Φακές του καλοκαιριού
Μια διαφoρετική συνταγή για όσους βαρέθηκαν την παραδοσιακή φακή...με γεύση από μποστάνι....
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν βράζω πολύ και μετά σουρώνω γιατί χάνουν τα όσπρια την θρεπτική αξια τους. Ακόμα το νερό που μουλιάζω όσπρια το χρησιμοποιώ για το μαγείρεμα τους!!!
Υλικά
-
200 γραμ. φακές χονδρές
-
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-
2 πράσα ψιλοκομμένα
-
1 πατάτα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
-
2 ξυνόμηλα καθαρισμένα σε κύβους
-
100 γραμ. ελαιόλαδο ή βιτάμ
-
3/4 φλυτζανιού άσπρο κρασί
-
2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
200 γραμ.μπέικον ψιλοκομμένο
-
200 γραμ.ζαμπόν ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
-
1/2 κουταλάκι ρίγανη
-
1 κύβο κρέατος
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω τις φακές σε κατσαρόλα, με νερό να τις σκεπάζει για 5 λεπτά μόνο και σουρώνω
-
2
Βάζω στην κατσαρόλα, πράσα, ξυνόμηλα, πατάτα με 1 φλυτζανάκι νερό να μαραθούν
-
3
Ρίχνω το μισό απο το ελαιόλαδο ή βιτάμ και σωτάρω.
-
4
Προσθέτω φακές, σκόρδο, κρασί, 3 φλυτζάνια νερό, μαιντανό, κύβο.
-
5
Σιγοβράζω για 50 λεπτά περίπου.
-
6
Σωτάρω σε αντικολλητικό σκεύος μπέικον-ζαμπόν και τα προσθέτω στην κατασαρόλα μαζί με το υπόλοιπο λάδι.
-
7
Βράζω για 15-20 λεπτά ακόμα.
-
8
Πασπαλίζω με ρίγανη, καγιέν, αλάτι, πιπέρι και σερβίρω!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια