foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Αυτή η φανουρόπιτα βάσει πολίτικης συνταγής είναι ιδιαίτερα μυρωδάτη χάρη στα μπαχαρικά και την φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας άρεσε η φανουρόπιτα μπορείτε να βρείτε κι άλλες νόστιμες, καθημερινές συνταγές στο προσωπικό μου blog Dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 κομμάτια
  1. 1 φλ. ελαιόλαδο (ελαφρύ)
  2. 1,5 φλ. ακατέργαστη ζάχαρη
  3. 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1,5 κ.γλ. baking powder
  5. 2 κ.σ. λεμόνι
  6. 1 κ.γλ. σόδα
  7. ξύσμα ενός ακέρωτου πορτοκαλιού και λεμονιού
  8. 1 φλ. χυμό πορτοκάλι (κι αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτω λίγο ακόμα)
  9. 1 φλ. χονδροκομμένα καρύδια (ιδανικά κομμένα στο χέρι για να είναι ισομεγέθη κι al dente)
  10. 1 φλ. μαύρες σταφίδες
  11. 1 κ.γλ. κανέλλα
  12. 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
  13. 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λαδώνω κι αλευρώνω την φόρμα του κέικ ενώ χτυπάω την ζάχαρη με το λάδι για 5’. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι με το baking powder, τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  2. 2

    Σ’ ένα ποτήρι βάζω την σόδα, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και στην συνέχεια ρίχνω το μείγμα χυμού που αναβράζει στην ζύμη. Στο τέλος ρίχνω τις σταφίδες και τα καρύδια.

  3. 3

    Αδειάζω την ζύμη στην φόρμα του κέικ και ψήνω στους 175°C (πάνω-κάτω αντίσταση) σε προθερμασμένο φούρνο για 50’ περίπου. Βεβαιώνομαι ότι το κέικ έχει ψηθεί καλά αφού το τρυπήσω στο κέντρο του με μία οδοντογλυφίδα και βγει στεγνή. Διαφορετικά συνεχίζω το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

  4. 4

    Αφού κρυώσει η φανουρόπιτα την αναποδογυρίζω σε πιατέλα και την πασπαλίζω με λίγη άχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις