κύρια φωτογραφία συνταγής Φακές με Κάρυ
marysf
marysf @cook_8453046
,Kypros

Ένα εύγεστο φαγητό νηστήσιμο αλλα πικάντικο που μπορείτε να το μαγειρέψετε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Αναλόγως του γούστου σας προσθέτετε η αφαιρείτε κάρυ και αρτυσιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις φακές μας τις ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και τις ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλούν εύκολα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
  1. 500 γρ. φακές αλεσμένες
  2. 1/2 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο
  3. 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  4. 1 κουταλιά σούπας αρτυσιά (κύμινο)
  5. 1 κουταλιά σούπας κάρυ
  6. Λίγο ελαιόλαδο
  7. λιγο σκόρδο λιωμένο
  8. πιπέρι
  9. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις φακές μας σε κούπα και τους ρίχνουμε ζεστό νερό. Τις αφήνουμε έτσι για κανένα μισάωρο.

  2. 2

    Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μας, μαζί με τον φρέσκο κόλιαντρο και τα κρεμμυδάκια μας, που ήδη έχουμε ψιλοκόψει.

  3. 3

    Όταν αυτά έχουν μαραθεί ρίχνουμε τις φακές μας μαζί με το νερό τους και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τους προσθέτουμε όσο νερό χρειάζονται, μέχρι να ψηθούν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

elenavan
elenavan @cook_8453115
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο φαγητό. Μία ερώτηση μόνο : όταν λες αλεσμένες φακές τι εννοείς?

Από

marysf
marysf @cook_8453046
στις
,Kypros