Εύκολο σοκολατόψωμο
Είναι σοκολατένιο, λίγο πικρό, αλλα ότι πρέπει για να το καλύψετε με βουτυρο και μερέντα!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το φρυγανίσετε και θα απογειώσετε την γεύση του!
Υλικά
-
450 γρ αλεύρι σκληρό
-
25 γρ κακάο πικρό
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1 πακετάκι μαγιά ξερή
-
25 γρ μαύρη ζάχαρη
-
1 κουταλιά σούπας λάδι
-
300 μλ νερό χλιαρό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνετε μια φόρμα το πολύ 25 εκατοστά μακρόστενη.
-
2
Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκανη. Ανακατεύω την ξερη μαγια και την ζάχαρη, ρίχνω και το χλιαρό νερο και τέλος το αλάτι.
-
3
Κάνω μια μαλακή ζύμη και ζυμώνω για 5 λεπτά περίπου.
-
4
Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα,σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
-
5
Όταν είναι έτοιμη την ζυμώνω απαλά και την βάζω στην λαδωμένη φόρμα.Την αφήνω παλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
-
6
Όταν είναι έτοιμη βάζω την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτα στους 200°C.
Σχόλια (5)