Φανουρόπιτα με 7 συστατικά
Μια πολύ καλή συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, γίνεται αφράτη πίτα με ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
-
160 γρ. ηλιέλαιο
-
160 γρ. χυμός πορτοκάλι
-
170 γρ. ζάχαρη άχνη
-
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κουτ. γλυκου μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
-
100 γρ. σταφίδες ξανθές
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθ.
-
2
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20εκ.
-
3
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά.
-
4
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι κι αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
-
5
Ψήνουμε την πίτα 45-50λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε.
Σχόλια (43)