Φακόρυζο για δίαιτα!
Οι φακές είναι πολύ θρεπτικές και το φακόρυζο είναι ένας εύκολος τρόπος να φάνε όλοι και να γλύφουν τα δάχτυλά τους! Η συνταγή αυτή είναι μία προσαρμογή από δύο συνταγές (γιαγιάς και ενός φίλου μου) και έμπνευσης της στιγμής!
Recipe by ImBatman
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε ανάλατο νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε.
-
2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε τις φακές, τους δίνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα και ρίχνουμε την τομάτα και ένα ποτήρι νερό.
-
4
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι (εμείς δεν το πολυτρώμε οπότε μας φτάνει μία κουταλιά του γλυκού), όσο πιπέρι θέλουμε και τα δαφνόφυλλα. Βράζουμε τις φακές για περίπου μισή ώρα προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί.
-
5
Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, μαζί με το κύμινο και το γλυκάνισο. Βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά και συμπληρώνουμε νερό εάν χρειαστεί. Το τελικό πιάτο πρέπει να να είναι λίγο χυλώδες.
-
6
Σερβίρετε με λεμόνι (προσωπική επιλογή), ξύδι, ή φέτα.
Σχόλια (8)