Φανουρόπιτα με 7 συστατικά

Bαθμολογία: 4.75
       
 
20 ψήφοι
golden di, 27.08.11

Περιγραφή

Μια πολύ καλή συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, γίνεται αφράτη πίτα με ιδιαίτερη γεύση.
Φανουρόπιτα με 7 συστατικά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 160γρ. ηλιέλαιο
  • 160γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 170γρ. ζάχαρη άχνη
  • 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκου μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθ.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20εκ.
  3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι κι αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  5. Ψήνουμε την πίτα 45-50λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε.

Σχετικές συνταγές

    39 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 29-8-11  
    Υποκλινομαι στον δασκαλο Στελλιο Παρλιαρο....
    #
    Σχόλιο από golden di, 29-8-11  
    πραγματικα ειναι υπεροχη
    #
    Σχόλιο από fifoulina, 20-3-12  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη! Την έκανα για νηστίσιμο κέικ, αλλά θα την ξαναφτιάξω και για την εκκλησία. Χρειάζεται ζάχαρη άχνη από πάνω; Το ρωτάω επειδή είδα τη φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από golden di, 22-3-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ,ναι αφήνεις την πίτα να κρυώσει και της ρίχνεις άχνη ζάχαρη(αν θες)
    #
    Σχόλιο από sasanath, 12-8-12  
    Αν βάλουμε ελαιόλαδο αντί ηλιέλαιο θα καταστραφεί η συνταγή καθότι το ελαιόλαδο είναι πιο βαρύ σα λάδι;
    #
    Σχόλιο από golden di, 12-8-12  
    Ναι θα χαλάσει η συνταγη την συγκεκριμένη την φτιάχνω τα τελευταία 2 χρονια που την έβγαλε ο Παρλιαρος δεν αλλάζω τίποτα παρόλο που ειναι λιτή έχει μία ιδιαίτερη γεύση.Επίσης επειδή ντρέπομαι λίγο στην εκκλησία που την πηγαίνω να την μοιράσω όταν δώσω τα 2 πρώτα κομμάτια έρχονται οι κυρίες η μία μετά την άλλη και μου ζητούν κομμάτι.Παντα φτιάχνω 2 δεν μένει για το Σπιτι.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 13-8-12  
    γιατι δεν μου εγινε αφρατη και δεν φουσκωσε πολυ?
    #
    Σχόλιο από golden di, 14-8-12  
    Δεν φουσκώνει πολύ γιατί είναι πίτα δεν είναι κεικ αφράτη όμως βγαίνει θα σου έπεσε παραπάνω αλευρι.
    #
    Σχόλιο από Xristina.zp, 23-8-12  
    ''Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά.'' σε αυτο το σημειο ριχνουμε και τα 170γρ.αχνη ζαχαρη?? ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από golden di, 23-8-12  
    Ναι Χριστίνα μου σωστά!
    #
    Σχόλιο από katerina1975, 27-8-12  
    Μπορώ να βάλω αραβοσιτέλαιο αντί για ηλιέλαιο ή δεν έχει διαφορά; Λέω να τη φτιάξω σήμερα.
    #
    Σχόλιο από litsazao, 27-8-12  
    Την έκανα χθες και έγινε πολύ νόστιμη και αφράτη. Όμως αντί για ζάχαρη άχνη έβαλα ζαχαρη κρυσταλική.
    #
    Σχόλιο από stavrosdra, 30-8-12  
    Eτοιμάζομαι να εκτελέσω τη συνταγή..μόνο που έχω μια απορία.Στις οδηγίες γράφει 20 εκ. διάμετρο το ταψί.Στη φώτο φαίνεται πολύ μεγαλύτερη η πίτα όμως(ως προς τη διάμετρο)..Διευκρίνιση??
    Ευχαριστώ.Θα γράψω και μόλις ετοιμαστεί!
    #
    Σχόλιο από golden di, 30-8-12  
    Σταυρο καλησπέρα έκανα μεγάλη ποσότητα γιατι έχει ζήτηση απο την οικογένεια κ φιλους κ ήθελα να φτάσει για όλους μας,συν σε αυτούς που δίνω στην εκκλησία. Τα υλικα όμως της συνταγής
    ειναι για 20 εκ.
    #
    Σχόλιο από stavrosdra, 30-8-12  
    Kαλησπέρα και απο μένα.Το διαπίστωσα κ κατά την εκτέλεση.Διπλασίασα περίπου την ποσότητα και ήταν εντάξει για 36εκ.Μυρίζει τέλεια.Αν έχει κ ανάλογη γέυση...τα πήρες τα 4 πηρούνια.Ευχαριστω για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stavrosdra, 31-8-12  
    Απλά τέλεια...
    #
    Σχόλιο από golden di, 3-9-12  
    Thanks Παρλιαρος=εγγύηση!
    #
    Σχόλιο από TSAX_PEINA, 16-9-12  
    Έκανα την 2πλασια ποσότητα με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και έγινε πολύ ελαφριά και γευστική .... !!
    #
    Σχόλιο από μικρή_ηλεκτρολόγος, 18-2-13  
    #
    Σχόλιο από RNKTSK1, 15-3-13  
    Fantastiki, ti ftiaxno 3 bdomades sti seira twra k mexri k i mikroula mou 18 minon ti trwei.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    31 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 29-8-11  
    Υποκλινομαι στον δασκαλο Στελλιο Παρλιαρο....
    #
    Σχόλιο από golden di, 29-8-11  
    πραγματικα ειναι υπεροχη
    #
    Σχόλιο από fifoulina, 20-3-12  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη! Την έκανα για νηστίσιμο κέικ, αλλά θα την ξαναφτιάξω και για την εκκλησία. Χρειάζεται ζάχαρη άχνη από πάνω; Το ρωτάω επειδή είδα τη φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από golden di, 22-3-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ,ναι αφήνεις την πίτα να κρυώσει και της ρίχνεις άχνη ζάχαρη(αν θες)
    #
    Σχόλιο από golden di, 23-8-12  
    Ναι Χριστίνα μου σωστά!
    #
    Σχόλιο από litsazao, 27-8-12  
    Την έκανα χθες και έγινε πολύ νόστιμη και αφράτη. Όμως αντί για ζάχαρη άχνη έβαλα ζαχαρη κρυσταλική.
    #
    Σχόλιο από stavrosdra, 30-8-12  
    Eτοιμάζομαι να εκτελέσω τη συνταγή..μόνο που έχω μια απορία.Στις οδηγίες γράφει 20 εκ. διάμετρο το ταψί.Στη φώτο φαίνεται πολύ μεγαλύτερη η πίτα όμως(ως προς τη διάμετρο)..Διευκρίνιση??
    Ευχαριστώ.Θα γράψω και μόλις ετοιμαστεί!
    #
    Σχόλιο από golden di, 30-8-12  
    Σταυρο καλησπέρα έκανα μεγάλη ποσότητα γιατι έχει ζήτηση απο την οικογένεια κ φιλους κ ήθελα να φτάσει για όλους μας,συν σε αυτούς που δίνω στην εκκλησία. Τα υλικα όμως της συνταγής
    ειναι για 20 εκ.
    #
    Σχόλιο από stavrosdra, 30-8-12  
    Kαλησπέρα και απο μένα.Το διαπίστωσα κ κατά την εκτέλεση.Διπλασίασα περίπου την ποσότητα και ήταν εντάξει για 36εκ.Μυρίζει τέλεια.Αν έχει κ ανάλογη γέυση...τα πήρες τα 4 πηρούνια.Ευχαριστω για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stavrosdra, 31-8-12  
    Απλά τέλεια...
    #
    Σχόλιο από golden di, 3-9-12  
    Thanks Παρλιαρος=εγγύηση!
    #
    Σχόλιο από μικρή_ηλεκτρολόγος, 18-2-13  
    #
    Σχόλιο από RNKTSK1, 15-3-13  
    Fantastiki, ti ftiaxno 3 bdomades sti seira twra k mexri k i mikroula mou 18 minon ti trwei.
    #
    Σχόλιο από katerina1975, 4-4-13  
    Πολύ καλή συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Γιωργος Ελενη αχωριστα, 6-6-13  
    molis thn evala sto foyrno epistrefo me pirounakia....
    #
    Σχόλιο από Γιωργος Ελενη αχωριστα, 6-6-13  
    #
    Σχόλιο από golden di, 6-6-13  
    Χαίρομαι που σου αρέσει κ μένα είναι η αγαπημένη μου :)
    #
    Σχόλιο από joys, 26-8-13  
    Από τις καλύτερες φανουρόπιττες που έχω δοκιμάσει. Έκανα μιάμισυ δόση και μοίρασα το αλεύρι με ολικής. Τη ζάχαρη επίσης μοίρασα με καστανή και γαρνίρισα και γώ με ζαχ. άχνη. Η συνταγή υπάρχει στις "Γλυκές ιστορίες" τεύχος 3 το οποίο είχα και γώ. Τέλεια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από derbaso, 27-8-13  
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!! ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ (ΜΟΥΛΙΑΣΑ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΝΕΡΌ).ΕΦΤΙΑΞΑ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΣΕ 34 ΤΑΨΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    #
    Σχόλιο από golden di, 28-8-13  
    Φέτος έφτιαξα αυτήν τη ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ως βάση μόνο που έβαλα ελαιόλαδο αντί ηλιέλαιο, επίσης πρόσθεσα καρύδια κ γαριφαλο! Εγινε υπεροχη! 3 κομμάτια έφερα Σπιτι!βοηθεια σας!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sasanath, 12-8-12  
    Αν βάλουμε ελαιόλαδο αντί ηλιέλαιο θα καταστραφεί η συνταγή καθότι το ελαιόλαδο είναι πιο βαρύ σα λάδι;
    #
    Σχόλιο από golden di, 12-8-12  
    Ναι θα χαλάσει η συνταγη την συγκεκριμένη την φτιάχνω τα τελευταία 2 χρονια που την έβγαλε ο Παρλιαρος δεν αλλάζω τίποτα παρόλο που ειναι λιτή έχει μία ιδιαίτερη γεύση.Επίσης επειδή ντρέπομαι λίγο στην εκκλησία που την πηγαίνω να την μοιράσω όταν δώσω τα 2 πρώτα κομμάτια έρχονται οι κυρίες η μία μετά την άλλη και μου ζητούν κομμάτι.Παντα φτιάχνω 2 δεν μένει για το Σπιτι.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 13-8-12  
    γιατι δεν μου εγινε αφρατη και δεν φουσκωσε πολυ?
    #
    Σχόλιο από golden di, 14-8-12  
    Δεν φουσκώνει πολύ γιατί είναι πίτα δεν είναι κεικ αφράτη όμως βγαίνει θα σου έπεσε παραπάνω αλευρι.
    #
    Σχόλιο από Xristina.zp, 23-8-12  
    ''Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά.'' σε αυτο το σημειο ριχνουμε και τα 170γρ.αχνη ζαχαρη?? ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από katerina1975, 27-8-12  
    Μπορώ να βάλω αραβοσιτέλαιο αντί για ηλιέλαιο ή δεν έχει διαφορά; Λέω να τη φτιάξω σήμερα.
    #
    Σχόλιο από yunie456, 30-8-14  
    Θα τη φτιάξω αύριο για να την πάω στην εκκλησία και ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε αν μπορώ να τη φτιάξω σε τετράγωνο ταψί ή πρεπει να είναι στρογγυλό;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από TSAX_PEINA, 16-9-12  
    Έκανα την 2πλασια ποσότητα με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και έγινε πολύ ελαφριά και γευστική .... !!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Φανουρόπιτα
    Γλυκιά και νηστίσιμη πίτα την οποία φτιάχνουμε ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 753 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένες συνταγές litsazao
    Ένα βιβλίο 133 αγαπημένων συνταγών, του/της litsazao
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της vasoulatsiou