Φακές με ρύζι
Υγιεινό και νόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να σερβίρουμε με γιαούρτι για πιο δροσερή γεύση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φουσκώνουμε τις φακές για 3 ώρες περίπου.
-
2
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Μετά αλλάζουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο αφήνοντας τις φακές να πάρουν βράση πάλι.
-
3
Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά περίπου.
-
4
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το κομμένο κρεμμύδι μαζί με το το σκόρδο, τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά.
-
5
Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Σχόλια (12)