bukitsa
bukitsa @cook_8474051
,Greece

Μία εναλλακτική αυτοσχέδια συνταγή για να φάμε επιτέλους ΟΛΟΙ φακές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλουμε πιο μαλακές φακές,τις βράζουμε περισσότερη ώρα στην αρχή. Αυξομειώνουμε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τα γούστα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
2 άτομα
  1. 1/2 πακέτο φακές ψιλές
  2. 1/2 πακέτο πουμαρό
  3. 1-2 φέτες μπέικον
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  6. 1/2 κ.γ. ρίγανη
  7. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  8. αλάτι-πιπέρι
  9. λίγο κρασί
  10. λίγο λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις φακές για 10'-15'.

  2. 2

    Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.

  3. 3

    Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι (ψιλοκομμένο), το σκόρδο (ψιλοκομμένο), το μπέικον (χοντροκομμένο), την πατάτα (σε κυβάκια) ΚΑΙ τις φακές.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί.

  5. 5

    Ρίχνουμε το πουμαρό και ίση ποσότητα νερό. Μαζί ρίχνουμε και την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ρίγανη και το λάδι.

  6. 6

    Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που, μέχρι να χυλώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Bar ba Stavros Cooking
Bar ba Stavros Cooking @BarbaStavros
Έφτιαξα την συνταγή σας,με μόνο διάφορα είχα βάλει τις φακές για αρκετές ώρες στο νερό.Εγιναν ανάρπαστες από την παρέα,και όλοι τώρα με έχουν χρήσει τον σεφ της παρέας! Συγχαρητήρια σε ολους.!!!

Από

bukitsa
bukitsa @cook_8474051
στις
,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα