κύρια φωτογραφία συνταγής Φακές οι... ταχινάτες

Φακές οι... ταχινάτες

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
chpapoul
chpapoul @chpapoul84
Wiesbaden

Φακή! Το ωραιότερο όσπριο, με πάμπολλες συνταγές. Κόκκινες, άσπρες, λεμονάτες κ.ο.κ. Έχοντας δοκιμάσει αρκετές παραλλαγές σκέφτηκα να κάνω έναν μάλλον περίεργο συνδυασμό. Έχοντας πρόσφατα δοκιμάσει μια περίεργη σούπα με ταχίνι και νότες μουστάρδας, σκέφτηκα να αφαιρέσω ντομάτα ή λεμόνι από τη φακή και να δώσω μια νότα από ταχίνι και μουστάρδα. Πιστέψτε με, βγήκε εξαιρετικά νόστιμος τούτος ο συνδυασμός και σκέφτηκα να τον μοιραστώ και μαζί σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο πρώτο άκουσμα, ομολογουμένως, ακούγεται ιδιαίτερα περίεργος ο συνδυασμός φακής με ταχίνι και μουστάρδα, όμως το αποτέλεσμα πραγματικά ήταν πέραν πάσης προσδοκίας. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και έναν κύβο ή αντίστοιχη ποσότητα ζωμού κρέατος, εφόσον έχουμε διατηρημένο στην κατάψυξη. Όσον αφορά στα μυρωδικά, βρίσκω ότι η ρίγανη και το δενδρολίβανο πηγαίνουν πολύ σε αυτό το φαγητό. Μπορείτε να παραλείψετε το δενδρολίβανο, εφόσον δεν σας αρέσει, αλλά τη ρίγανη καλό θα ήταν να την αφήσετε. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και φύλλα δάφνης, όπως επίσης και σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι (λατρεύω το σκόρδο και ο μόνος λόγος που δεν έβαλα σκόρδο, ήταν ότι μου είχε τελειώσει...).Το ποτήρι της συνταγής είναι ένα κλασσικό νεροπότηρο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 ποτήρι φακές ψιλές
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  4. 1 σφηνοπότηρο λευκό κρασί
  5. 2-4 κουταλιές του γλυκού ταχίνι (ανάλογα το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση από το ταχίνι)
  6. 1-2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα (ομοίως με το ταχίνι)
  7. 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τη φακή για 5 περίπου λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό βρασμού.

  2. 2

    Βάζουμε στην κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τις φέτες το καρότο και την ελαφρά βρασμένη φακή (για 2-4 λεπτά).

  3. 3

    Προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ οινόπνευμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε νερό (ανάλογα με το πόσο 'νερουλή' ή όχι θέλουμε τη φακή μας). Αλατοπιπερώνουμε.

  5. 5

    Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά (Συνολικός χρόνος βρασμού 25 λεπτά).

  6. 6

    Παίρνουμε μια ποσότητα από τη σούπα (και λίγες φακές μαζί)-περίπου μια κουτάλα- και διαλύουμε σε αυτή την ποσότητα το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα και το ταχίνι. Για καλύτερα αποτελέσματα, ομογενοποιούμε το μίγμα σε μπλέντερ.

  7. 7

    Προσθέτουμε το μίγμα στο φαγητό μαζί με την ρίγανη και το δενδρολίβανο.

  8. 8

    Αφήνουμε το φαγητό να βράσει ακόμη 5 λεπτά (συνολικός χρόνος βρασμού 30 λεπτά).

  9. 9

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό ένα δεκάλεπτο ακόμη στην κατσαρόλα.

  10. 10

    Σερβίρουμε. Καλή όρεξη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

chpapoul
chpapoul @chpapoul84
στις
Wiesbaden