Εύκολο σουφλέ με σπανάκι και τυριά
Ένα γρήγορο και νόστιμο σουφλέ με φρέσκο σπανάκι και μοτσαρέλα, εύκολο στην παρασκευή του αλλά με πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν και είναι εξίσου νόστιμο και κρύο, ξεφουσκώνει σε χρόνο dt οπότε αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας πρέπει να το παρουσιάσετε αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.Μπορεί να παρασκευαστεί και σε ατομικά σκευάκια με την ίδια διαδικασία.
Υλικά
-
φέτες του τοστ χωρίς κόρα
-
500 ml κρέμα γαλακτος
-
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
-
μοτσαρέλα τριμένη
-
6 αυγά
-
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το σπανάκι να μαραθεί με λίγο αλάτι σε μέτρια φωτιά.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατοπίπερο.
-
3
Σε ένα μέτριο πυρέξ στρώνουμε την πρώτη στρώση από φέτες τοστ.
-
4
Τις βρέχουμε με το μίγμα και τις λιώνουμε με πιρούνι.
-
5
Ρίχνουμε μία στρώση τυρί και σπανάκι και τα πιέζουμε για να "καθήσουν" με μία σπάτουλα.
-
6
Ρίχνουμε 2η στρώση από φέτες ψωμιού και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία των συνεχόμενων στρώσεων μέχρι να μείνουν 4-5 εκατοστά από τα χείλη του σκεύους.
-
7
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)