Aktaia
Aktaia @cook_8468887

Είναι μία ποντιακή συνταγή, την οποία έφτιαχνε η αγαπημένη μου γιαγιά όταν ήμουν μικρό παιδί και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Tα φασόλια αποτελούν βασική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Eίναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Στο περίβλημα των φασολιών έχουν εντοπιστεί φλαβονοειδή που συσχετίζονται με σημαντική αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση.  Tα φασόλια περιέχουν ισοφλαβονοειδή και λιγνάνες, ουσίες που θεωρούνται ότι έχουν σημαντική αντιική, αντιμυκητιακή και αντιοξειδωτική δράση, ενώ θεωρούνται ωφέλιμα σε καρδιαγγειακές παθήσεις και στον καρκίνο της μήτρας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 ατομα
  1. 1 kg φασολάκια πράσινα
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. λίγο κόλιαντρο (προαιρετικά)
  4. λίγο ελαιόλαδο
  5. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα φασολάκια στις άκρες, τα κόβουμε στη μέση εάν είναι πολύ μακρουλά, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα την οποία γεμίζουμε με νερό (σχεδόν να τα καλύψει τα φασολάκια). Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά για αρκετή ώρα, ώστε να μαλακώσουν.

  2. 2

    Όταν απορροφηθεί το περισσότερο νερό, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα 3 αυγουλάκια που τα έχουμε χτυπήσει από πριν.

  3. 3

    Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μην σπάσουν τα φασολάκια, βάζουμε ψιλοκομμένο κόλιαντρο και σερβίρουμε!

Αντιδράσεις

Από

Aktaia
Aktaia @cook_8468887
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα