Mairy Cook
Mairy Cook @MairyCook89
Volo,Greece

Τέλεια συνταγή για μελομακάρονα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου..Τραγανά από έξω, μελωμένα μέσα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να τα πλάσετε πολύ μικρά όπως λέει γιατί απλώνουν. Δεν πρέπει να τα παραζυμώσετε γιατί αποβάλουν το λάδι. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Μόλις προσθέσετε το αλεύρι και το πάρει μέσα η ζύμη και δεν φαίνεται, τότε ακριβώς σταματάτε το ζύμωμα! Μην ξεχάσετε να κάνετε σχεδιάκι στην επιφάνεια του κάθε μελομακάρονου με ένα πιρούνι ή με έναν τρίφτη. Αυτό βοηθάει στο να ρουφήξουν σωστά το σιρόπι.Για το σιρόπιασμααφού κρυώσουν καλά τα μελομακάρονα, τα βουτάτε στο σιρόπι που σιγοβράζει (στην χαμηλότερη θερμοκρασία της κουζίνας) και αμέσως τα πασπαλίζετε με καρύδι ή φυστίκι.Αν τα θέλετε πολύ μελωμένααραδιάζετε τα κρύα μελομακάρονα σε λαμαρίνα και τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Τα αφήνετε να ρουφήξουν καλά και να γίνουν πολύ μελωμένα.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
Περίπου 90 μελομακάρονα
  1. 240 γρ. σπορέλαιο
  2. 240 γρ. ελαιόλαδο
  3. 50 γρ. κονιάκ
  4. 160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
  5. 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  6. 200 γρ. ζάχαρη
  7. 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  8. 2 κ.γ. κανέλα
  9. Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  10. 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  11. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  12. Για το σιρόπι
  13. 400 γρ. ζάχαρη
  14. 400 γρ. νερό
  15. 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  16. 1/2 λεμόνι (ακέρωτο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπωλ.

  2. 2

    Βάζουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού.

  3. 3

    Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα.

  4. 4

    Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.

  5. 5

    Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

  6. 6

    Παίρνω ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθω μικρά μελομακάρονα.

  7. 7

    Τα αραδιάζω σε λαμαρίνες. Ελαφρά κάνω σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια

  8. 8

    Και ψήνω για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160o C αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

  9. 9

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

  10. 10

    Για το σιρόπιΒάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’.

  11. 11

    Ξαφρίζουμε τον αφρό.

  12. 12

    Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα.

  13. 13

    Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά.

  14. 14

    Πασπαλίζουμε με φυστίκι ή καρύδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (63)

Irni Skanavi
Irni Skanavi @cook_18381398
Χρόνια Πολλά...της κάνω κάθε χρόνο και είναι τέλεια!

Από

Mairy Cook
Mairy Cook @MairyCook89
στις
Volo,Greece

Κορυφαία αναζήτηση σε