Εύκολο παγωτό σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
gogoulini, 14.08.08

Περιγραφή

Παγωτο σοκολατας σπιτικο χωρις παγωμηχανη.

Εύκολο παγωτό σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας
photo: CHRISA1628

Συνταγή από:

gogoulini

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κουβερτουρες
  • 2 κουπες φρεσκο γαλα
  • 1 κουτι γαλα εβαπορε (νουνου)
  • 3 βανιλιες 
  • 1 κουπα ζάχαρη
  • 3 αυγα
  • 1 σακουλακι μικρα κομματακια κουβερτουρας
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Σοκολάτα , Γάλα
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιωνω τις κουβερτουρες σε χαμηλη φωτια και ριχνω και το εβαπορε ανακατευοντας μεχρι να γινουν ενα.
  2. Ξεχωριστα χτυπαω στο μιξερ τα αυγα το γαλα την ζαχαρη και τις βανιλιες και επιτα ριχνω το μιγμα με την σοκολατα και συνεχιζω το χτυπημα.
  3. Βαζω το υλικο σε ενα μπολ και το βαζω για μιση ωρα στο ψυγειο μετα το μισαωρο το βγαζω και το ξαναχτυπαω με το μιξερ και αυτη την φορα το βαζω στην καταψυξη.
  4. Μετα απο μια ωρα στην καταψυξη το ξαναχτυπαω (το κανουμε 2-3 φορες το χτυπημα ανα 1-2 ωρες ) οταν το μειγμα πυχτωσει ριχνω λιγα κομματακια σοκολατας και το αφηνουμε πια να παγωσει.
  5. Μην ξεχασετε συροπι της αρεσκειας σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χτυπημα του μειγματος καλο θα ειναι να γινεται οταν εμφανιζεται << θριμμα >>  παγου στο υλικο μας και με το επαναλαμβανομενο χτυπημα κατι τετοιο το καταφερνουμε.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από LUCKY, 20-8-08  
    Πόσες κουβερτούρες πρέπει να βάλουμε?
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 20-8-08  
    BAZOYME 2 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ...ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ
    #
    Σχόλιο από dimitra3, 28-7-09  
    χρησιμοποιούμε το μεγάλο κουτί νουνου?
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 5-6-10  
    ennoeitai :)
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 27-7-11  
    εγινε τελειο και πολυ νοστιμο
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 29-7-11  
    χαιρομαι που σου αρεσε :)
    #
    Σχόλιο από Alexoy, 28-8-11  
    στην κατάψθξη όταν βάλω το μίγμα έχει σημασία αν θα το βάλω πχ σε κλειστό τάπερ ή σε ένα μπολ απλά σκεπασένο με μεμβράνη?
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 31-8-11  
    κοιτα επειδη θα το χτυπησεις αρκετα δεν πειραζει μεχρι να το φτιαξεις αν δεν το σκεπασεις μετα ομως που θα τελειωσεις ναι σκεπασε το με μια ζελατινα και απο επανω με ενα καπακι
    #
    Σχόλιο από lianaki, 5-4-12  
    Οι 2 κουβερτούρες πόσα γρ. είναι;
    Παίρνω συνήθως σακούλα των 2,5 κιλών σε σταγόνες, οπότε καλό θα ήταν να ξέρουμε τα γραμμάρια που έχουν οι δυο σοκολάτες.
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 11-4-12  
    η μια κουβερτουρα ειναι των 125 gr οποτε των δυο 250 εγω περνω παυλιδη :)
    #
    Σχόλιο από Frapedoula, 8-9-12  
    Μήπως τ'αυγά παραμένουν ωμά;Είναι ασφαλές αυτό;

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από gogoulini, 5-6-10  
    ennoeitai :)
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 27-7-11  
    εγινε τελειο και πολυ νοστιμο
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 29-7-11  
    χαιρομαι που σου αρεσε :)
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 31-8-11  
    κοιτα επειδη θα το χτυπησεις αρκετα δεν πειραζει μεχρι να το φτιαξεις αν δεν το σκεπασεις μετα ομως που θα τελειωσεις ναι σκεπασε το με μια ζελατινα και απο επανω με ενα καπακι
    #
    Σχόλιο από lianaki, 5-4-12  
    Οι 2 κουβερτούρες πόσα γρ. είναι;
    Παίρνω συνήθως σακούλα των 2,5 κιλών σε σταγόνες, οπότε καλό θα ήταν να ξέρουμε τα γραμμάρια που έχουν οι δυο σοκολάτες.
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 11-4-12  
    η μια κουβερτουρα ειναι των 125 gr οποτε των δυο 250 εγω περνω παυλιδη :)

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από LUCKY, 20-8-08  
    Πόσες κουβερτούρες πρέπει να βάλουμε?
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 20-8-08  
    BAZOYME 2 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ...ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ
    #
    Σχόλιο από dimitra3, 28-7-09  
    χρησιμοποιούμε το μεγάλο κουτί νουνου?
    #
    Σχόλιο από Alexoy, 28-8-11  
    στην κατάψθξη όταν βάλω το μίγμα έχει σημασία αν θα το βάλω πχ σε κλειστό τάπερ ή σε ένα μπολ απλά σκεπασένο με μεμβράνη?
    #
    Σχόλιο από Frapedoula, 8-9-12  
    Μήπως τ'αυγά παραμένουν ωμά;Είναι ασφαλές αυτό;

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της avrillios
    Συνταγές για Παγωτό
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Παγωτά-γρανίτες
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    παγωτα
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    παγωτα
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou