Εύκολο παγωτό σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
gogoulini, 14.08.08

Περιγραφή

Παγωτο σοκολατας σπιτικο χωρις παγωμηχανη.

Εύκολο παγωτό σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας
photo: CHRISA1628

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κουβερτουρες
  • 2 κουπες φρεσκο γαλα
  • 1 κουτι γαλα εβαπορε (νουνου)
  • 3 βανιλιες 
  • 1 κουπα ζάχαρη
  • 3 αυγα
  • 1 σακουλακι μικρα κομματακια κουβερτουρας
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά , Σοκολάτα
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιωνω τις κουβερτουρες σε χαμηλη φωτια και ριχνω και το εβαπορε ανακατευοντας μεχρι να γινουν ενα.
  2. Ξεχωριστα χτυπαω στο μιξερ τα αυγα το γαλα την ζαχαρη και τις βανιλιες και επιτα ριχνω το μιγμα με την σοκολατα και συνεχιζω το χτυπημα.
  3. Βαζω το υλικο σε ενα μπολ και το βαζω για μιση ωρα στο ψυγειο μετα το μισαωρο το βγαζω και το ξαναχτυπαω με το μιξερ και αυτη την φορα το βαζω στην καταψυξη.
  4. Μετα απο μια ωρα στην καταψυξη το ξαναχτυπαω (το κανουμε 2-3 φορες το χτυπημα ανα 1-2 ωρες ) οταν το μειγμα πυχτωσει ριχνω λιγα κομματακια σοκολατας και το αφηνουμε πια να παγωσει.
  5. Μην ξεχασετε συροπι της αρεσκειας σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χτυπημα του μειγματος καλο θα ειναι να γινεται οταν εμφανιζεται << θριμμα >>  παγου στο υλικο μας και με το επαναλαμβανομενο χτυπημα κατι τετοιο το καταφερνουμε.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από LUCKY, 20-8-08  
    Πόσες κουβερτούρες πρέπει να βάλουμε?
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 20-8-08  
    BAZOYME 2 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ...ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ
    #
    Σχόλιο από dimitra3, 28-7-09  
    χρησιμοποιούμε το μεγάλο κουτί νουνου?
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 5-6-10  
    ennoeitai :)
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 27-7-11  
    εγινε τελειο και πολυ νοστιμο
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 29-7-11  
    χαιρομαι που σου αρεσε :)
    #
    Σχόλιο από Alexoy, 28-8-11  
    στην κατάψθξη όταν βάλω το μίγμα έχει σημασία αν θα το βάλω πχ σε κλειστό τάπερ ή σε ένα μπολ απλά σκεπασένο με μεμβράνη?
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 31-8-11  
    κοιτα επειδη θα το χτυπησεις αρκετα δεν πειραζει μεχρι να το φτιαξεις αν δεν το σκεπασεις μετα ομως που θα τελειωσεις ναι σκεπασε το με μια ζελατινα και απο επανω με ενα καπακι
    #
    Σχόλιο από lianaki, 5-4-12  
    Οι 2 κουβερτούρες πόσα γρ. είναι;
    Παίρνω συνήθως σακούλα των 2,5 κιλών σε σταγόνες, οπότε καλό θα ήταν να ξέρουμε τα γραμμάρια που έχουν οι δυο σοκολάτες.
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 11-4-12  
    η μια κουβερτουρα ειναι των 125 gr οποτε των δυο 250 εγω περνω παυλιδη :)
    #
    Σχόλιο από Frapedoula, 8-9-12  
    Μήπως τ'αυγά παραμένουν ωμά;Είναι ασφαλές αυτό;

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από gogoulini, 5-6-10  
    ennoeitai :)
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 27-7-11  
    εγινε τελειο και πολυ νοστιμο
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 29-7-11  
    χαιρομαι που σου αρεσε :)
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 31-8-11  
    κοιτα επειδη θα το χτυπησεις αρκετα δεν πειραζει μεχρι να το φτιαξεις αν δεν το σκεπασεις μετα ομως που θα τελειωσεις ναι σκεπασε το με μια ζελατινα και απο επανω με ενα καπακι
    #
    Σχόλιο από lianaki, 5-4-12  
    Οι 2 κουβερτούρες πόσα γρ. είναι;
    Παίρνω συνήθως σακούλα των 2,5 κιλών σε σταγόνες, οπότε καλό θα ήταν να ξέρουμε τα γραμμάρια που έχουν οι δυο σοκολάτες.
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 11-4-12  
    η μια κουβερτουρα ειναι των 125 gr οποτε των δυο 250 εγω περνω παυλιδη :)

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από LUCKY, 20-8-08  
    Πόσες κουβερτούρες πρέπει να βάλουμε?
    #
    Σχόλιο από gogoulini, 20-8-08  
    BAZOYME 2 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ...ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ
    #
    Σχόλιο από dimitra3, 28-7-09  
    χρησιμοποιούμε το μεγάλο κουτί νουνου?
    #
    Σχόλιο από Alexoy, 28-8-11  
    στην κατάψθξη όταν βάλω το μίγμα έχει σημασία αν θα το βάλω πχ σε κλειστό τάπερ ή σε ένα μπολ απλά σκεπασένο με μεμβράνη?
    #
    Σχόλιο από Frapedoula, 8-9-12  
    Μήπως τ'αυγά παραμένουν ωμά;Είναι ασφαλές αυτό;

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    παγωτα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της ΦΩΦΩ79
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της avrillios
    παγωτα
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    Συνταγές για Παγωτό
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της velina