Φαγκρί γεμιστό με λαχανικά
Υλικά
-
2 ψάρια φαγκριά 500- 600 γρ. το καθένα
-
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
4 κουταλιές ελιές σε φέτες
-
100 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
-
10 μικρά τοματίνια cherryκομμένα στη μέση
-
2 κουταλιές κάππαρη (ξαρμυρισμένη καλά)
-
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
-
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
-
1/2 κ.γ ρίγανη
-
1 Knorr «Σπιτικός» ζωμός λαχανικών
-
150 γρ. ελαιόλαδο
-
2 κομμάτια λαδόκολλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα ψάρια.
-
2
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο τοματάκι και τα τοματίνια.
-
3
Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Συμπληρώνουμε ½ ποτήρι του νερού καυτό νερό, προσθέτουμε τον «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός.
-
5
Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο, τοποθετούμε στο κέντρο της καθεμίας από ένα ψάρι, περιχύνουμε με λίγο λάδι και 2 κουταλιές κρασί και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις δύο πλευρές, αλλά και εσωτερικά τις κοιλιές.
-
6
Γεμίζουμε τις κοιλιές με το μυρωδάτο μείγμα του τηγανιού.
-
7
Έπειτα, διπλώνουμε τις δύο πλευρές της λαδόκολλας πάνω από το ψάρι και στρίβουμε τις δύο άκρες δεξιά κι αριστερά (σαν καραμέλα).
-
8
Βάζουμε σε ένα ταψί τα γεμιστά φαγκριά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια