Φακές σαλάτα με ψητές ντομάτες, αβοκάντο και φέτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια πόλύ νόστιμη σαλάτα που μπορεί να φαγωθεί και σαν κυρίως γεύμα ή να συνοδεύσει ψητά λουκάνικα κ.α. καλούδια το ίδιο γευστική χειμώνα καλοκαίρι.Την βρήκα στο περιοδικό ΟLIVE πρίν ένα περίπου χρόνο και απο τότε την φιάχνω πολύ συχνά. Ελπίζω να σας αρέσει και να την χαρείτε οσο κι εγώ.
Υλικά
-
200 gr φακές
-
3 ντομάτες, σε χοντρές φέτες
-
1 μεγάλο αβοκάντο καθαρισμένο και κομένο σε φέτες
-
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
-
3-4 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
-
2 κουτ.σούπας ξύδι απο κόκκινο κρασί
-
150 gr φέτα θρυμματισμένη
-
4 κουτ.σούπας λάδι
-
1 κουτ.γλυκού μουστάρδα
-
αλάτι,πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε βράζοντας τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, προσοχή οχι να λειώσουν, 20-25 λεπτά.
-
2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 220c και ψήνουμε τις ντομάτες πάνω σε αντικολητικό χαρτί αφού τις ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις έχουμε αλατοπιπερώσει, για περίπου 25-30 λεπτά.
-
3
Εν τω μεταξύ σουρώνουμε τις φακές, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
-
4
Σε ενα τηγανάκι σοτάρουμε το σκόρδο τα κρεμυδάκια με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.
-
5
Περιχύνουμε τις φακές με το μισό dressing και ανακατεύουμε να πάει παντου.
-
6
Σερβίρουμε τις φακές σε μια πιατέλα και προσθέτουμε το αβοκάντο και τις ψητές ντομάτες και στο τέλος τη φέτα και το υπόλοιπο dressing.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια