Φακές του μερακλή
Μία εναλλακτική αυτοσχέδια συνταγή για να φάμε επιτέλους ΟΛΟΙ φακές!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλουμε πιο μαλακές φακές,τις βράζουμε περισσότερη ώρα στην αρχή. Αυξομειώνουμε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τα γούστα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις φακές για 10'-15'.
-
2
Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
-
3
Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι (ψιλοκομμένο), το σκόρδο (ψιλοκομμένο), το μπέικον (χοντροκομμένο), την πατάτα (σε κυβάκια) ΚΑΙ τις φακές.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί.
-
5
Ρίχνουμε το πουμαρό και ίση ποσότητα νερό. Μαζί ρίχνουμε και την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ρίγανη και το λάδι.
-
6
Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που, μέχρι να χυλώσει.
Σχόλια (6)