πριν το δημοσιεύσω και συνεχίζω..
    Αν δεν σου αρέσει το ζαχαρούχο, σίγουρα δεν θα σου αρέσει και η γεύση του παγωτού, αλλά αν βάλεις φρέσκο γάλα αντί ζαχαρουχο, θα δεις τι σημαίνει πραγματικά πέτρα..
    Αλλά περι ορέξεως..:-)
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 12-2-10  
    Ωραίο, μου θυμίζει το παγωτό που μου έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή :)
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 13-2-10  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σου ap9847
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 21-5-10  
    pentanostimooooo...
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 21-5-10  
    Ευχαριστώ alertgirl.
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 21-5-10  
    den anteksa psifizw pali gia xari tou antra mou...enthousiastike,ligo prin pagwsei eriksa mesa cokies k exei ginei supeeeeeerrrrr...aa,to eftiaksa xwris pagwtomixani.teleioooooo...
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 22-5-10  
    Κορίτσια ευχαριστω για τα πηρουνια σας, Χαρούλα, μπας και δουλεύεις για τη "Δωδώνη"..? :-)..μπραβο για τα πειράματα σου..ευχαριστω και για τη φωτο σου, χρειαζότανε..
    #
    Σχόλιο από Marisa78, 24-5-10  
    ουαου!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 27-8-10  
    η παγωτομηχανη ειναι ηδη στην καταψηξη,αν και εχουν αρχισει τα κρυα θα το φτιαξω την κυριακη αρα την δευτερα εχει πιρουνακια....
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 27-8-10  
    Ermioni, αν δεν έχεις πρόβλημα με την γεύση του ζαχαρούχου, πιστεύω θα σου αρέσει, εξ άλλου σήμερα "καίει" πάλι το θερμόμετρο..
    Πληροφοριακά, σαν icecream fan που είμαι, δεν μπορώ χωρίς παγωτό να ζήσω, γι αυτό η παγωτομηχανή δουλεύει και το χειμώνα..
    Παιδιά, όσο λιγώτερο γάλα βάζουμε, τόσο πιο αφράτο γίνεται και δεν σκληραίνει στην κατάψυξη, αλλά έτσι γίνεται λιγώτερη ποσότητα, κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω με σκόνη γάλακτος να δούμε..
    Δοκιμάστε και το "Έξυπνο παγωτό βανίλια" για όσους αρέσουν την κίτρινη κρέμα.
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 2-9-10  
    loipon opws eipa k pio üpanw to eftiaksa k itan teleio,mono pou zw stin germania.otan irtha stin ellada gia diakopes thelisa na to ftiaksw k sta anipsia mou,alla dystyxws egine alliws....to zaxarouxo myrize para poly k itan ontws san petra...twra eimai pali sti germania k to eftiaksa extes...pali egine teleio...telika mipws to zaxarouxo stin ellada einai diaforetiko?
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 3-9-10  
    Alertgirl ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σου, δεν αποκλείεται το ζαχαρούχο της Γερμανίας να είναι διαφορετικό..εγω με δυο-τρία είδη που το δοκίμασα εδώ, βγήκε ίδιο και στη γεύση και στην υφή..
    Πειραματιστείτε με διάφορα γάλατα, πάντως, όσο πιο "στεγνό" και με πιο πολλά λιπαρά το γάλα, τόσο καλύτερα :-)
    #
    Σχόλιο από despina1978, 8-4-11  
    δε ξέρω ποιο υλικό το έκανε λιγο βαρύ στη γεύση(μάλλον το ζαχαρούχο),το βάλαμε όμως λίγα μπισκότα παπαδοπούλου και έσπασε λίγο η μυρωδιά.τέλεια υφη,πραγματικά σα κρέμα....μμμμμ!!!!δε χρειάστηκε παγωτομηχανή το χτύπησα με το μίξερ ανα μία ώρα 4 φορές και έγινε τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 9-4-11  
    Χμμ..το καημενο το ζαχαρουχο..τι κριτικές εχει φαει..:))..εγω παλι, το εβαπορε δεν αντεχω..
    Despina1978 μαλλον το ζαχαρουχο την εκανε τη δουλεια, δεν εχει εξ αλλου το παγωτο και πολλά αλλα υλικα..
    Μπορει το ζαχαρουχο γαλα για οσους δεν το αντεχουν, να αντικατασταθει με αλλα γαλατα, αρκει να ειναι λιπαρα για να δωσει μαλακια υφη και να μπει και η σχετικη ζαχαρη..
    Παντως η χρηση κανονικού γαλακτος αντί των συμπυκνωμενων, σκληραινει το παγωτο στην κατάψυξη, γι αυτο, οσο το δυνατον περισσοτερο χτυπημα (οταν γινεται με το χερι και οχι με παγωτομηχανη) να παιρνει μεσα του αερα ωστε να γινεται αφρατο..
    Ευχαριστω για τα πηρουνακια, καλό καλοκαίρι με πολλά παγωτα για τους fans..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mele, 10-5-09  
    Χωρίς παγωτομηχανή δε γίνεται με κανέναν τρόπο??? :-( Όλα τα παγωτά που διαβάζω παγωτομηχανη λένε στο τέλος. Και δεν έχω! Κανένα του χεριού και να μην είναι γρανιτα???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-5-09  
    mele δες στις συμβουλές μας τα άρθρα για το σπιτικό παγωτό, να δεις πως μπορείς να κάνεις τα παγωτά χωρίς την παγωτομηχανή.
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 11-5-09  
    Μele μου, αυτό το παγωτό είναι πολύ εύκολο και η ύπαρξη λιπαρών δίνει τη δυνατότητα να πετύχει ακόμη και "με το χέρι", αρκεί συχνό και καλό ανακάτεμα.
    Ακολούθησε κάποιες αναφορές σχετικά, που υπάρχουν στο site, όπως λέει και η sitronella και νομίζω το παγωτό σου θα έχει απόλυτη επιτυχία..

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-5-10  
    παραπαρα πολυ ωραιο! εβαλα εβαπορε αντι φρεσκο ενα κουτι το οποιο δεν αραιωσα,δεν χρειαστηκε καν να το κανω στην παγωτομηχανη , χρησιμοποιησα παγωμενα τα υλικα μου ,τα χτυπησα πολυ ωρα στο μιξερ και προσθεσα μεσα φουντουκι,αμυγδαλο και κυδωνι γλυκο του κουταλιου (οπως στο παρφαι της δωδωνης) και εκανα και σοκολατα στην οποια προσθεσα μπισκοτα,κουβερτουρα,αμυγδαλο Εγιναν και τα δυο πολυ αφρατα!!:)
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 2-5-12  
    Ευχαριστω Venesk, ευχομαι φετος ενα καλοκαιρι με πολλα παγωτα δροσερο..

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της sstavroula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της Champagne
    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    ΠΑΓΩΤΑ
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της coccinelli