Φασολάκια με μπέικον
Φρέσκα φασολάκια στην κατσαρόλα με μπέικον, σκόρδο, κρεμμύδι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ιδιαίτερο με αυτό το φαγητό είναι να μην αφήσουμε τα φασολάκια και το καρότο να παραβράσουν για να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την γεύση τους στο μέγιστο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον και τα σωτάρουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.Όταν ροδίσει το μπέικον και αρχίσουν να μαραίνονται το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα φασολάκια και σωτάρουμε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
-
2
Προσθέτουμε την πατάτα και το καρότο κομμένα σε μικρά κομμάτια και τον χυμό της ντομάτας.
-
3
Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.
-
4
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νεράκι.
-
5
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
-
6
Ελέγχουμε κάθε τόσο μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
-
7
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει η πατάτα ενώ τα φασολάκια και το καρότο είναι λίγο τραγανά.
Σχόλια (5)