Εύκολοι κουραμπιέδες
Κάθε φορά που τους φτιάχνω γίνονται ανάρπαστοι....
Λίγα μυστικά ακόμα
Τους πασπαλίζουμε ζεστούς για να κολλήσει η ζάχαρη.Μυστικό που μου έμαθε η αγαπημένη μου γιαγιά.Δοκιμάστε τους και θα έχετε σίγουρη επιτυχία...
Υλικά
-
500 gr φρέσκο βούτυρο
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
-
2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα (ασπρισμένα και καβουρδισμένα)
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
-
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε τμηματικα την ζάχαρη.
-
2
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και σφιχτή.
-
3
Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε.
-
4
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
-
5
Μόλις βγούν από τον φούρνο τους τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (67)