Φασολάδα Πηλίου

Bαθμολογία: 4.8095
       
 
63 ψήφοι
ΒΑΡΒΙ, 15.01.09

Περιγραφή

Αυτή είναι φασολάδα!!!

Φασολάδα Πηλίου
photo: painter

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμ. φασόλια ξερά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1/2 κούπα σέληνο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πουμαρό) ή 3-4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα
  • λίγο ψιλοκομένο μπέικον ή 1 λουκάνικο Τρικάλων κομμένο ροδέλες

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Μουσκεύουμε από βραδίς τα φασόλια σε νερό.

Βήμα 2
2)

Την άλλη μέρα πετάμε το νερό αυτό και βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.

Βήμα 3
3)

Μόλις βράσουν ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να ψηθούν.

Βήμα 4
4)

Εάν θέλουμε να χυλώσει περισσότερο ρίχνουμε και μία μικρή πατάτα κομμένη κυβάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την έφαγα σε μια ταβέρνα στην Μακρυνίτσα Πηλίου, ζήτησα την συνταγή και σας την προσφέρω.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα

Σχετικές συνταγές

    69 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από manosfait, 21-3-09  
    #
    Σχόλιο από painter, 6-5-09  
    Ένα έχω να πω: Μπράβο ΒΑΡΒΙ μερακλού!!!
    Α και κάτι άλλο... εγώ πρόσθεσα και λίγη ρίγανη όπως πάντα άλλωστε!!! Κάνει το φαγητό πιο πικάντικο και είναι πολύ ευεργετική για τον οργανισμό...
    #
    Σχόλιο από common, 20-9-09  
    Τώρα που πιάνουν τα κρύα, καιρός για φασολάδα! Έτσι τη φτιάχνω κι εγώ, μόνο που προσθέτω πιπεριά, άνηθο και σκόρδο, και δεν βάζω πράσο ούτε μπέικον/λουκάνικο.
    Την έφτιαξα εχθές, στη χύτρα επειδή βιαζόμουνα. Σε 20 λεπτάκια είχα μια φασολάδα όνειρο. Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ives, 14-11-09  
    Πετυχημένη συνταγή. Να τρώμε και κανένα όσπριο χωρίς γκρίνια....
    #
    Σχόλιο από xaroula, 7-12-09  
    παντα ετσι την κανω δεν βαζω ομως ,αλαντικο,ωραιο φαγητο..
    #
    Σχόλιο από Billie, 7-12-09  
    Πολύ ωραία συνταγή και πάντα πετυχημένη!Δεν είχα σκεφτεί το πράσο,την άλλη φόρά θα το δοκιμάσω.Α,επίσης δε βάζω αλλαντικό για να τρώνε και τα παιδιά!
    #
    Σχόλιο από ansou, 18-12-09  
    Οπως ακριβως το λες!!Αυτη ειναι φασολαδα!!!Την εφτιαξα-παλι-σημερα και χυλωσε κι εγινε τελεια!!Με λουκανικο χωριατικο σπιτικο αλλα χωρις καυτερα.Ιδανικη ιδεα για τις μερες μετα τα Χριστουγεννα που εχουμε μπουχτισει τα κρεατα...
    #
    Σχόλιο από ansou, 18-12-09  
    Ξεχασα!Το λουκανικο το φτιαχνω χώρια ,σε τηγανι αντικολλητικο χωρις λαδι αφου εχει απο μονο του και στη συνεχεια το σουρωνω απο το λιπος και το αδειαζω στο τσουκαλι με το οσπριο οταν εχει ηδη γινει!!!
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 16-1-10  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-2-10  
    Την έφτιαξα σήμερα, ότι πρέπει για το κρύο που έκανε. Δεν έβαλα πράσο γιατί δεν είχα. Κι αντί των προτεινόμενων αλλαντικών, έβαλα λίγη καπνιστή γαλοπούλα.
    #
    Σχόλιο από Marisa78, 14-2-10  
    ω ναι αυτη ειναι φασολαδα!!! απλα μου στεγνωσε και δεν εγινε σουπιτσα παρολο που ειχα βαλει πολυ νερο...προφανως ηθελε κι αλλο! αλλα ναι πολυ νοστιμη! μπραβο!
    #
    Σχόλιο από christin2, 12-3-10  
    η κλασικη υπεροχη συνταγη!!!!! ετσι τη φτιαχνω μονο που δεν βαζω πρασο και λουκανικο [καθαρα θεμα γουστου].μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 11-6-10  
    Ετσι τη φτιάχνω αλλά δεν βάζω αλλαντικά
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 4-9-10  
    Εαν και δεν τρωω φασολαδα φαινεται αρκετα νοστιμη και αν κρινω και απο τα υλικα σιγουρα θα ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα..αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οταν βαλω τα φασολια να βρασουν θα πρεπει να βρασουν τελειως για να προσθεσω τα υπολοιπα υλικα?
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 24-10-10  
    ΣΙΛΒΥ ,συγγνώμη για την καθυστέρηση, όσο για τα φασόλια ... ναι, πρέπει να βράσουν καλά, χωρίς όμως να χυλώσουν. ΄Οταν τα δοκιμάζεις να είναι βρασμένα , και μετά ρίχνεις και τα υπόλοιπα υλικά.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 23-11-10  
    Τα πιρουνάκια από τον σύζυγό μου ,μιας και εγώ δεν τα τρώω τα φασόλια. Του άρεσε πολύ.Δεν έβαλα αλαντικά.Ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από makops, 9-12-10  
    Polu nostimi syntagi an kai ta fasolia pou agorasa den itan kali poikilia kai xreiastikan 3,5 wres vrasimo gia na malakwsoun...
    #
    Σχόλιο από eta, 12-1-11  
    Ήταν σίγουρα η πιο νόστιμη φασολάδα που έχω φτιάξει και ίσως η πιο νόστιμη που έχω φάει
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 22-3-11  
    Δεν έχω φτιάξει πιο ωραία φασολάδα!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή που μοιράστηκες μαζί μας. Το μόνο που άλλαξα: διπλή δόση ντομάτας! Έβαλα και χυμό και πελτέ! Ααα, δεν έβαλα και λουκάνικο ή μπέικον, γιατί δεν μου αρέσει το κρέας... Και ταλαιπωρήθηκα λίγο με τα φασόλια... Δε μου βράζανε... Έβαλα χάντρες... Μήπως γνωρίζετε γενικά πόση ώρα θέλουν βράσιμο γιατί εγω πρέπει να τα έβραζα πάνω από τρεις ώρες!!! Πάντως άξιζε η αναμονή!
    Υ.Γ. Τα είχα μουλιάσει αρχικά για οχτώ ώρες... Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από elianaaa, 24-3-11  
    αυτή ήταν φασολάδα...!!! πραγματικά πολύ πολύ νόστιμη... ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή.:)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    62 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από manosfait, 21-3-09  
    #
    Σχόλιο από ives, 14-11-09  
    Πετυχημένη συνταγή. Να τρώμε και κανένα όσπριο χωρίς γκρίνια....
    #
    Σχόλιο από xaroula, 7-12-09  
    παντα ετσι την κανω δεν βαζω ομως ,αλαντικο,ωραιο φαγητο..
    #
    Σχόλιο από Billie, 7-12-09  
    Πολύ ωραία συνταγή και πάντα πετυχημένη!Δεν είχα σκεφτεί το πράσο,την άλλη φόρά θα το δοκιμάσω.Α,επίσης δε βάζω αλλαντικό για να τρώνε και τα παιδιά!
    #
    Σχόλιο από ansou, 18-12-09  
    Οπως ακριβως το λες!!Αυτη ειναι φασολαδα!!!Την εφτιαξα-παλι-σημερα και χυλωσε κι εγινε τελεια!!Με λουκανικο χωριατικο σπιτικο αλλα χωρις καυτερα.Ιδανικη ιδεα για τις μερες μετα τα Χριστουγεννα που εχουμε μπουχτισει τα κρεατα...
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 16-1-10  
    #
    Σχόλιο από Marisa78, 14-2-10  
    ω ναι αυτη ειναι φασολαδα!!! απλα μου στεγνωσε και δεν εγινε σουπιτσα παρολο που ειχα βαλει πολυ νερο...προφανως ηθελε κι αλλο! αλλα ναι πολυ νοστιμη! μπραβο!
    #
    Σχόλιο από christin2, 12-3-10  
    η κλασικη υπεροχη συνταγη!!!!! ετσι τη φτιαχνω μονο που δεν βαζω πρασο και λουκανικο [καθαρα θεμα γουστου].μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 11-6-10  
    Ετσι τη φτιάχνω αλλά δεν βάζω αλλαντικά
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 4-9-10  
    Εαν και δεν τρωω φασολαδα φαινεται αρκετα νοστιμη και αν κρινω και απο τα υλικα σιγουρα θα ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα..αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οταν βαλω τα φασολια να βρασουν θα πρεπει να βρασουν τελειως για να προσθεσω τα υπολοιπα υλικα?
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 24-10-10  
    ΣΙΛΒΥ ,συγγνώμη για την καθυστέρηση, όσο για τα φασόλια ... ναι, πρέπει να βράσουν καλά, χωρίς όμως να χυλώσουν. ΄Οταν τα δοκιμάζεις να είναι βρασμένα , και μετά ρίχνεις και τα υπόλοιπα υλικά.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 23-11-10  
    Τα πιρουνάκια από τον σύζυγό μου ,μιας και εγώ δεν τα τρώω τα φασόλια. Του άρεσε πολύ.Δεν έβαλα αλαντικά.Ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από makops, 9-12-10  
    Polu nostimi syntagi an kai ta fasolia pou agorasa den itan kali poikilia kai xreiastikan 3,5 wres vrasimo gia na malakwsoun...
    #
    Σχόλιο από eta, 12-1-11  
    Ήταν σίγουρα η πιο νόστιμη φασολάδα που έχω φτιάξει και ίσως η πιο νόστιμη που έχω φάει
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 22-3-11  
    Δεν έχω φτιάξει πιο ωραία φασολάδα!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή που μοιράστηκες μαζί μας. Το μόνο που άλλαξα: διπλή δόση ντομάτας! Έβαλα και χυμό και πελτέ! Ααα, δεν έβαλα και λουκάνικο ή μπέικον, γιατί δεν μου αρέσει το κρέας... Και ταλαιπωρήθηκα λίγο με τα φασόλια... Δε μου βράζανε... Έβαλα χάντρες... Μήπως γνωρίζετε γενικά πόση ώρα θέλουν βράσιμο γιατί εγω πρέπει να τα έβραζα πάνω από τρεις ώρες!!! Πάντως άξιζε η αναμονή!
    Υ.Γ. Τα είχα μουλιάσει αρχικά για οχτώ ώρες... Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από elianaaa, 24-3-11  
    αυτή ήταν φασολάδα...!!! πραγματικά πολύ πολύ νόστιμη... ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή.:)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 11-4-11  
    μονο ετσι μπορς να τα φαω τα φασολια! μπραβο τελεια η συνταγη! δεν μου βγηκε νερουλο (δε μ αρεσει να εχει πολύ ζουμάκι), από πάνω έβαλα και τρμμενη φετουλα και τσιλι
    #
    Σχόλιο από Darky, 21-4-11  
    εύγε!!
    #
    Σχόλιο από sakir, 16-10-11  
    Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή. Πρώτη φορά έφαγα φασολάδα με όρεξη. Δεν έβαλα πράσο, αλλά έγινε απίθανη
    #
    Σχόλιο από somi085, 31-10-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από painter, 6-5-09  
    Ένα έχω να πω: Μπράβο ΒΑΡΒΙ μερακλού!!!
    Α και κάτι άλλο... εγώ πρόσθεσα και λίγη ρίγανη όπως πάντα άλλωστε!!! Κάνει το φαγητό πιο πικάντικο και είναι πολύ ευεργετική για τον οργανισμό...
    #
    Σχόλιο από common, 20-9-09  
    Τώρα που πιάνουν τα κρύα, καιρός για φασολάδα! Έτσι τη φτιάχνω κι εγώ, μόνο που προσθέτω πιπεριά, άνηθο και σκόρδο, και δεν βάζω πράσο ούτε μπέικον/λουκάνικο.
    Την έφτιαξα εχθές, στη χύτρα επειδή βιαζόμουνα. Σε 20 λεπτάκια είχα μια φασολάδα όνειρο. Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ansou, 18-12-09  
    Ξεχασα!Το λουκανικο το φτιαχνω χώρια ,σε τηγανι αντικολλητικο χωρις λαδι αφου εχει απο μονο του και στη συνεχεια το σουρωνω απο το λιπος και το αδειαζω στο τσουκαλι με το οσπριο οταν εχει ηδη γινει!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-2-10  
    Την έφτιαξα σήμερα, ότι πρέπει για το κρύο που έκανε. Δεν έβαλα πράσο γιατί δεν είχα. Κι αντί των προτεινόμενων αλλαντικών, έβαλα λίγη καπνιστή γαλοπούλα.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-2-13  
    Πάρα πολύ νόστιμη. Το λουκάνικο το τηγάνισα λίγο και το έβαλα λίγο πριν σβήσω τη φασολάδα.
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ68, 10-10-13  
    5 τα πιρουνακια γι αυτη τη νοστιμοτατη φασολαδα!!!οπως εγραψα και στο προηγουμενο σχολιο μου εβαλα και τσιγαρισμενο μπεικον και λιγη καπνιστη παπρικα και το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο.
    #
    Σχόλιο από GENOVEFA75, 22-1-14  
    Τελεια!!αντι πρασο έβαλα τριμμένο κολοκυθιά κ Τσιγαρίσα το κρεμμύδι ,μπέικον ,φασολάκια!απιστευτα νόστιμη!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Συμβουλές για νόστιμες σούπες
    Οι σούπες γίνονται όταν βράζουμε κάποιο στερεό ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasialis
    Οσπρια -  ρύζι.
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της fotinistgt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro
    Νηστίσιμα φαγητά ορεκτικά-λαδερά
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x