Φανουρόπιτα με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
Έφτιαξα αυτή τη φανουρόπιτα το καλοκαίρι στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου και έγινε πάρα πολύ καλή και πλέον δεν την αλλάζω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο internet σε αυτό το sitenostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com και ευχαριστώ την Κυρία Γωγώ που ανέβασε μια τόσο ωραία συνταγή για φανουρόπιτα. Την έχω δοκιμάσει με σιρόπι απο γλυκό νεράτζι (το κίτρινο) και είχε πολύ ξεχωριστή γεύση αλλά και με σιρόπι από γλυκό σταφύλι, εξίσου καλό.
Υλικά
-
1 πακέτο φαρίν απ
-
1 κ.σ. κανέλα
-
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
-
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
-
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
-
2 βανίλιες
-
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
1 φλ. σιρόπι (απο οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού)
-
Ζεστό νερό όσο πάρει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί (τελευταίο βάζω το αλεύρι), εκτός από το νερό.
-
2
Στο τέλος ρίχνω και λίγο νερό ίσα να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
-
3
Το βάζω σε ταψάκι 28cm και το ψήνω στους 180ο για 1 ώρα.
Σχόλια (4)
Είχα λίγο μικρότερο ταψάκι, και γιαυτό μου χρειαστηκε περισσότερο ψήσιμο, και δεν βγήκε ιδιαίτερα εμφανίσιμη, αλλά από γεύση σκίζει!
Την δοκίμασα με γλυκό πορτοκάλι και καρυδάκι. Τέλεια!