Φασολάκια με λάδι

Bαθμολογία: 4.8163
       
 
49 ψήφοι
Cook12, 07.12.08

Περιγραφή

Φασολάκια

Φασολάκια με λάδι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 800 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
  • 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 675 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γραμ ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Αν τα φασολάκια είναι πολύ μακριά, κόψτε τα στη μέση. Ρίξτε τα σε μια λεκάνη με κρύο νερό.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι, κατόπιν ρίξτε το σκόρδο, κι όταν αρχίσει να μυρίζει, ρίξτε και τις πατάτες.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες, το ζεστό νερό κι αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
  4.  Αφού πλύνετε τα φασολάκια με άφθονο νερό, ρίξτε τα κι αυτά στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό για 30 λεπτά. Ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  6. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φασολάκια.
  7. Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από φέτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την πήρα από το gourmed

Σχετικές συνταγές

    54 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 3-5-09  
    κι εμεις ετσι τα κανουμε παντα...αλλα αφου δεν βρησκουμε ευκολα φρεσκα φασολακια βαζουμε κατεψυγμενα!!!
    #
    Σχόλιο από zanice, 3-5-09  
    Μου αρέσουν πολύ τα φασολάκια , μόνο που εγώ βάζω λίγα καροτάκια... τα φασολάκια τα βάζω στη κατσαρόλα πριν τις πατάτες γιατί αλλώς οι πατάτες λιώνουν...
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-5-09  
    απλο και με γνησια και φρεσκα υλικα φαγητο.και 1 κιλο φασολακια να βαλεις παλι ενταξει θα ειναι αυτα τα υλικα,γιατι συνηθως λιγοτερο απο κιλο δεν παιρνει καμια μας στο μαναβη.Cook12 ειναι το αγαπημενο μου φαγητο!!
    #
    Σχόλιο από kor_, 4-6-09  
    Τώρα τα έβαλα να βράσουν...θα επιστρέψω με πιρουνάκια...μάλλον...γιατί έκανα μια χοντροπατάτα και να δω πως θα το σώσω... Πάνω στην αφηρημάδα μου έβαλα μουστάρδα(σκόνη) την ώρα που 'ηθελα να βάλλω σκόνη σκόρδου...ουφ...ελπίζω να τρώγεται το φαγάκι... Πάντως εύκολο θέμα τα φασολάκια...πρώτη φορά φτιάχνω....
    #
    Σχόλιο από kor_, 4-6-09  
    Ευτυχώς το έσωσα..χιχιχι!!!Πολύ νοστιμάααααα!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 4-6-09  
    Ακριβώς έτσι, με αυτές τις αναλογίες το κάνω και εγώ και είναι τέλειο! Τελευταία φτιάχνω πολύ συχνά με φρέσκα φασολάκια (άνευρα...δεν χρειάζονται καθάρισμα στο πλάι), είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλης της οικογένειας.
    Πολλές φορές το συνοδεύουμε και με τριμμένη φέτα!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-6-09  
    Κι εγώ έτσι τα κάνω. Καμιά φορά βάζω και ρίγανη. Κλασσικό ελληνικό φαγάκι!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΕΥΧΩΝΤΩΝΑΓΙΩΝ, 3-7-09  
    Το φαγητο παρα πολυ νοστιμο,νομιζω χρειαζετε λιγοτερο ελαιολαδο,καλυτερα 100ml,να μην γινει και πολυ λαδερο.
    Μια κατσαρολα φασολακια καταναλωθηκε σε λιγες ωρες.
    Σας ευχαριστω θερμα.
    #
    Σχόλιο από marialeo, 3-9-09  
    κλασσικο λαδερό φαγάκι με απίθανη γεύση!
    #
    Σχόλιο από il410, 3-3-10  
    ολα καλά αλλά σε τι θερμοκρασία να βάλω το ματι????
    μην τα ξεχναμε αυτα παιδια γιατι με βλέπω να ψηνω το φαι κανενα τετραωρο.... :-)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 4-3-10  
    Νόστιμο, καθημερινό λαδερό φαγητό.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-3-10  
    εκτος απο σκορδο τα φτιαχνουμε ιδια :)ωραιο φαγητο ,περισσοτερο καλοκαιρινο..
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 3-5-10  
    Κλασικό αγαπημένο φαγητό!!!
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 7-5-10  
    Πεντανόστιμα, συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από golfo, 4-6-10  
    πολυ ωραιο φαγητο,σημερα εβαλα και λιγο κρεατακι μεσα και εγινε λουκουμι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από andreas1, 4-7-10  
    #
    Σχόλιο από soula!!!, 23-7-10  
    Aν βαλω βασιλικο αντι για μαιντανο θα ειναι χαλια λετε?

    golfo,το κρεας το τσιγαριζεις στην αρχη μαζι με σκορδο και κρεμμυδι; Το αφηνουμε να βρασει λιγο μονο του και προσθετουμε μετα τα φασολακια και της πατατες για να μην λιωσουν;
    #
    Σχόλιο από ΕΥΤΕΡΠΙΤΣΑ, 20-9-10  
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 27-11-10  
    κλασσική και αγαπημένη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 15-3-11  
    Πολύ νοστιμο φαγητο αλλα μου βγηκε πολυ εντονη η γευση του σκορδου οποτε τωρα βαζω 1 σκελιδα μονο αντι για 2 :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    43 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 3-5-09  
    κι εμεις ετσι τα κανουμε παντα...αλλα αφου δεν βρησκουμε ευκολα φρεσκα φασολακια βαζουμε κατεψυγμενα!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-5-09  
    απλο και με γνησια και φρεσκα υλικα φαγητο.και 1 κιλο φασολακια να βαλεις παλι ενταξει θα ειναι αυτα τα υλικα,γιατι συνηθως λιγοτερο απο κιλο δεν παιρνει καμια μας στο μαναβη.Cook12 ειναι το αγαπημενο μου φαγητο!!
    #
    Σχόλιο από kor_, 4-6-09  
    Τώρα τα έβαλα να βράσουν...θα επιστρέψω με πιρουνάκια...μάλλον...γιατί έκανα μια χοντροπατάτα και να δω πως θα το σώσω... Πάνω στην αφηρημάδα μου έβαλα μουστάρδα(σκόνη) την ώρα που 'ηθελα να βάλλω σκόνη σκόρδου...ουφ...ελπίζω να τρώγεται το φαγάκι... Πάντως εύκολο θέμα τα φασολάκια...πρώτη φορά φτιάχνω....
    #
    Σχόλιο από kor_, 4-6-09  
    Ευτυχώς το έσωσα..χιχιχι!!!Πολύ νοστιμάααααα!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 4-6-09  
    Ακριβώς έτσι, με αυτές τις αναλογίες το κάνω και εγώ και είναι τέλειο! Τελευταία φτιάχνω πολύ συχνά με φρέσκα φασολάκια (άνευρα...δεν χρειάζονται καθάρισμα στο πλάι), είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλης της οικογένειας.
    Πολλές φορές το συνοδεύουμε και με τριμμένη φέτα!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-6-09  
    Κι εγώ έτσι τα κάνω. Καμιά φορά βάζω και ρίγανη. Κλασσικό ελληνικό φαγάκι!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΕΥΧΩΝΤΩΝΑΓΙΩΝ, 3-7-09  
    Το φαγητο παρα πολυ νοστιμο,νομιζω χρειαζετε λιγοτερο ελαιολαδο,καλυτερα 100ml,να μην γινει και πολυ λαδερο.
    Μια κατσαρολα φασολακια καταναλωθηκε σε λιγες ωρες.
    Σας ευχαριστω θερμα.
    #
    Σχόλιο από marialeo, 3-9-09  
    κλασσικο λαδερό φαγάκι με απίθανη γεύση!
    #
    Σχόλιο από il410, 3-3-10  
    ολα καλά αλλά σε τι θερμοκρασία να βάλω το ματι????
    μην τα ξεχναμε αυτα παιδια γιατι με βλέπω να ψηνω το φαι κανενα τετραωρο.... :-)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 4-3-10  
    Νόστιμο, καθημερινό λαδερό φαγητό.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-3-10  
    εκτος απο σκορδο τα φτιαχνουμε ιδια :)ωραιο φαγητο ,περισσοτερο καλοκαιρινο..
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 3-5-10  
    Κλασικό αγαπημένο φαγητό!!!
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 7-5-10  
    Πεντανόστιμα, συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από ΕΥΤΕΡΠΙΤΣΑ, 20-9-10  
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 27-11-10  
    κλασσική και αγαπημένη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 15-3-11  
    Πολύ νοστιμο φαγητο αλλα μου βγηκε πολυ εντονη η γευση του σκορδου οποτε τωρα βαζω 1 σκελιδα μονο αντι για 2 :)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 25-5-11  
    έτσι τα κάνω και εγω! νοστιμότατα! και με τριμμενη φετουλα!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 22-6-11  
    Πάρα πολύ ωραία, έτσι τα κάνω κι εγώ μόνο που πολλές φορές τα βάζω στη χύτρα για να κερδίσω χρόνο. Ένα δεκάλεπτο και έτοιμα! Κρατάνε και περισσότερες βιταμίνες :)
    #
    Σχόλιο από xristinaxs, 27-6-11  
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 4-8-11  
    Γιατί δεν τα έχω ψηφίσει;! Ποτέ δεν είναι αργά :) Έρχεται και φωτογραφία!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από soula!!!, 23-7-10  
    Aν βαλω βασιλικο αντι για μαιντανο θα ειναι χαλια λετε?

    golfo,το κρεας το τσιγαριζεις στην αρχη μαζι με σκορδο και κρεμμυδι; Το αφηνουμε να βρασει λιγο μονο του και προσθετουμε μετα τα φασολακια και της πατατες για να μην λιωσουν;
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 29-6-12  
    Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό!!έσβησα με κρασάκι κόκκινο!!
    καρότα δεν είχα αυτή την φορά,αλλά η νοστιμιά του δεν αλλοιώνεται,επίσης προσθέτω και μια πράσινη πιπεριά για γεύση !!
    #
    Σχόλιο από personna, 24-7-12  

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από zanice, 3-5-09  
    Μου αρέσουν πολύ τα φασολάκια , μόνο που εγώ βάζω λίγα καροτάκια... τα φασολάκια τα βάζω στη κατσαρόλα πριν τις πατάτες γιατί αλλώς οι πατάτες λιώνουν...
    #
    Σχόλιο από golfo, 4-6-10  
    πολυ ωραιο φαγητο,σημερα εβαλα και λιγο κρεατακι μεσα και εγινε λουκουμι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από andreas1, 4-7-10  
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 17-10-11  
    Κλασσικό και νόστιμο φαγητό.Πρώτη φορά έβαλα σκόρδο αλλά μία σκελίδα,έβαλα και λίγη τηγανιά που μου περίσσεψε και την είχα στην κατάψυξη.Το μαγείρεψα σε πήλινη κατσαρόλα στο τζάκι και έγινε πολύ νόστιμο.Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 30-5-12  
    αγαπημενο φαγακι .... σβηνω πολλες φορες και με κρασακι οταν εχω ....!!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 9-6-12  
    Κλασική και πετυχημένη συνταγή,κι εγώ τις πατάτες τις βάζω στο τέλος και προσθέτω και καρότο.
    #
    Σχόλιο από Anna Maria Zachou, 14-12-12  
    Μόλις την έκανα! Έβαλα κι ένα κολοκυθακι μέσα γιατί το είχα το καημενο στο ψυγείο και δεν ήξερα τι να το κάνω! Τα άφησα λίγο παραπάνω όμως να λιώνουν!!! Υπέροχα!!!
    #
    Σχόλιο από christmast, 30-4-13  
    Νόστιμη συνταγή, ιδανική τόσο για χειμώνα όσο και για καλοκαίρι! Εγώ προσθέτω λίγη ζάχαρη για να εξισορροπήσει την οξύτητα από τη ντομάτα, ένα κύβο λαχανικών και λίγη πάπρικα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    faghta
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της penyd
    Μαριάνθη
    Ένα βιβλίο 993 αγαπημένων συνταγών, του/της immortalia33
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της ΜΙΧΑΗΛΑ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 257 αγαπημένων συνταγών, του/της kele
    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios