ggr
ggr @george
Athens

Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου σε μία σαλάτα. Τι μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας, κάποτε ; “Οι πιο νόστιμες γεύσεις είναι οι πιο απλές”. Κι’ εμείς το ξεχάσαμε, μάθαμε να λύνουμε γαστρονομικές εξισώσεις με πολλούς αγνώστους. Ε, λοιπόν, όχι, ευκαιρία να μας γνωρίσει ο βασιλικός μία συνταγή όπου δεν υπάρχουν περίεργα καρυκεύματα και εξελιγμένες τεχνικές που να αποβλέπουν στο να “καμουφλάρουν” τις γεύσεις των υλικών. Γι’ αυτό όμως είναι πολύ σημαντικό οι πρώτες ύλες να είναι εξαιρετικής ποιότητας και φρεσκότατες, που να διασφαλίζουν μία γεύση έντονη και καθάρια.

Recipe by ggr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 500 γρ. φρέσκα φασολάκια
  2. 2 κ.σ. κάπαρη σε αλάτι ή άλμη
  3. 6-8 φύλλα βασιλικού
  4. παρθένο ελαιόλαδο
  5. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Η ετοιμασία αυτού του πιάτου είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” εδώ.

  2. 2

    Η ανησυχία μας είναι μία και μόνητα φασολάκια να είναι καλής ποιότητας και πολύ φρέσκα και τα φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό και κομμένο μόλις από το φυτό. Τίποτα άλλο.

  3. 3

    Αφαιρούμε τις –τυχόν– ίνες, τις “κλωστές”, από τα φασολάκια, κόβουμε τις άκρες τους, τα χαράσσουμε λοξά σε ένα-δύο σημεία τους και τα πλένουμε καλά. Τα στραγγίζουμε.

  4. 4

    Έχουμε βάλει νερό σε μία αρκετά ευρύχωρη κατσαρόλα να βράσει.

  5. 5

    Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τα φασολάκια μας, τα αφήνουμε να μαγειρευθούν για 10 με 15 λεπτά, όσο δηλαδή χρειάζεται να μαλακώσουν αλλά ταυτόχρονα να είναι τραγανά, να “σπάνε” κόβοντάς τα.

  6. 6

    Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

  7. 7

    Τότε τα αλατίζουμε ελαφριά και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.

  8. 8

    Ξεπλένουμε καλά την κάπαρη για να απομακρυνθεί το αλάτι ή το υγρό της συντήρησης.

  9. 9

    Πλένουμε και στη συνέχεια στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Τα ακουμπάμε στον πάγκο της κουζίνας και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κατά μήκος, σε λεπτές λωρίδες.

  10. 10

    Προσθέτουμε και τα δύο αυτά υλικά στα φασολάκια και ανακατεύουμε καλά.

  11. 11

    Δεν μένει παρά να προσθέσουμε το ελαιόλαδο, 3 με 4 κουταλιές από το καλύτερο παρθένο που διαθέτουν τα ντουλάπια μας, δοκιμάζουμε λίγο και το αλάτι, ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

  12. 12

    Εάν καθυστερήσουμε για ένα εικοσάλεπτο, βάζοντας τη σαλατιέρα στο ψυγείο, θα έχουμε μία πολύ δροσερή και γευστική σαλάτα, είτε σαν συνοδεία του φαγητού μας είτε και για κύριο –ελαφρύ– πιάτο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Nataly
Nataly @cook_8456464
ωραία σαλάτα! μύρισε καλοκαιρινό βραδάκι στην βεράντα! συμφωνώ απόλυτα για τον πλατύφυλλο βασιλικό. το καλύτερο μαχαίρι για όλα τα μυρωδικά είναι το πορσελάνινο! θα την δοκιμάσω την σαλατούλα και θα επανέρθω με πηρουνάκια.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens