Φαβοκεφτέδες 2
Λίγα μυστικά ακόμα
εγώ χρησιμοποιώ τη συνταγή Φάβα του Μπαγκς Μπάνυ για να φτιάξω τη φάβα μου και κρατάω τη μισή ποσότητα για φαβοκεφτεδάκια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει.
-
2
Όταν αρχίσει να αφρίζει αφαιρούμε τον αφρό με μια κουτάλα και στραγγίζουμε.
-
3
Προσθέτω νερό και σιγοβράζω μέχρι να γίνει πολύ μαλακή και να έχει απορροφήσει όλο το νερό.
-
4
Σβήνω το μάτι και προσθέτω ελαιόλαδο.
-
5
Αλέθω στο μούλτι ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
-
6
Βάζω τον χυλό σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το τριμμένο τυρί, το αλατοπίπερο, το ξύσμα και δυόσμο και ανακατεύω.
-
7
Προσθέτω το αλεύρι τόσο ώστε να μπορώ να πλάσω μπαλάκια.
-
8
Βάζω λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζω τα φαβοκεφτεδάκια μου.
Σχόλια