Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα

Bαθμολογία: 4.8803
       
 
117 ψήφοι
kiriku77, 24.06.10

Περιγραφή

Είναι ένα πανεύκολο παγωτάκι στην παρασκεύη του, χωρίς αυγά, με τέλεια γεύση και περιθώριο πάρα πολλών παραλλαγών.

Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα
photo: frosoula_s

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 morfat
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 εβαπορέ
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Γάλα
Φτιάχνει: περίπου 1 κιλό νοστιμότατο παγωτό
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκεύη.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat.γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό ειναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγη.
  3. Προσθετουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
  4. Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
  5. Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και... έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

1)ΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ μπορούμε να βάλουμε 2 μπανανες με λίγο γάλα στο μούλτι και προσθέτουμε όπως θα κάναμε με το ζαχαρούχο. Το παγωτό με αυτή την παραλλαγή δεν θα είναι το ίδιο γλυκο, οπότε μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι. Βγαίνει και λίγο πιο σκληρό. Εγώ το προτιμώ έτσι να πω την αλήθεια.

2) ΑΝΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ μπορουμε να βάλουμε ο,τι χυμό θέλουμε και την ποσότητα μπορούμε να την μετρήσουμε με το κουτάκι της morfat, βάζουμε όσο χυμό χωράει το κουτάκι αυτό.

3) ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΤΕΡΕΟ το οποίο μπορεί να είναι φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηροί καρποί, μπισκότα.. Καλό είναι το βασικό μείγμα να μείνει μισή με μία ωρα στην κατάψυξη και μετά να τα προσθέσουμε για να αποφύγουμε να πάνε όλα να μείνουν στον πάτο.

Σχετικές συνταγές

    192 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 24-6-10  
    έχω φτιάξει αυτό το παγωτό πάρα πολλές φορες και όλοι μου έχουν πει ότι τους αρεσει.είναι εύκολο και με λίγα υλικά.προσόχη μόνο στη σαντιγη.να έχει χτυπηθεί πολύ καλά γιατί αυτός είανι ο βασικότερος λόγος που βγαίνει σκληρό το παγωτό.εγώ αφού το βάλω στην κατάψυξη δεν το ξαναβγάζω για να το ξαναχτυπήσω, αλλά προσέχω να εχω χτυπήσει αρκετή ώρα τη σαντιγη.ελπίζω να σας αρέσει.
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 24-6-10  
    αντι για χυμό φρούτου μπορεί να μπει "πουρες φρουτου".το ιδιο το φρουτο το κοβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε στο μουλτι με λίγο γάλα αν είναι απαραίτητο.απαραίτητο είναι όταν το φρούτο απο μόνο του δεν έχει πολύ ζουμί.
    γενικά για τα γλυκά που το βρούτο μπαίνει σαν πουρές να προτιμάται τα παραγινομένα φρουτα.και για να μην μένουν και τα πετάμε αλλα και γιατί είναι πολύ γλυκά και επίσης πολτοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 28-6-10  
    Και μόνο επειδή έχει 3 υλικά θα το δοκιμάσω, τέτοιες συνταγές θέλουμε, εύκολες, με υλικά που έχεις σχεδόν πάντα
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 28-6-10  
    Καλά είναι τέλειο έτσι το κάνω και εγώ με την μόνη διάφορα μόλις τελειώσω το χτύπημα θα το βάλω κατάψυξη και μετά από 20 λεπτά θα το ανακατέψω καλά αυτό το κάνω 3 φορές και γίνετε πιο ελαφρή το παγωτό και δεν πιάνει και κρυσταλους 5 πιρουνάκια από εμένα
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 28-6-10  
    cmoustaka να το δοκιμασεις ...
    ειναι πανευκολο και θα σας αρεσει πολυ !!!
    tsoyrekaki το εκανα παλια κι εγω ...αλλα ψιλοβαριεμαι τωρα και ασε που επειδη γεμιζω τα ταπερ ισα ισα που βαζω στην καταψυξη μετα με δυσκολευει λιγο το ανακατεμα...παντως νομιζω οτι με καλο χτυπημα στη σαντιγη δεν χρειαζεται παλι χτυπημα..για τα γουστα μας τουλαχιστον ..χεχε!
    παντως αν εχεις την ορεξη να το κανεις..μπραβο σου!ευχαριστω και για την βαθμολογια!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 28-6-10  
    ξεχασα να πω κατι ..(να γραψω βασικα!χα)
    στο τσακιρ κεφι, δηλαδη αν εχω χρονο κανω το εξης ..
    χτυπω την σαντιγη, οπως εχω ηδη πει 8 λεπτα και μετα βαζω το ταπερ ή στο ψυγειο για κανα 40λεπτο ή στην καταψυξη κανα μισαωρο.βγαζω και ξαναχτυπαω κανα 5λεπτο.μετα συνεχιζω με την υπολοιπη διαδικασια.
    αλλα αυτο το κανω συνηθως οταν θα εχω τραπεζι την επομενη μερα και οχι για το "καθημερινο" παγωτακι μας .
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 28-6-10  
    ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑ
    ανακατευω στο εβαπορε πριν το ριξω στο μειγμα 1 1/2 κουταλακι του γλυκου νεσκαφε (εμεις παιρνουμε gold.μονο αυτος μας αρεσει!) και προεραιτικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κακαο.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
    2 μπαλες μοκα, 1 μπαλα βανιλια(το βασικο μειγμα δηλαδη) , καραμελωμενες φλουδες αμυγδαλου, σαντιγη και απο πανω τριμμενη σοκολατα γαλακτος!ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!
    #
    Σχόλιο από matahari, 30-6-10  
    Το παγωτό σου βγήκε πάρα πολύ καλό!
    Ευκολο και οικονομικο με 2,5 €, 1,5 λιτρο παγωτο!!!! 5 κι από εμένα
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 30-6-10  
    μερσί!!
    ναι δεν εχεις αδικο...δεν ειχα μετρησει ποσα ευρουλακια ειναι ...χαχα!
    ευχαριστω και για τη βαθμολογια και για την πληροφορια!
    #
    Σχόλιο από marliza 24, 7-7-10  
    poly kalo ,eykolo kai oikonomiko!
    MPRAVO!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 7-7-10  
    χαιρομαι!!!
    #
    Σχόλιο από Eλθακι, 8-7-10  
    Πολυ καλο το παγωτακι σου ευκολο και το κυριοτερο δεν θελει χτυπημα ξανα. Εγω το εκανα με κρεμα γαλακτος και προσθεσα μπισκοτα oreo νοστιμοτατο και βελουδινο. Συμφωνο στο οτι η σαντιγι ειτε αυτη ειναι morfat ειτε ειναι κρεμα γαλακτος πρεπει να χτυπηθει καλα γιατι αυτη ειναι που κανει το παγωτο μαλακο και βελουδινο, και παλι μπραβο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 8-7-10  
    να παρει...κι εγω θα προτιμουσα να το εκανα με κρεμα γαλακτος αλλα δεν μου πετυχαινει η σαντιγη ετσι .....μπορεις να μου πεις καποιο μυστικο ?...ειναι και πιο υγιεινη η κρεμα γαλακτος ...ουααουααααααααα!....
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 8-7-10  
    Και εγώ έτσι το κάνω απλά βάζω σε σκόνη γκαρνι.Θα το δοκιμάσω όμως και με τενεκεδένιο.Είναι ωραίο και εύκολο παγωτό,τα χτυπάω και στην κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 20-7-10  
    κοιτα...δεν ξερω ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στη σκονη γκαρνι και το τενεκεδενιο ..εχω χρησιμοποιησει και τα δυο, απλα μου φαινεται πιο ευκολο με το τενεκεδενιο ...ομως παρολα αυτα το πιο υγιεινο ειναι με την κρεμα γαλακτος .γιατι αυτες οι ετοιμες σαντιγες ...πωπω....αν μου γινοταν η κρεμα γαλακτος σαντιγη, εγω δεν θα εβαζα το τενεκεδενιο ...
    #
    Σχόλιο από katascopos, 20-7-10  
    αν αντί για εβαπορε βαλουμε φρέσκο γαλα έχει διαφωρά ?
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 20-7-10  
    χμ....δεν θυμαμαι να εχω βαλει ποτε φρεσκο ...φανταζομαι οτι θα βγει λιγο πιο σκληρο ..αλλα αυτο δεν ειναι ιδιαιτερο προβλημα ..απλα το αφηνεις λιγο να ζεσταθει και μετα το σερβιρεις .βαλε οσο γαλα χωραει το τενεκεδακι της μορφατ.
    #
    Σχόλιο από Greenleaf, 21-7-10  
    Καλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή. Μου φάνηκε όμως πολύ γλυκό (εξαιτίας του ζαχαρούχου) και πολύ λιπαρό και βαρύ (έβαλα εβαπορέ νουνού). θα προσπαθήσω άλλη φορά με φρέσκο γάλα. Πάντως μπράβο kiriku77 !
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 21-7-10  
    ε ναι...τα λιπαρα τα εχει, αλλα σιγουρα αν εινα αν φαμε παγωτο καλυτερα το σπιτικο ...τα παγωτα εμποριου εχουν πολλα χημικα που τα κανουν ετσι αφρατα, γι αυτο δεν καταλαβαινουμε ποσο βαρυ ειναι κι αυτο ...τεσπα..μια ευκολη λυση για να μην ειναι τοσο γλυκο εινα ινα βαλεις το μισο τενεκεδακι ζαχαρουχου και μια μπανανα.βεβαια να ξερεις οτι θα βγει λιγο πιο σκληρο ..βλεπεις η ζαχαρη βοηθαει πολυ στο να ειναι μαλακο το παγωτο ...
    #
    Σχόλιο από MANIABOLI, 21-7-10  
    συγχαρητηρια για τη συνταγή μου φαίνεται πολύ εύκολη και παρα πολη οικονομική, θα τη δοκιμάσω σύγουρα! μπορώ αντι μορφατ να βάλω την πρασινη την φυτική(ψυγείου); και αν ναι πόση ποσότητα;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    157 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 24-6-10  
    έχω φτιάξει αυτό το παγωτό πάρα πολλές φορες και όλοι μου έχουν πει ότι τους αρεσει.είναι εύκολο και με λίγα υλικά.προσόχη μόνο στη σαντιγη.να έχει χτυπηθεί πολύ καλά γιατί αυτός είανι ο βασικότερος λόγος που βγαίνει σκληρό το παγωτό.εγώ αφού το βάλω στην κατάψυξη δεν το ξαναβγάζω για να το ξαναχτυπήσω, αλλά προσέχω να εχω χτυπήσει αρκετή ώρα τη σαντιγη.ελπίζω να σας αρέσει.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 28-6-10  
    Και μόνο επειδή έχει 3 υλικά θα το δοκιμάσω, τέτοιες συνταγές θέλουμε, εύκολες, με υλικά που έχεις σχεδόν πάντα
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 28-6-10  
    Καλά είναι τέλειο έτσι το κάνω και εγώ με την μόνη διάφορα μόλις τελειώσω το χτύπημα θα το βάλω κατάψυξη και μετά από 20 λεπτά θα το ανακατέψω καλά αυτό το κάνω 3 φορές και γίνετε πιο ελαφρή το παγωτό και δεν πιάνει και κρυσταλους 5 πιρουνάκια από εμένα
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 28-6-10  
    cmoustaka να το δοκιμασεις ...
    ειναι πανευκολο και θα σας αρεσει πολυ !!!
    tsoyrekaki το εκανα παλια κι εγω ...αλλα ψιλοβαριεμαι τωρα και ασε που επειδη γεμιζω τα ταπερ ισα ισα που βαζω στην καταψυξη μετα με δυσκολευει λιγο το ανακατεμα...παντως νομιζω οτι με καλο χτυπημα στη σαντιγη δεν χρειαζεται παλι χτυπημα..για τα γουστα μας τουλαχιστον ..χεχε!
    παντως αν εχεις την ορεξη να το κανεις..μπραβο σου!ευχαριστω και για την βαθμολογια!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 28-6-10  
    ξεχασα να πω κατι ..(να γραψω βασικα!χα)
    στο τσακιρ κεφι, δηλαδη αν εχω χρονο κανω το εξης ..
    χτυπω την σαντιγη, οπως εχω ηδη πει 8 λεπτα και μετα βαζω το ταπερ ή στο ψυγειο για κανα 40λεπτο ή στην καταψυξη κανα μισαωρο.βγαζω και ξαναχτυπαω κανα 5λεπτο.μετα συνεχιζω με την υπολοιπη διαδικασια.
    αλλα αυτο το κανω συνηθως οταν θα εχω τραπεζι την επομενη μερα και οχι για το "καθημερινο" παγωτακι μας .
    #
    Σχόλιο από matahari, 30-6-10  
    Το παγωτό σου βγήκε πάρα πολύ καλό!
    Ευκολο και οικονομικο με 2,5 €, 1,5 λιτρο παγωτο!!!! 5 κι από εμένα
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 30-6-10  
    μερσί!!
    ναι δεν εχεις αδικο...δεν ειχα μετρησει ποσα ευρουλακια ειναι ...χαχα!
    ευχαριστω και για τη βαθμολογια και για την πληροφορια!
    #
    Σχόλιο από marliza 24, 7-7-10  
    poly kalo ,eykolo kai oikonomiko!
    MPRAVO!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 7-7-10  
    χαιρομαι!!!
    #
    Σχόλιο από Eλθακι, 8-7-10  
    Πολυ καλο το παγωτακι σου ευκολο και το κυριοτερο δεν θελει χτυπημα ξανα. Εγω το εκανα με κρεμα γαλακτος και προσθεσα μπισκοτα oreo νοστιμοτατο και βελουδινο. Συμφωνο στο οτι η σαντιγι ειτε αυτη ειναι morfat ειτε ειναι κρεμα γαλακτος πρεπει να χτυπηθει καλα γιατι αυτη ειναι που κανει το παγωτο μαλακο και βελουδινο, και παλι μπραβο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 8-7-10  
    Και εγώ έτσι το κάνω απλά βάζω σε σκόνη γκαρνι.Θα το δοκιμάσω όμως και με τενεκεδένιο.Είναι ωραίο και εύκολο παγωτό,τα χτυπάω και στην κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 20-7-10  
    κοιτα...δεν ξερω ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στη σκονη γκαρνι και το τενεκεδενιο ..εχω χρησιμοποιησει και τα δυο, απλα μου φαινεται πιο ευκολο με το τενεκεδενιο ...ομως παρολα αυτα το πιο υγιεινο ειναι με την κρεμα γαλακτος .γιατι αυτες οι ετοιμες σαντιγες ...πωπω....αν μου γινοταν η κρεμα γαλακτος σαντιγη, εγω δεν θα εβαζα το τενεκεδενιο ...
    #
    Σχόλιο από Greenleaf, 21-7-10  
    Καλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή. Μου φάνηκε όμως πολύ γλυκό (εξαιτίας του ζαχαρούχου) και πολύ λιπαρό και βαρύ (έβαλα εβαπορέ νουνού). θα προσπαθήσω άλλη φορά με φρέσκο γάλα. Πάντως μπράβο kiriku77 !
    #
    Σχόλιο από MANIABOLI, 22-7-10  
    το έκανα το παγωτάκι το βράδυ (χρησιμοποίησα φυτική σαντυγή 500ml)έγινε τέλειο!!!!! είναι πάρα πολύ κοντα στην κλασσική γευση του παγωτού.Βγήκε 2L παγωτό. Έκανα και ένα ρεβανί, οπότε έχω το τέλειο κέρασμα σήμερα, μιας και γιορτάζει η κόρη μου!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-7-10  
    Τέλειο! Εγώ χρησιμοποίησα βερίκοκα (τα οποία πρώτα έλιωσα στο μπλέντερ) και λίγο απόσταγμα βανίλιας και τα πρόσθεσα στο τέλος ανακατεύοντας το μείγμα :)
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 22-7-10  
    MANIABOLI να χαιρεστε την κορουλα!χαιρομαι που σου αρεσε...και οι καλεσμενοι θα φυγουν ευχαριστημενοι!!!χεχε!
    phoebe ευχαριστω για τη φωτο!πολυ καλη!εγω δεν προλαβαινω να βγαλω γιατι ορμαει ο καλος μου ...μια μερα θα το φτιαξω κρυφα!!χα!
    #
    Σχόλιο από γαυράκι, 24-7-10  
    Εύκολο, γρήγορο, γευστικό! Μπράβο!
    Εγώ στο μισό έβαλα μπανάνα και στο άλλο μισό μπισκότα θρυματισμένα.
    Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω μαστίχα και θα σας πω τα αποτελέσματα.
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 25-7-10  
    χαιρομαι που σου αρεσε ...κι εμας με την μπανανα ..ειναι απο τα αγαπημενα μας ..αν θελεις την επομενη φορα που θα το φτιαξεις με μπισκοτα βαλε και μια κουταλια της σουπας κονιακ..κατα τη γνωμη μου ..σουπερ συνδυασμος!
    #
    Σχόλιο από loipon, 30-7-10  
    Τέλεια γεύση!!! Μου πήρε 15 λεπτά να το φτιάξω, 3,5 ευρώ και βγήκε 2 λίτρα πεντανόστιμο παγωτό χωρίς όλα αυτά τα συντηρητικά και χημικά που έχουν τα παγωτά συνήθως. Και τα βιολογικά είναι πανάκριβα! Θα το δοκιμάσω και με κρέμα γάλακτος μπας και...και θα σας πω. Είναι λίγο σκληρό αλλά είναι πολύ μικρό μειονέκτημα σε σχέση με τα θετικά του!
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 30-7-10  
    to eftiaksa simera..ala den mou arese ka8olou....poli gliko..kai ixe gefsi morfat...kamia sxesi me pagoto...
    soryyyyy
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kiriku77, 8-7-10  
    να παρει...κι εγω θα προτιμουσα να το εκανα με κρεμα γαλακτος αλλα δεν μου πετυχαινει η σαντιγη ετσι .....μπορεις να μου πεις καποιο μυστικο ?...ειναι και πιο υγιεινη η κρεμα γαλακτος ...ουααουααααααααα!....
    #
    Σχόλιο από katascopos, 20-7-10  
    αν αντί για εβαπορε βαλουμε φρέσκο γαλα έχει διαφωρά ?
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 20-7-10  
    χμ....δεν θυμαμαι να εχω βαλει ποτε φρεσκο ...φανταζομαι οτι θα βγει λιγο πιο σκληρο ..αλλα αυτο δεν ειναι ιδιαιτερο προβλημα ..απλα το αφηνεις λιγο να ζεσταθει και μετα το σερβιρεις .βαλε οσο γαλα χωραει το τενεκεδακι της μορφατ.
    #
    Σχόλιο από MANIABOLI, 21-7-10  
    συγχαρητηρια για τη συνταγή μου φαίνεται πολύ εύκολη και παρα πολη οικονομική, θα τη δοκιμάσω σύγουρα! μπορώ αντι μορφατ να βάλω την πρασινη την φυτική(ψυγείου); και αν ναι πόση ποσότητα;
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 21-7-10  
    ναι ειναι ωραια...να την κανεις ..
    εννοεις την γνωστη "ερμολ"??..δεν την εχω χρησιμοποιησει , αλλα φανταζομαι οτι θα κανει την ιδια δουλεια.οσο για την ποσοτητα..βαλτην ολη.δεν υπαρχει προβλημα!περιμενω να μου πεις αν σου αρεσε οταν το φτιαξεις!!
    #
    Σχόλιο από marianos9, 18-6-11  
    gia thelo k go na ftiaxo to pagotaki s mono an mporis na mou pis gia to euapore gala posa grammaria giati ego exo auto pu ine sxedon 500 gr. ala xero oti exi k pio mikro kouti!!
    #
    Σχόλιο από totoula, 29-6-11  
    Παιζει ρολο η ταχυτητα που θα χτυπηθει το motfat; Δεν εχω ξαναφτιαξει κ θα ηθελα αν μπορει καποιος να με καθοδηγησει.Ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων!
    #
    Σχόλιο από MarwMew, 19-3-12  
    θα την δοκιμασω σημερα....αλλα νομιζω πως θα ηταν καλυτερα αμα αναφερες τα ml η gr απο τα κουτακια για να μην μπερδευομαστε.....
    #
    Σχόλιο από sofi_loutraki, 28-4-12  
    Επειδή θέλω να το φτιάξω για τα εγγόνια μου, εάν χρησιμοποιήσω κρέμα γάλακτος ,πόση θα είναι αυτή ? ΄Οσο για τις παραλλαγές έχουν ήδη γραφτεί για εκτέλεση. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από sobani, 3-5-12  
    Έχω αγοράσει τα υλικά εδώ και μέρες, αλλά πριν την κάνω θέλω να σας ρωτήσω πού βάζετε το παγωτό? δεν θέλω να βάλω πλαστικό τάπερ στην κατάψυξη.. γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια φόρμα παγωτού με καπάκι (όχι παγωτομηχανή)και πού μπορώ να βρω?
    #
    Σχόλιο από sobani, 5-5-12  
    labrini58 σε ευχαριστώ για την απάντηση! Βρήκα ανοξείδωτο δοχείο παγωτού χθες και το πήρα! Αφού μαγειρέψω το φαγητό μας, θα κάνω και το παγωτάκι και θα επιστρέψω με βαθμολογία, αύριο που θα το δοκιμάσουμε.
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 9-5-12  
    Το μεγάλο κουτάκι..
    #
    Σχόλιο από Giama, 21-6-12  
    Να ρωτησω, το εβαπορε το βαζουμε οπως ειναι ή το αραιωνουμε με την αντιστοιχη ποσοτητα νερου; Και κατι ακομα.. ποια η διαφορα του κανονικου παγωτου απο το παρφε; Συγνωμη για τις "αφελεις" ερωτησεις αλλα ειμαι αρχαρια οποτε..
    Παντως η συνταγη φαινεται εξαιρετικη και κυριως πανευκολη! Θα την κανω και θα επανελθω με τα πηρουνακια. Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση:)
    #
    Σχόλιο από kiakimou, 11-5-13  
    kiriku77,
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων (πριν το δοκιμάσω, τώρα βρίσκεται στην κατάψυξη!), θα ήθελα να σε ξαναρωτήσω για το μέγεθος του εβαπορέ, είναι το μικρό ή το μεγάλο; Κανονικό μέγεθος πιστεύω θεωρείται το μεγάλο (το κλασσικό), την ίδια γνώμη έχει και ο Σουηδός Μάγειρας. Εγώ έβαλα το μεγάλο γιατί δεν είχα δει την διευκρίνισή σου.. Θα επανέλθω με βαθμολογία!
    #
    Σχόλιο από vat, 4-6-14  
    κοριτσακια τα φωτα σας παρακαλω...λεω να κανω παγωτο καρυδα,με γαλα καρυδας και τριμμενη ινδικη καρυδα.το θεμα είναι ότι δεν εχω δοκιμασει ποτε γαλα καρυδας και δεν ξερω αν είναι γλυκο...αρα το γαλα καρυδας να αντικαταστησει το ζαχαρουχο η το εβαπορέ??????????
    #
    Σχόλιο από maria1405, 13-7-14  
    Μηπως μπορειτε να μου πειτε πως να φτιαξω τη συνταγη με σαντιγί γκαρνι? Θελω να κανω το παγωτακι, αλλα επειδη δεν χρησιμοποιω σαντιγι συχνα δεν ξερω πως να τη φτιαχνω... Τη χτυπαω στο μιξερ με το ενα κουτι γαλα???
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-7-14  
    Δες αυτη τη συνταγη http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto.html που ειναι παρόμοια αλλά έχει γκαρνί!
    #
    Σχόλιο από giaanniswin, 15-7-14  
    Μπορούμε να το βάλουμε και σε παγωτομηχανή??

    17 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kiriku77, 24-6-10  
    αντι για χυμό φρούτου μπορεί να μπει "πουρες φρουτου".το ιδιο το φρουτο το κοβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε στο μουλτι με λίγο γάλα αν είναι απαραίτητο.απαραίτητο είναι όταν το φρούτο απο μόνο του δεν έχει πολύ ζουμί.
    γενικά για τα γλυκά που το βρούτο μπαίνει σαν πουρές να προτιμάται τα παραγινομένα φρουτα.και για να μην μένουν και τα πετάμε αλλα και γιατί είναι πολύ γλυκά και επίσης πολτοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 28-6-10  
    ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑ
    ανακατευω στο εβαπορε πριν το ριξω στο μειγμα 1 1/2 κουταλακι του γλυκου νεσκαφε (εμεις παιρνουμε gold.μονο αυτος μας αρεσει!) και προεραιτικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κακαο.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
    2 μπαλες μοκα, 1 μπαλα βανιλια(το βασικο μειγμα δηλαδη) , καραμελωμενες φλουδες αμυγδαλου, σαντιγη και απο πανω τριμμενη σοκολατα γαλακτος!ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 21-7-10  
    ε ναι...τα λιπαρα τα εχει, αλλα σιγουρα αν εινα αν φαμε παγωτο καλυτερα το σπιτικο ...τα παγωτα εμποριου εχουν πολλα χημικα που τα κανουν ετσι αφρατα, γι αυτο δεν καταλαβαινουμε ποσο βαρυ ειναι κι αυτο ...τεσπα..μια ευκολη λυση για να μην ειναι τοσο γλυκο εινα ινα βαλεις το μισο τενεκεδακι ζαχαρουχου και μια μπανανα.βεβαια να ξερεις οτι θα βγει λιγο πιο σκληρο ..βλεπεις η ζαχαρη βοηθαει πολυ στο να ειναι μαλακο το παγωτο ...
    #
    Σχόλιο από ant, 28-7-10  
    κανω ακριβως την ιδια συνταγη και ειναι τελεια!εμεις ειμαστε φαν της σοκολατας,οποτε προσθετω , λιωμενη κουβερτουρα και ετοιμο το παγωτο σοκολατα!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 29-7-10  
    ναι σουπερ!χεχε!εγω συνηθως ανακατευω 3-4 κουταλιες κακαο με το εβαπορε και μετα ριχνω το σοκολατουχο πλεον γαλα στο παγωτακι...με κουβερτουρα δεν το εχω δοκιμασει, αλλα θα το κανω ...χμ...και αν βαλουμε μεσα και βυσσινα ή κερασια ...μμμμ...
    #
    Σχόλιο από doratela, 7-8-10  
    Είναι συνταγή πολύ εύκολη αρκεί τα υλικά να είναι στο ψυγείο από την προηγούμενη όπως και ο κάδος του μίξερ μισή ώρα νωρίτερα στην κατάψυξη. Την κάνω και με φυτική κρέμα (αυτή στην πράσινη συσκυεασία). Τρίβω στο μούλτι τρία πακετάκια παστέλια με αμύγδαλα, Θεϊκό!!! Την τευλευταία φορά που το έκανα πρόσθεσα ένα ολόφρεσκο αυγό τις φράουλες που στράγγισα από το λικέρ φράουλας (τις έκανα στο μούλτι σάλτσα)μετά από 15 λέπτα χτύπημα. Στο μισό έριξα την σάλτσα μέσα στο λευκό παγωτό και το ανακάτεψα με το μαχαίρι. Στο υπόλοιπο έριξα την σάλτα και το χτύπησα για δύο λεπτά ακόμη. Έτοιμο το παρφέ φράουλας!!! Το έριξα σε δύο στενόμακρες φόρμες του κέικ πρώτα το άσπρο και μετά την φράουλα. Το ξεφορμάρω, το κόβω σε φέτες και γαρνίρω με φράουλα γλυκό και λίγο σιροπάκι!!!
    #
    Σχόλιο από elenixios, 30-11-10  
    ...στο νηπιαγωγείο του γιου μου οι μαμάδες με ρώταγαν τη συνταγή!!!!χρόνια το φτιάχνω έτσι μόνο που για να μη κάνει κρυστάλλους εγώ το χτυπάω μερικές ώρες μετά το χτυπάω ξανά (μέσα στο ίδιο μπολ). Σε αυτό το σημείο προσθέτω και τριμμένα καραμελωμένα αμύγδαλα... καβουρδίζω λίγο αμύγδαλα και σε μέτρια φωτιά προσθέτω ζάχαρη. μόλις η ζάχαρη γίνει ρευστή και πάρει χρυσαφί χρώμα ρίχνω το μείγμα πάνω σε αλουμινόχαρτο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Σερβίρω μ' αυτό απο πάνω... χαχαχαχα... πάτησα 4 φορές τα 5 πιρουνάκια = 20!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 13-6-11  
    Αν με ένα κουτάκι ζαχαρούχο σας φαίνεται πολύ γλυκό, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα και να προσθέσετε μία πολτοποιημένη μπανάνα. Βγαίνει σουπερ νόστιμο, με τέλεια γεύση μπανάνας και λιγότερο γλυκό. Απλά πάντα παίζει το θέμα του σκληρού. Και η ποσότητα της ζάχαρης έχει σημασία για να μην βγαίνει σκληρό. Αν την μειώσουμε ίσως βγει λίγο πιο σκληρό, αλλά δεν είναι και κανένα φοβερό πρόβλημα. Απλά το αφήνουμε να ξεπαγώσει λίγο πριν το φάμε. Καλή σας όρεξη!!!
    #
    Σχόλιο από celest, 30-6-11  
    Τέλεια γεύση, απίθανη υφή!! Πρόσθεσα κακάο για να γίνει σοκολατένιο και άρωμα πικραμύγδαλου, που άφηνε μια διαφορετική αίσθηση στο τέλος!! Στο σερβίρισμα πρόσθεσα "τρίμμα καραμέλας" (έφτιαξα καραμέλα και αφού την έτριψα στο μούλτι την έριξα από πάνω). Α! και χτύπησα το μίγμα άλλες δύο φορές, αφού το έβαλα στην κατάψυξη. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω την παραλλαγή με τις μπανάνες και το γάλα για να αποφύγω τις θερμίδες του ζαχαρούχου :P Χίλια ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 7-2-12  
    Πάρα πολύ ωραίο!! Χρισιμοποίησα Κρέμα γάλακτος αντί για μορφατ και σπιτικό ζαχαρούχο γάλα. Μύριζε αρκετά έντονα το γάλα όμως.. δεν ξέρω γιατί... Από άρωμα, έβαλα μαστίχα αντί για βανίλια, και στο μισό έβαλα κακάο για να το κάνω σοκολάτα! Είχε τέλεια υφή!!! Το εβαπορέ δεν το έβαλα ολόκληρο... φοβίθηκα μην βγει νερουλό.
    #
    Σχόλιο από Ελπίς Κεφαλλονιά, 23-7-12  
    #
    Σχόλιο από DINAVAM, 24-7-12  
    Πολύ ωραίο.Έβαλα ενα ολόκληρο πακέτο γέμιστα μπισκότα και φυσικά δεν έμεινε τίποτα!
    #
    Σχόλιο από Nataa, 5-8-12  
    Γεια σας και από εμένα! Αυτή η συνταγή είναι αρκετά παλιά και πολύ πολύ ωραία! Εγώ το φτιάχνω βάζοντας και 2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη στη σαντυγί και τα χτυπάω για 10 λεπτάκια, πριν προσθέσω τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτω και 2 κουταλάκια νεσκαφέ και γίνεται καταπληκτική μόκα!! Τα "μυστικά" με τη σόδα και το αλάτι δεν τα ήξερα!! Αν θέλουμε να το φτιάξουμε πιο ελαφρύ και βάλουμε εβαπορέ ελαφρύ και αντί ζαχαρούχου μπανάνα με γάλα ελαφρύ .... ;;; το έχει δοκιμάσει κανείς;;;;
    #
    Σχόλιο από vat, 3-4-14  
    πολύ καλη συνταγή,την κανω κι εγω χρονια.εγω το μονο θεμα που ειχα όταν την πρωτοεφτιαξα ηταν το ότι είναι αρκετα γλυκο κι ότι με ενοχλουσε η μυρωδια του γαλακτος,καθως δεν το πολυσυμπαθώ γενικα...αυτό βεβαια με οδηγησε σε πολύ ενδιαφέρουσες παραλλαγες!η μια είναι να κανω το ζαχαρουχο καραμελα,και παλι όμως ηταν αρκετα γλυκο,καπου όμως ειχα ακουσει ότι οσο βαζεις αλατι στην καραμελα βγαζει περισσοτερο τα αρωματα της!το δοκιμασα κι εγινε φανταστικο,θελει όμως αρκετο αλατι,ισως να ηταν και σχεδόν μια κουταλια της σουπας...η δευτερη και πιο πετυχημενη παραλλαγη που μου τη ζητανε συνεχως ολοι οι σοκολατοφαγοι φιλοι ηταν να αντικαταστήσω το ζαχαρουχο με πραλινα φουντουκιού,μεγαλη συσκευασια,600γρ αν δεν κανω λαθος (σε διπλή δόση παγωτού όμως) και να προσθεσω και σχεδόν μια συσκευασια κακαο για να κανω πιο εντονο το χρωμα,αλλα τελικα και την γευση σοκολατας.παραλλαγη τριτη,παγωτο τσιζκεικ φραουλα....θεικο κι αυτό!οπως ολες θα καταλάβατε προσθεσα τυρι κρεμα στο χτυπημα,κι εφου παγωσε λιγο προσθεσα σπασμένα μπισκότα και λιγο πριν πηξει τελειως σπιτικη μαρμελαδα φραουλα με κομματακια την οποια ανακατεψα πολύ μαλακα για να μην εξαφανιστεί τελειως...αυτά από εμενα!σκεφτομαι να δοκιμασω την παραλλαγη που προτεινε καποια με το φυστικι αιγινης καινα κανω και σοκολατα πορτοκαλι...η συνταγή γνωστη αλλα ευχαριστούμε που την ανεβασες γιατι οι παραλλαγες σου είναι πολύ εξυπνες και παιρνουμε κι άλλες ιδεες από τα υπολοιπα σχολια!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 1-5-14  
    Πολύ εύκολο και με λίγα υλικά. Με ικανοποίησε επαρκώς σώζοντας την κατασταση όταν η τούρτα μου απετυχε. Έβαλα κέικ σοκολάτας από κάτω και από πάνω άδειασα το παγωτό και το έβαλα στην καταψυξη. Μια χαρά τουρτα παγωτό έγινε. Ξέχασα να πω ότι έκανα την παραλλαγη με την μπανανα και πρόσθεσα και λίγη τρουφα.
    #
    Σχόλιο από Κλεοπατρίδιον, 31-5-14  
    ...δεν ξερω αν παιζει κ τοσο ρολο, αλλα το μορφατ το χτυπαω 15 λεπτα, προσθετω το ζαχαρουχο, χτυπαω κ αλλα 3-4 λεπτα, κ μετα το εβαπορε.
    Βαζω παντα μια βανιλια, ασχετως τί γευσεις θα κανω μετα, κ 2 καπακια αλκοολουχο ποτο, οποιο να ΄ναι, το οποιο βοηθαει στο να μη γινονται κρυσταλακια μεσα στο γαλα ενω παγωνει.
    Χωριζω σε τρεις δοσεις (καραμελα -υπαρχει σε φακελακι στο ραφι με τα ειδη ζαχαροπλαστικης, μοκα και σοκολατα) κ το βαζω για μια ωρα στην καταψυξη, το βγαζω, το χτυπαω για 2-3 λεπτα κ ξανα καταψηξη, κ ολη αυτη τη διαδικασια την κανω τρεις φορες.
    Το παγωτο βγαινει εξαιρετικα αφρατο κ κρεμωδες, γι αυτο δεν τολμαω να πειραξω κατι στη συνταγη / εκτελεση.
    #
    Σχόλιο από gioulis, 2-7-14  
    Πολύ απλή διαδικασία με φοβερό αποτέλεσμα! Έβαλα σοκολατένια κεραστικά από γάμο (που κανείς δεν θα έτρωγε)και βγήκε πολύ νόστιμο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της Κέλλη
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της maria239
    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 245 αγαπημένων συνταγών, του/της niflheim
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της sofia33