Φασολάκια με κοτόπουλο και ελιές

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
martou1
martou1 @cook_8514746
Θεσσαλονίκη,

Εύκολη και ανατρεπτική συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 1 στήθος κοτόπουλο
  2. 400 γρ. φασολάκια πλατιά
  3. 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
  4. 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  5. 3 κουτ. σούπας φρέσκια τριμμένη ντομάτα
  6. 6 πράσινες ελιές
  7. 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια.

  2. 2

    Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη στο κοτόπουλο.Κατόπιν το ροδίζουμε στη μισή ποσότητα απο το λάδι μας μέχρι να θωρακιστεί και να δημιουργήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.σβήνουμε με το χυμό απο το λεμόνι και το κρασί.

  3. 3

    Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το αφαιρούμε απο το τηγάνι και προσθέτουμε στην αρχή τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και ύστερα τα φασολάκια.Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασολάκια. Μετά τη ντομάτα,το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τις ελιές ολόκληρες.

  4. 4

    Αφήνουμε να βράσουν τα φασολάκια για περίπου 5-6 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε πάνω απο αυτά και το κοτόπουλο.

  5. 5

    Συνεχίζουμε την βράση για περίπου 40 λεπτά, ελέγχοντας συνέχεια μην τελειώσει το νερό απο το φαγητό μας.Αν αυτό συμβεί συμπληρώνουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

martou1
martou1 @cook_8514746
στις
Θεσσαλονίκη,