Εύκολο ψητό φούρνου

Bαθμολογία: 4.6923
       
 
26 ψήφοι
KristineS, 28.08.08

Περιγραφή

Είναι το ευκολότερο και μαλακότερο ψητό του φούρνου που έχω φάει ποτέ. Η γεύση του είναι το κάτι άλλο. Το φτιάχνω συχνά για τραπέζια.

Εύκολο ψητό φούρνου
photo: MAGEIRISSA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι νουά ή άλλο μέρος που προτιμάτε
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 8 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κ.σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ ή ένα φακελάκι έτοιμη σάλτσα ψητού
  • Αλάτι / πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 7-8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το νουά και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι.
  2. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών.
  4. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε φέτες.
  6. Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας.
  7. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.
  8. Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα αυγών διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη σάλτσα ψητού.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
  10. Σερβίρουμε το νουά σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάνει ακόμα και για δίαιτα. Το έχω φτιάξει χωρίς καθόλου ελαιόλαδο και είναι καταπληκτικό. Η συνταγή ανήκει στην πεθερά μου και την ευχαριστώ.

44 Όλα

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από MAGEIRISSA, 28-8-08  
Πολύ καλό φαίνεται και πολύ εύκολο! Μια ερώτηση, θέλω να μου πεις αν προθερμαίνουμε το φούρνο στο δυνατό και ύστερα το χαμηλώνουμε και αφήνουμε όλο το βράδυ να ψηθεί σιγά σιγά;
#
Σχόλιο από KristineS, 31-8-08  
καλημέρα και συγνώμη αν άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα. Δεν χρειάζεται καμία προθέρμανση ο φούρνος. Απλά βάζεις το πυρέξ μέσα και τον ανοίγεις. Καλή επιτυχία.
#
Σχόλιο από KristineS, 31-8-08  
Καικάτι άλλο. Εειδή συνήθως το νουά ή οποιοδήποτε ρολό κρέατος είναι συνήθως δεμένο ή σε φιλέ και παρουσιάζεαι το φαινόμενο να κολάει πάνω στο κρέας, αφού κρυώσει γυρνάω την πάνω πλευρά μέσα στο ζωμό για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο και μετά βγάζω το φιλέ χωρίς να αλοιωθεί καθόλου η μορφή του ψητού.
#
Σχόλιο από Hlianna, 17-9-08  
Λες " ένα φακελάκι έτοιμη σάλτσα ψητού"
υπαρχει τέτοιο πράγμα δεν το γνωρίζω. Για πες....
#
Σχόλιο από KristineS, 18-9-08  
Έπαιρνα από τα PLUS μια καταπληκτική σάλτσα που ήταν για ψητό κρέας και απλά διέλυα το περιεχόμενο του φακέλου στο ζωμό από το κρέας. Προχθές βρήκα στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ μία σάλτσα για ψητό (έτσι λέει το φακελάκι) βρίσκεται στο τμήμα με τις έτοιμες σάλτσες, και είναι εξίσου καλή. Αν δεν σου αρέσει τίποτα από τα δύο μπορείς απλά να την πήξεις με κορν φλάουρ ή νισεστέ. Είναι πολύ καλή και εύγευστη.
#
Σχόλιο από vassiliki2, 22-9-08  
Πολύ ωραία η συνταγή σου Kritstine. Πανεύκολη, νοστιμότατη και super διαίτης!!! (αν βάλει κανείς λίγο λάδι)
#
Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-9-08  
Πολύ εύκολο και νόστιμο! Το έφτιαξα σε τραπέζι και άρεσε πολύ. Στη σάλτσα του έβαλα κι ένα ολόκληρο κρεμύδι και 2 - 3 σκελίδες σκόρδο και έγινε όνειρο. Στο τέλος πρόσθεσα και σωταρισμένα μανιτάρια. Το αποτέλεσμα μοναδικό!
Μόνο στο ψήσιμο, αύξησα τη θερμοκρασία του φούρνου στο 150 για 3 - 4 ώρες για να βγει στην ώρα του. Σ'ευχαριστώ για τη συνταγή.
#
Σχόλιο από KristineS, 30-9-08  
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου MAGEIRISA
#
Σχόλιο από Λίζα, 9-10-08  
Πολυ νοστιμο φαινεται και ευκολο εχω μια απορια ομως!!Πρεπει οπωσδηποτε να το βαλουμε σε πυρεξ;Αν το ψησουμε σε κανονικο ταψακι θα παθει τπτ;Δεν εχω πυρεξ και δεν θα προλαβω να παρω να το φτιαξω.Αν το βαλω σε ταψι και σε πιο χαμηλη θερμοκρασια;
#
Σχόλιο από KristineS, 9-10-08  
Λιζάκι θα πρέπει να καλύψεις πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ίσως παραπάνω από μία φορά. Η ουσία είναι να μη βγαίνει καθόλου ο ατμός. Δε χρειάζετε να χαμηλώσεις το φούρνο με αυτό τον τρόπο. Καλή επιτυχία!
#
Σχόλιο από Λίζα, 9-10-08  
Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια!!!Να ρωτησω και κατι αλλο συγνωμη απλα θελω να το κανω καλα αν το βαλω π.χ. στις 8 το πρωι μεχρι τις 4 το μεσημερι δεν θα γινει;Το βραδυ δεν θελω να εχω ανοιχτο φουρνο ειδικα με αλουμινοχαρο.
#
Σχόλιο από KristineS, 9-10-08  
Λιζάκι όποτε θέλεις μπορείς να το κάνεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν και το βράδυ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον φούρνο και το αλουμινόχαρτο.
#
Σχόλιο από Λίζα, 13-10-08  
To εφτιαξα τελικα ακριβως οπως λεει στη συνταγη μαλακο ηταν. Με ολο τον σεβασμο μου απλα θα ηθελα να αναφερω πως εμενα δεν μου αρεσε τοσο πολυ!!!Κατι με ενοχλουσε στη γευση.Την απομενη φορα θα παραλειψω εντελως το λεμονι και θα βαλω λιγο ποσρτοκαλι!!!Συγνωμη δεν θιγω την συνταγη απλα αυτη ειναι προσωπικη μου γτνωμη.
#
Σχόλιο από crazy_for_cooking, 12-11-08  
Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!!!!! Το κάτι άλλο !!!!!!! Χίλια μπράβο. Δεν το πίστευα!!!!!!!
#
Σχόλιο από LuzDeLuna, 4-12-08  
Φαίνεται πάρα πολύ ωραία η συνταγή, και πολύ δελεαστική... Όμως για να είμαστε ακριβείς και ξεκάθαροι, τελικά πόσες ώρες είναι αυτό το "όλο το βράδυ"? Έξι? Οχτώ? Μη μας αρπάξει το κρέας, ή μη μας μείνει άψητο... Θα ήμουν ευγνώμων για μια διευκρίνιση!
#
Σχόλιο από KristineS, 4-12-08  
Αν είναι νουά μέχρι 2 κιλά 7 ώρες είναι αρκετές. Τελευταία φορά που το έφτιαξα το νουά μου, ήταν 2 κιλά και 700 γρ. και μου χρειάστηκε ένα 8 + γεμάτο. Αν είναι άλλο κομμάτι μοσχαριού οι 6 ώρες είναι μία χαρά. Πάντως να ξέρεις πως τα υγρά είναι αρκετά και δεν πρόκειται να σου πιάσει. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.
#
Σχόλιο από elenachristina, 19-1-09  
Μπράβο!!το μαγειρεψα χθες και άρεσε σε όλους!!έβαλα και πατατούλες και βγήκε υπέροχο!Σε ευχαριστώ
#
Σχόλιο από Zouzouna, 19-5-09  
1.200 fileto mosxaraki to evala stous 100 bathmous gia 6 ores se purex xoris kapaki alla me allouninoxarto pou to eixa tuliksei polu kala. Mou Vghke polu skuro. H saltsoula pantos htan arketa kalh - mono pou thn epomenh fora tha to prospathiso xoris polu xhmo portokalh - evala perissotero corn flour. Xoris saltsa den trogotan. Sigoura ekana kapoio lathos!
#
Σχόλιο από Αντιγόνη, 19-5-09  
Θα ήθελα να σχολιάσω λίγο τον τρόπο ψησίματος. Το μοσχαρίσιο κρέας είναι ένα κατ' εξοχήν ευαίσθητο τρόφιμο. Αν το βάλουμε κατευθείαν από το ψυγείο σε μία θερμοκρασία 100 βαθμών για τόσες ώρες, ρισκάρουμε να το "αρρωστήσουμε". Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνουμε, με οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, είναι να βάλουμε το ψητό μας για μισή ώρα στην πιο υψηλή ρύθμιση του φούρνου (ώστε να θωρακίσει μέσα τους χυμούς του) και στη συνέχεια να κατεβάσουμε τον φούρνο στους 100, να το γυρίσουμε (ώστε το πάνω μέρος που ίσως άρπαξε λίγο να έρθει κάτω) και να το ξεχάσουμε..Κατ' αυτόν τον τρόπο κάνω μεγάλα κομμάτια χοιρινού, που τα αφήνω ακριβώς 24 ώρες μέσα στον φούρνο.
#
Σχόλιο από KristineS, 19-5-09  
Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι το κρέας ήταν φιλέτο και ήταν σκληρό μετά από τόσες ώρες ψήσιμο. Βάζω ελιά ή νουά και λειώνει!! Μήπως έχει πρόβλημα θερμοκρασίας ο φούρνος σου??
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

43 Σχόλια

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από MAGEIRISSA, 28-8-08  
Πολύ καλό φαίνεται και πολύ εύκολο! Μια ερώτηση, θέλω να μου πεις αν προθερμαίνουμε το φούρνο στο δυνατό και ύστερα το χαμηλώνουμε και αφήνουμε όλο το βράδυ να ψηθεί σιγά σιγά;
#
Σχόλιο από KristineS, 31-8-08  
καλημέρα και συγνώμη αν άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα. Δεν χρειάζεται καμία προθέρμανση ο φούρνος. Απλά βάζεις το πυρέξ μέσα και τον ανοίγεις. Καλή επιτυχία.
#
Σχόλιο από KristineS, 31-8-08  
Καικάτι άλλο. Εειδή συνήθως το νουά ή οποιοδήποτε ρολό κρέατος είναι συνήθως δεμένο ή σε φιλέ και παρουσιάζεαι το φαινόμενο να κολάει πάνω στο κρέας, αφού κρυώσει γυρνάω την πάνω πλευρά μέσα στο ζωμό για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο και μετά βγάζω το φιλέ χωρίς να αλοιωθεί καθόλου η μορφή του ψητού.
#
Σχόλιο από Hlianna, 17-9-08  
Λες " ένα φακελάκι έτοιμη σάλτσα ψητού"
υπαρχει τέτοιο πράγμα δεν το γνωρίζω. Για πες....
#
Σχόλιο από KristineS, 18-9-08  
Έπαιρνα από τα PLUS μια καταπληκτική σάλτσα που ήταν για ψητό κρέας και απλά διέλυα το περιεχόμενο του φακέλου στο ζωμό από το κρέας. Προχθές βρήκα στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ μία σάλτσα για ψητό (έτσι λέει το φακελάκι) βρίσκεται στο τμήμα με τις έτοιμες σάλτσες, και είναι εξίσου καλή. Αν δεν σου αρέσει τίποτα από τα δύο μπορείς απλά να την πήξεις με κορν φλάουρ ή νισεστέ. Είναι πολύ καλή και εύγευστη.
#
Σχόλιο από vassiliki2, 22-9-08  
Πολύ ωραία η συνταγή σου Kritstine. Πανεύκολη, νοστιμότατη και super διαίτης!!! (αν βάλει κανείς λίγο λάδι)
#
Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-9-08  
Πολύ εύκολο και νόστιμο! Το έφτιαξα σε τραπέζι και άρεσε πολύ. Στη σάλτσα του έβαλα κι ένα ολόκληρο κρεμύδι και 2 - 3 σκελίδες σκόρδο και έγινε όνειρο. Στο τέλος πρόσθεσα και σωταρισμένα μανιτάρια. Το αποτέλεσμα μοναδικό!
Μόνο στο ψήσιμο, αύξησα τη θερμοκρασία του φούρνου στο 150 για 3 - 4 ώρες για να βγει στην ώρα του. Σ'ευχαριστώ για τη συνταγή.
#
Σχόλιο από KristineS, 30-9-08  
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου MAGEIRISA
#
Σχόλιο από Λίζα, 9-10-08  
Πολυ νοστιμο φαινεται και ευκολο εχω μια απορια ομως!!Πρεπει οπωσδηποτε να το βαλουμε σε πυρεξ;Αν το ψησουμε σε κανονικο ταψακι θα παθει τπτ;Δεν εχω πυρεξ και δεν θα προλαβω να παρω να το φτιαξω.Αν το βαλω σε ταψι και σε πιο χαμηλη θερμοκρασια;
#
Σχόλιο από KristineS, 9-10-08  
Λιζάκι θα πρέπει να καλύψεις πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ίσως παραπάνω από μία φορά. Η ουσία είναι να μη βγαίνει καθόλου ο ατμός. Δε χρειάζετε να χαμηλώσεις το φούρνο με αυτό τον τρόπο. Καλή επιτυχία!
#
Σχόλιο από Λίζα, 9-10-08  
Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια!!!Να ρωτησω και κατι αλλο συγνωμη απλα θελω να το κανω καλα αν το βαλω π.χ. στις 8 το πρωι μεχρι τις 4 το μεσημερι δεν θα γινει;Το βραδυ δεν θελω να εχω ανοιχτο φουρνο ειδικα με αλουμινοχαρο.
#
Σχόλιο από KristineS, 9-10-08  
Λιζάκι όποτε θέλεις μπορείς να το κάνεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν και το βράδυ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον φούρνο και το αλουμινόχαρτο.
#
Σχόλιο από Λίζα, 13-10-08  
To εφτιαξα τελικα ακριβως οπως λεει στη συνταγη μαλακο ηταν. Με ολο τον σεβασμο μου απλα θα ηθελα να αναφερω πως εμενα δεν μου αρεσε τοσο πολυ!!!Κατι με ενοχλουσε στη γευση.Την απομενη φορα θα παραλειψω εντελως το λεμονι και θα βαλω λιγο ποσρτοκαλι!!!Συγνωμη δεν θιγω την συνταγη απλα αυτη ειναι προσωπικη μου γτνωμη.
#
Σχόλιο από crazy_for_cooking, 12-11-08  
Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!!!!! Το κάτι άλλο !!!!!!! Χίλια μπράβο. Δεν το πίστευα!!!!!!!
#
Σχόλιο από LuzDeLuna, 4-12-08  
Φαίνεται πάρα πολύ ωραία η συνταγή, και πολύ δελεαστική... Όμως για να είμαστε ακριβείς και ξεκάθαροι, τελικά πόσες ώρες είναι αυτό το "όλο το βράδυ"? Έξι? Οχτώ? Μη μας αρπάξει το κρέας, ή μη μας μείνει άψητο... Θα ήμουν ευγνώμων για μια διευκρίνιση!
#
Σχόλιο από KristineS, 4-12-08  
Αν είναι νουά μέχρι 2 κιλά 7 ώρες είναι αρκετές. Τελευταία φορά που το έφτιαξα το νουά μου, ήταν 2 κιλά και 700 γρ. και μου χρειάστηκε ένα 8 + γεμάτο. Αν είναι άλλο κομμάτι μοσχαριού οι 6 ώρες είναι μία χαρά. Πάντως να ξέρεις πως τα υγρά είναι αρκετά και δεν πρόκειται να σου πιάσει. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.
#
Σχόλιο από elenachristina, 19-1-09  
Μπράβο!!το μαγειρεψα χθες και άρεσε σε όλους!!έβαλα και πατατούλες και βγήκε υπέροχο!Σε ευχαριστώ
#
Σχόλιο από Zouzouna, 19-5-09  
1.200 fileto mosxaraki to evala stous 100 bathmous gia 6 ores se purex xoris kapaki alla me allouninoxarto pou to eixa tuliksei polu kala. Mou Vghke polu skuro. H saltsoula pantos htan arketa kalh - mono pou thn epomenh fora tha to prospathiso xoris polu xhmo portokalh - evala perissotero corn flour. Xoris saltsa den trogotan. Sigoura ekana kapoio lathos!
#
Σχόλιο από Αντιγόνη, 19-5-09  
Θα ήθελα να σχολιάσω λίγο τον τρόπο ψησίματος. Το μοσχαρίσιο κρέας είναι ένα κατ' εξοχήν ευαίσθητο τρόφιμο. Αν το βάλουμε κατευθείαν από το ψυγείο σε μία θερμοκρασία 100 βαθμών για τόσες ώρες, ρισκάρουμε να το "αρρωστήσουμε". Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνουμε, με οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, είναι να βάλουμε το ψητό μας για μισή ώρα στην πιο υψηλή ρύθμιση του φούρνου (ώστε να θωρακίσει μέσα τους χυμούς του) και στη συνέχεια να κατεβάσουμε τον φούρνο στους 100, να το γυρίσουμε (ώστε το πάνω μέρος που ίσως άρπαξε λίγο να έρθει κάτω) και να το ξεχάσουμε..Κατ' αυτόν τον τρόπο κάνω μεγάλα κομμάτια χοιρινού, που τα αφήνω ακριβώς 24 ώρες μέσα στον φούρνο.
#
Σχόλιο από KristineS, 19-5-09  
Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι το κρέας ήταν φιλέτο και ήταν σκληρό μετά από τόσες ώρες ψήσιμο. Βάζω ελιά ή νουά και λειώνει!! Μήπως έχει πρόβλημα θερμοκρασίας ο φούρνος σου??
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

1 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από angieangie, 8-9-12  
Μμμμ!!!!Φαίνεται πεντανόστιμο!Θα'θελα να ρωτήσω αν μπορώ να το κάνω σε γάστρα(τις κλασσικές μαύρες).Μπορείς να μου απαντήσεις λίγο σύντομα γιατί θέλω να το κάνω για τη γιορτή του άντρα μου την Παρασκευή;Ευχαριστώ!

0 Παραλλαγές

Άλλες φωτογραφίες

Σχετικά άρθρα

Τα κομμάτια του μοσχαριού
Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...

Τη συνταγή προτείνουν:

TO DO : ΚΡΕΑΣ
Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της staxtobouta
Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της haracorfu
Μοσχάρι - Αρνί
Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της j-lovecooking
ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΙΝΑΣ
Ένα βιβλίο 114 αγαπημένων συνταγών, του/της valinakytea