Φακές λευκές με πορτοκάλι
Ο τέλειος συνδυασμός για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου απ΄τις φακές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι φακές έχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου, που όμως χρειάζεται βιταμίνη C για να απορροφηθεί απ΄τον οργανισμό. Οι πιπεριές, το πορτοκάλι και το μανταρίνι, πέρα από το υπέροχο άρωμα που δίνουν, βοηθούν να πάρουμε το σίδηρο που χρειαζόμαστε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φακές.
-
2
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές,σε ροδέλες το καρότο.
-
3
Λιώνουμε την πατάτα στο μούλτι.
-
4
Βάζουμε στην κατσαρόλα 6 φλυτζάνια τσαγιού νερό κι όταν βράσει ρίχνουμε τις φακές,τις πιπεριες,το καρότο και την πατάτα.
-
5
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι, ανακατεύοντας συχνά.
-
6
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι κι αν θέλουμε κι ένα μανταρίνι και τα λιώνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα μας.
-
7
Ρίχνουμε και 2 κομματάκια από τη φλούδα του πορτοκαλιού.
-
8
Το αφήνουμε να σιγοβράσει άλλα 20 λεπτά.
-
9
Στο ενδιάμεσο,αν κρίνουμε πως χρειάζεται προσθέτουμε νεράκι(ζεστό).
-
10
Μετά τα 20 λεπτά,αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, ξύδι, λίγο λάδι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα αν μας αρέσει.
-
11
Αφήνουμε ώσπου να χυλώσει όσο μας αρέσει. Συνολικά εμένα μου παίρνει περίπου 45 λεπτά ο βρασμός.
-
12
Στο σερβίρισμα προσθέτω φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια