ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Εκτός από τις ντομάτες και τη  φέτα μπορούμε να βάλουμε ότι άλλο θέλουμε. Κρεμμύδι, πιπέριες, ελιές κλπ. Αυτή τη  συνταγή την ειδα στο "10 με 1 μαζί" που το έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
  1. Για την τυρένια ζύμη
  2. 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  3. 100 γρ. γιαούρτι
  4. 1/2 κ.γ. αλάτι
  5. 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  6. Λιγη ρίγανη
  7. πιπέρι
  8. Για την γέμιση
  9. 4-5 ντομάτες ώριμες και σφικτές
  10. 1 φλυτζ.τσαγιού τριμμένη φέτα
  11. 1 κ.σ. λάδι
  12. 3 κ.σ. φρυγανιά
  13. Αλάτι - πιπέρι
  14. ρίγανη ή βασιλικό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο και τα τρίβουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα.

  2. 2

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και το μισό αυγό.

  3. 3

    Ανακατεύουμε και μόλις ενσωματωθούν τα υλικά ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

  4. 4

    Τυλίγουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτά.

  5. 5

    Αλευρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό 30 εκ. και ανοίγουμε ένα φύλλο τόσο ώστε να προεξέχει λίγο από το ταψί.

  6. 6

    Αλείφουμε το φύλλο με το άλλο μισό αυγό και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

  7. 7

    Βάζουμε μια στρώση ντομάτα σε φέτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

  8. 8

    Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι ντομάτες.

  9. 9

    Από πάνω απλώνουμε την τριμμένη φέτα, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και γυρνάμε το φύλλο που προεξέχει προς τα πάνω.

  10. 10

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 180.

Αντιδράσεις

Σχόλια (44)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Καλημερα θα επιχειρησω να την φτιαξω αυριο ωστε την Παρασκευη που θα εχουμε τραπεζι να ειναι ετοιμη, γιατι θελει λιγη διαδηκασια!!! Θα σου στειλω τα πιρουνακια μου κ το σχολιο το Σαββατο!!!

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ