Φακές πολύχρωμες
Πεντανόστιμες φακές, εύκολες και διαφορετικές... Μην σαν τρομάζουν τα πολλά υλικά.. είναι πανεύκολο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα λαχανικά δίνουν πολύ ωραία γεύση και χρώμα στο πιάτο μας. Ό,τι πρέπει για παιδάκια!Εάν δεν έχετε χρόνο να ψιλοκόψετε φρέσκα λαχανικά, υπάρχει πάντα η εύκολη λύση στο σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να βάλετε έτοιμο μείγμα κατεψυγμένων λαχανικών.Εγώ το σιγοβράζω με μισάνοιχτο καπάκι για να φύγει το πολύ νερό και να γίνει το φαγητό μου χυλωμένο και πηχτό. Για πιο γρήγορα, βάζω συγχρόνως και τις δύο κατσαρόλες στο μάτι.. μέχρι να βράσουν για 5 λεπτά οι φακές μου, έχω ήδη ψιλοκόψει τα λαχανικά μου και με το που σουρώσω τις φακές τις ρίχνω κατευθείαν στην άλλη κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Τις σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
-
2
Σε κατσαρόλα βάζουμε νεράκι, τόσο ώστε να σκεπάζει τις φακές 2-3 δάχτυλα, όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τις σουρωμένες φακές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ρίγανη την οποία την ρίχνουμε προς το τέλος του φαγητού για να μην μαυρίσει η φακή.
-
3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να βράσουν καλά τα λαχανικά και οι φακές μας, περίπου μια ωρίτσα. Ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή βράζουμε με ανοιχτό καπάκι.
Σχόλια (12)