Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Η φάβα είναι πολύ νόστιμη. Έχει την υφή της κρέμας και σερβίρεται τόσο για ορεκτικό ή συνοδευτικό για το ουζάκι, όσο και για κυρίως πιάτο.
Αν θέλουμε μπορούμε να τη φτιάξουμε στο slow cooker. Μετά το ξεφρισμα συνεχίζουμε κανονικά τα επόμενα βήματα στο slow cooker. Βάζουμε περίπου το διπλάσιο νερό απ όσο η φάβα και αφήνουμε για τουλάχιστον έξι ώρες. Η φάβα λιώνει μόνη της στο slow cooker και είναι μεγάλη ευκολία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 λεπτά
4 άτομα
  1. 500 γρ. φάβα
  2. αλάτι
  3. 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  4. Για το γαρνίρισμα
  5. λάδι
  6. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  7. λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)
  8. κάπαρη (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχουμε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ και είναι επικίνδυνο να μας κάνει την κουζίνα χάλια.

  2. 2

    Την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το κρεμμύδι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και μια δάφνη ή / και λίγο θυμάρι.

  3. 3

    Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να χυλώσει. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια.

  4. 4

    Μετά την περνάμε από μύλο ή από το μούλτι και γίνεται σαν κρέμα (μαζί με το κρεμμύδι).

  5. 5

    Τη σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αν θέλουμε λίγη ρίγανη ή θυμάρι, λιαστή ντομάτα και κάπαρη.

Σχόλια (162)

Vanou Blue
Vanou Blue @cook_16400817
Φάβα και μάλιστα παγωμένη να κόβεται σαν "τούρτα". Τίποτα καλύτερο. και και και

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε