Φακές με Κάρυ
Ένα εύγεστο φαγητό νηστήσιμο αλλα πικάντικο που μπορείτε να το μαγειρέψετε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Αναλόγως του γούστου σας προσθέτετε η αφαιρείτε κάρυ και αρτυσιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τις φακές μας τις ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και τις ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλούν εύκολα.
Υλικά
-
500 γρ. φακές αλεσμένες
-
1/2 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο
-
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
1 κουταλιά σούπας αρτυσιά (κύμινο)
-
1 κουταλιά σούπας κάρυ
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
λιγο σκόρδο λιωμένο
-
πιπέρι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις φακές μας σε κούπα και τους ρίχνουμε ζεστό νερό. Τις αφήνουμε έτσι για κανένα μισάωρο.
-
2
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μας, μαζί με τον φρέσκο κόλιαντρο και τα κρεμμυδάκια μας, που ήδη έχουμε ψιλοκόψει.
-
3
Όταν αυτά έχουν μαραθεί ρίχνουμε τις φακές μας μαζί με το νερό τους και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τους προσθέτουμε όσο νερό χρειάζονται, μέχρι να ψηθούν.
Σχόλια (7)