κύρια φωτογραφία συνταγής Φακές με ρύζι
anyouta
anyouta @cook_8448798

Υγιεινό και νόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να σερβίρουμε με γιαούρτι για πιο δροσερή γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

51 Minutes
4-6 άτομα
  1. 2 ποτήρια φακές
  2. 1/2 ποτήρι ρύζι
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  6. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φουσκώνουμε τις φακές για 3 ώρες περίπου.

  2. 2

    Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Μετά αλλάζουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο αφήνοντας τις φακές να πάρουν βράση πάλι.

  3. 3

    Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά περίπου.

  4. 4

    Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το κομμένο κρεμμύδι μαζί με το το σκόρδο, τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά.

  5. 5

    Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

PhaNi
PhaNi @maritsas
Ποτέ δε μου άρεσαν οι φακές βραστές, μόνο έτσι είναι νόστιμες...κι όχι μόνο (βέβαια εγώ πάντα τις συνοδεύω με γιαούρτι). Στη Κύπρο οι 'φακές με ρύζι' λέγονται 'φακή μουτζέντρα'!

Από

anyouta
anyouta @cook_8448798
στις