Φακές ριγανάτες
Οι φακές αλλιώς, όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις και θέλεις κάτι γρήγορο, πικάντικο, αλλά και υγιεινό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή δεν βάζουμε νωρίτερα τη ρίγανη για να μη πικρίσει!Το ελαιόλαδο αν θέλετε το βάζετε από την αρχή ή στο τέλος του μαγειρέματος, εγώ το πρόσθεσα κάπου στη μέση.Τα καρότα πολτοποιημένα δίνουν απίθανη γεύση και υφή στην φακή μας! Τέλος, θα μπορούσατε να μη χρησιμοποιήσετε τον πελτέ, αφού τα πολτοποιημένα καρότα δίνουν εξαιρετικό χρώμα! Αν βάλετε πελτέ να βάλετε και τη ζαχαρίτσα, αλλιώς πικρίζει...
Υλικά
-
500 γρ. φακές ψιλές (1 πακέτο)
-
1 ντοματοπελτέ συμπυκνωμένο
-
1 κρεμμύδι ολόκληρο
-
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
-
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
-
5 καρότα καθαρισμένα
-
8 κ.σ. ελαιόλαδο (1/2 φλ.)
-
3 κ.γ. ρίγανη
-
1,5 κ.γ. ζάχαρη
-
2 δαφνόφυλλα
-
αλατοπίπερο
-
ζεστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε σουρωτήρι ξεπλένετε τις φακές με νερό.
-
2
Στραγγίζετε και ρίχνετε σε μέτρια κατσαρόλα.
-
3
Προσθέτετε νερό ώστε να διπλοκαλυφθούν οι φακές (4 δάχτυλα νερό).
-
4
Ανάβετε το μάτι της κουζίνας σε υψηλή ένταση.
-
5
Βάζετε τα δαφνόφυλλα στην κατσαρόλα.
-
6
Βάζετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και το κρατάτε στην άκρη. Το προσθέτετε όποτε εσείς επιθυμείτε.
-
7
Ρίχνετε σε μούλτι τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σκόρδο και τη ρίγανη (κρεμμύδι, ντομάτες, καρότα, αλατοπίπερο, ζάχαρη, ντοματοπελτέ).
-
8
Όταν γίνουν χυλός τον μεταφέρετε στην κατσαρόλα μέσα στις φακές.
-
9
Ρίχνετε τις σκελίδες σκόρδο.
-
10
Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 45' με σκεπασμένη κατσαρόλα.
-
11
Τσεκάρετε συχνά το νερό και ανακατεύετε. Πάνω στο μισάωρο ίσως χρειαστεί άλλο ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
-
12
Μετά το πέρας των 45' ρίχνετε τη ρίγανη, ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και σιγοβράζετε για άλλα 15' περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)
Να σε ρωτήσω μόνο, όταν λες 1 τοματοπελτέ, εννοείς μία συσκευασία χυμό τομάτας ή 1 κ.σ. πελτέ;