Φακές αλλιώς!
Φακές με κριθαράκι πιλαφένιες φανταστικές! Νόστιμες, υγιεινές για μικρούς και μεγάλους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η υφή πρέπει να είναι πιλαφένια! Στο σερβίρισμα μπορείτε σε κάθε μερίδα να προσθέσετε λίγα κρουτόν!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε σε αρκετό νερό τις φακές μέχρι να ψηθούν και τις στραγγίζουμε.
-
2
Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε το κριθαράκι και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το νερό, το ζωμό, το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν.
-
3
Μόλις ρουφήξει σχεδόν όλο το νεράκι, προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε.
-
4
Σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένο λευκό τυρί σε κάθε μερίδα.
Σχόλια (17)