κύρια φωτογραφία συνταγής Φαγκρί στην γάστρα με πατάτες
Greeksalad
Greeksalad @cook_8460365
,Ελλαδα

Μια εύκολη και θρεπτική συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υγρά που είναι κάτω από το ψάρι μου θα το βοηθήσουν να ψηθεί χωρίς να στεγνώσει, το ίδιο και το χοντρό αλάτι που με το λάδι ουσιαστικά κολλήσαμε εξωτερικά πάνω στο ψάρι.Μην το παρακάνετε με το ψήσιμο. Το υπερβολικό ψήσιμο είναι που κάνει τα φαγητά με ψάρι να μυρίζουν έντονα. Το ψάρι εσωτερικά πρέπει να παραμείνει ζουμερό. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε με μία οδοντογλυφίδα όσο ψήνεται και έτσι θα ξέρετε πότε είναι εντάξει.Το δεντρολίβανο μπορείτε να τον προσθέσετε και προς το τέλος για να μην πικρίσει το φαί.Αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού, κρατήστε τον χυμό από το ένα λεμόνι και προσθέστε το 10 λεπτά πριν βγάλετε το φαί από τον φούρνο. Καλή όρεξη! Ευχαριστούμε την fotinisam για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75 Minutes
3-4 άτομα
  1. 1,5 κιλό πατάτες
  2. 1 φαγκρί περίπου 1 κιλό
  3. 2 λεμόνια
  4. 1 κούπα ελαιόλαδο
  5. 3 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 κτγ τζίντζερ σκόνη
  7. 1 μεσαίο κρεμμύδι
  8. αλάτι κατά προτίμηση χονδρό
  9. 1 κτγ μουστάρδα σκόνη
  10. 1 κτγ πιπέρι μαύρο
  11. λίγο νεράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το ψάρι μας και αφού το σκουπίσουμε με λίγο χαρτί το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει μέχρι να ολοκληρώσουμε τα υπόλοιπα βήματα.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

  3. 3

    Το ίδιο κάνουμε και με τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.

  4. 4

    Βάζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο μέσα στην γάστρα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

  5. 5

    Σε ένα ποτήρι του νερού βάζουμε αλάτι, πιπέρι λίγο δεντρολίβανο, την μουστάρδα και το τζίντζερ.

  6. 6

    Προσθέτουμε στο ποτήρι την μισή κούπα λάδι με τον χυμό από τα λεμόνια και λίγο νερό για να βοηθήσει να διαλυθούν τα καρυκεύματα. Περιχύνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Προσοχή δεν θέλουμε πολλά ζουμιά γιατί θα βγάλουν και τα λαχανικά. Παίρνουμε το ψάρι και το χαιδεύουμε εσωτερικά στην κοιλιά και εξωτερικά με λάδι

  7. 7

    Και έπειτα με μπόλικο χοντρό αλάτι. Το βάζουμε πάνω από τις πατάτες και βάζουμε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο στην κοιλιά του μαζί με μία σκελίδα σκόρδο και ένα από πάνω του. Καλό είναι τα κλωνάρια μου να τα βρέξω ελαφρά πρίν με λίγο νεράκι.

  8. 8

    Κλείνω την γάστρα και την βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς πάνω κάτω και αέρα. Ψήνω με το καπάκι περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από τις πατάτες μου.

  9. 9

    Μετά βγάζω το καπάκι και ψήνω 15 λεπτά και μετά άλλα 15 αφού γυρίσω το ψάρι μου και ανακατέψω ελαφρά τις πατάτες μου.

  10. 10

    Οι χρόνοι ψησίματος εξαρτώνται από τον φούρνο μου και από το πως το φαί μου "συμπεριφέρεται".

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

fotinisam
fotinisam @cook_8470075
Τελεια και απλη σχετικα!ζουμερο ψησιμο και καθολου μυρωδιες στην κουζινα!το τζιντζερ με το δενδρολιβανο κανουν τη διαφορα..

Από

Greeksalad
Greeksalad @cook_8460365
στις
,Ελλαδα