Φασολάκια

Bαθμολογία: 4.6429
       
 
56 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Η κλασσική συνταγή για τα κοκκινιστά φασολάκια.
Φασολάκια
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 πακέτο σάλτσα ντομάτα
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
  • μαιντανό, μάραθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 90' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι (όσο ψιλό ή χοντρό θέλουμε), κόβουμε φέτες τα καρότα και κυδωνάτες τις πατάτες. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά σε λάδι και τα σβήνουμε με κρασί.
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει τα φασολάκια και λίγο ακόμα.
  4. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, μπόλικο μαιντανό και ψιλοκομμένο μάραθο.
  5. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να χυλώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγή για slow cooker: Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο slow cooker και αφήνουμε να βράσει για 7-8 ώρες στο αυτόματο. Μόνο τα υγρά προσέχουμε να βάλουμε λιγότερο απ' ό,τι ζητάει η συνταγή. Εγώ έβαλα λιγότερο νερό (δηλαδή δεν σκέπαζε τα φασολάκια, αλλά ήταν λίγο πιο κάτω). Αν θέλετε λιγότερο ζουμάκι, βάλτε λιγότερο νερό. Όσες φορές τα έχω φτιάξει, τα φασολάκια βράζουν, αλλά παραμένουν τραγανά. Αν σας αρέσουν πολύ μαλακά, μάλλον δε θα σας αρέσουν στο slow cooker.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής γι' αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τη σάλτσα ντομάτας και το κρασί

 

Σχετικές συνταγές

    63 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από μαρινα, 1-1-05  
    Εγώ προσθέτω έναν κύβο λαχανικών για νοστιμιά...επιπλέον μερικές (!) σταγόνες TABASCO λίγο πριν το σερβιριστεί δίνει χαρακτήρα στο φαγητό.
    #
    Σχόλιο από ANDRIA, 29-6-06  
    #
    Σχόλιο από Valandil, 18-7-07  
    Καλό θα ήταν να αφήσεις τα φασολάκια να αχνιστούν αρκετά με το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά πριν ρίζεις τη σάλτσα και το νερό. Γίνονται πιο νόστιμα ;)
    #
    Σχόλιο από asotiro, 22-11-07  
    Η βαθμολογία είναι ακολουθώντας και όλες τις παραλλαγές-προτάσεις εκτός από το tabasco προς το παρόν.
    #
    Σχόλιο από THEMELINA, 2-2-09  
    Πάρα πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από marabou7, 17-2-09  
    Πολύ νόστιμο.
    Νομίζω ότι με την προσθήκη σκόρδου θα ήταν πιό πικάντικο και μυρωδάτο.
    #
    Σχόλιο από kessy, 19-3-09  
    με πέντε πιρουνάκια αν αφαιρέσουμε τον μάραθο και βάλουμε σκόρδο!μιαμ....
    #
    Σχόλιο από Ο ΠΙΤΑΚΙΑΣ, 19-3-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΦΤΩΧΗ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΗΝ ΚΑΦΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΚΗ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ
    #
    Σχόλιο από maria24, 19-3-09  
    Πολύ νόστιμη και υγηινή Συνταγή!Να πω κάτι για το σκόρδο?θα πω.μπορούμε να καθαρίσουμε σκόρδα και να τα βάλουμε σε ένα βαζάκι σκεπάζοντάς τα με ελαιόλαδο.Έτσι διατηρείται στο ψυγείο πολύ καιρό και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή χωρίς να μυρίζουν τα χέρια μας κάθε φορά!-άσχετο,αλλά ήθελα να μοιραστώ το "κολπάκι" μου μαζί σας!Χαλάλι σας βρε!
    #
    Σχόλιο από gina77, 27-4-09  
    Τέλεια τα φασολάκια. Νομίζα ότι το καρότο κάνει τη διαφορά. Την έφτιαξα με τη μόνη διαφορά ότι έβαλα φρέσκια ντομάτα.
    Μπράβο πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 27-4-09  
    Το αγαπημένο μου λαδερό με σκορδάκι και κολοκυθάκια.
    #
    Σχόλιο από amelie_, 5-9-09  
    Πολύ καλή η συνταγή! Εγω τσιγαρίζω και το φασολάκι, το κάνει πιο νόστιμο αλλα λιγότερο υγειινό... Εμείς στην οικογένεια μου πολλές φορές προσθέτουμε και κοτοπουλό και το αφήνουμε επιπλέον 30-40 λεπτά στον φούρνο.
    #
    Σχόλιο από tinawer, 7-10-09  
    Καλησπέρα σας,αχ αυτή η παρέα των συνταγών είναι απίστευτη,εκανα λοιπόν αυτή την συνταγή και έγινε τέλεια. Απλά θέλω να συμπληρώσω μία δική μου πινελιά στην συνταγή, όταν τελειώσετε το βράσιμο και σερβίρεται, κόψτε λεπτές φέτες γραβιέρα πάνω από τα φασολάκια αν δεν έχετε να το συνοδεύσετε με φέτα τυρί.Η γραβιέρα θα λιώσει και γεύση σας θα απογειωθεί
    #
    Σχόλιο από Basilikh, 21-10-09  
    Η μητέρα μου μου έφερε χθες και τα μαγειρεψα όπως λες .... Ο άντρας μου ξετρελάθηκε !!!! Μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα που τα σβήνεις με κρασι.
    ααα έβαλα και λίγες αγκινάρες μέσα ...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-10-09  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είναι μια από τις απλές κλασικές συνταγές.
    Εγώ πολλές φορές βάζω καρότα και κρεμμύδι στο μούλτι να λιώσουν σχεδόν και τα προσθέτω, επειδή τα παιδιά μου είναι λιγο παραξενα και δεν ήθελαν να τα βλέπουν :) . Έτσι και τα τρώνε (στη σάλτσα) και δεν τα βλέπουν :)
    Επίσης βάζω στο τέλος κομματάκια φέτας και λιώνουν μέσα στο ζουμάκι ή βάζουμε τριμμένη μυζήθρα πάνω στο πιάτο μας.
    #
    Σχόλιο από grandchef, 21-10-09  
    All time classic :) Δοκιμάστε φρέσκα φασολάκια ή βιολογικά, ΚΑΜΙΑ σχέση με τα κατεψυγμένα...τρυφερά και γλυκά!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-11-09  
    τι να πει κανεις γι αυτο το φαγητο!!
    παντα με φρεσκα φασολακια ποτε κατεψυγμενα,κολυθακια, φρεσκια ντοματουλα,βαζω και λιγες χαντρες μεσα γινεται υπεροχο
    #
    Σχόλιο από golfo, 4-12-09  
    φασολακια τα αγαπημενα μου!
    μια χαρα φαγητο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-12-09  
    αυτη τη φορα τα εφτιαξα χωρις σαλτσα ντοματας λογω γλουτενης,αλλα ετριψα καροτακι και πηρε λιγο χρωμα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 26-1-10  
    Ένα απο τα αγαπημένα μου λαδερά και με λίγη φέτα ..τέλειο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    52 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ANDRIA, 29-6-06  
    #
    Σχόλιο από asotiro, 22-11-07  
    Η βαθμολογία είναι ακολουθώντας και όλες τις παραλλαγές-προτάσεις εκτός από το tabasco προς το παρόν.
    #
    Σχόλιο από THEMELINA, 2-2-09  
    Πάρα πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από marabou7, 17-2-09  
    Πολύ νόστιμο.
    Νομίζω ότι με την προσθήκη σκόρδου θα ήταν πιό πικάντικο και μυρωδάτο.
    #
    Σχόλιο από Ο ΠΙΤΑΚΙΑΣ, 19-3-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΦΤΩΧΗ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΗΝ ΚΑΦΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΚΗ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ
    #
    Σχόλιο από maria24, 19-3-09  
    Πολύ νόστιμη και υγηινή Συνταγή!Να πω κάτι για το σκόρδο?θα πω.μπορούμε να καθαρίσουμε σκόρδα και να τα βάλουμε σε ένα βαζάκι σκεπάζοντάς τα με ελαιόλαδο.Έτσι διατηρείται στο ψυγείο πολύ καιρό και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή χωρίς να μυρίζουν τα χέρια μας κάθε φορά!-άσχετο,αλλά ήθελα να μοιραστώ το "κολπάκι" μου μαζί σας!Χαλάλι σας βρε!
    #
    Σχόλιο από gina77, 27-4-09  
    Τέλεια τα φασολάκια. Νομίζα ότι το καρότο κάνει τη διαφορά. Την έφτιαξα με τη μόνη διαφορά ότι έβαλα φρέσκια ντομάτα.
    Μπράβο πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 27-4-09  
    Το αγαπημένο μου λαδερό με σκορδάκι και κολοκυθάκια.
    #
    Σχόλιο από Basilikh, 21-10-09  
    Η μητέρα μου μου έφερε χθες και τα μαγειρεψα όπως λες .... Ο άντρας μου ξετρελάθηκε !!!! Μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα που τα σβήνεις με κρασι.
    ααα έβαλα και λίγες αγκινάρες μέσα ...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-10-09  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είναι μια από τις απλές κλασικές συνταγές.
    Εγώ πολλές φορές βάζω καρότα και κρεμμύδι στο μούλτι να λιώσουν σχεδόν και τα προσθέτω, επειδή τα παιδιά μου είναι λιγο παραξενα και δεν ήθελαν να τα βλέπουν :) . Έτσι και τα τρώνε (στη σάλτσα) και δεν τα βλέπουν :)
    Επίσης βάζω στο τέλος κομματάκια φέτας και λιώνουν μέσα στο ζουμάκι ή βάζουμε τριμμένη μυζήθρα πάνω στο πιάτο μας.
    #
    Σχόλιο από grandchef, 21-10-09  
    All time classic :) Δοκιμάστε φρέσκα φασολάκια ή βιολογικά, ΚΑΜΙΑ σχέση με τα κατεψυγμένα...τρυφερά και γλυκά!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-11-09  
    τι να πει κανεις γι αυτο το φαγητο!!
    παντα με φρεσκα φασολακια ποτε κατεψυγμενα,κολυθακια, φρεσκια ντοματουλα,βαζω και λιγες χαντρες μεσα γινεται υπεροχο
    #
    Σχόλιο από golfo, 4-12-09  
    φασολακια τα αγαπημενα μου!
    μια χαρα φαγητο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-12-09  
    αυτη τη φορα τα εφτιαξα χωρις σαλτσα ντοματας λογω γλουτενης,αλλα ετριψα καροτακι και πηρε λιγο χρωμα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 26-1-10  
    Ένα απο τα αγαπημένα μου λαδερά και με λίγη φέτα ..τέλειο
    #
    Σχόλιο από dcroula, 9-2-10  
    Ένα νόστιμο, καθημερινό λαδερό φαγητό.
    #
    Σχόλιο από andreas1, 4-7-10  
    #
    Σχόλιο από aurea, 3-1-11  
    Πολύ ωραία συνταγή, ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από GARYFALIA TERIZAKI, 5-1-11  
    Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι προτάσεις! Εγώ δοκίμασα να βάλω φρέσκο κρεμμυδάκι με ... μεγάλη επιτυχία! Δοκιμάστε το κι εσεις.Το κεφαλοτύρι στο τέλος είναι όλα τα λεφτά!
    #
    Σχόλιο από Andante, 7-1-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    11 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από μαρινα, 1-1-05  
    Εγώ προσθέτω έναν κύβο λαχανικών για νοστιμιά...επιπλέον μερικές (!) σταγόνες TABASCO λίγο πριν το σερβιριστεί δίνει χαρακτήρα στο φαγητό.
    #
    Σχόλιο από Valandil, 18-7-07  
    Καλό θα ήταν να αφήσεις τα φασολάκια να αχνιστούν αρκετά με το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά πριν ρίζεις τη σάλτσα και το νερό. Γίνονται πιο νόστιμα ;)
    #
    Σχόλιο από kessy, 19-3-09  
    με πέντε πιρουνάκια αν αφαιρέσουμε τον μάραθο και βάλουμε σκόρδο!μιαμ....
    #
    Σχόλιο από amelie_, 5-9-09  
    Πολύ καλή η συνταγή! Εγω τσιγαρίζω και το φασολάκι, το κάνει πιο νόστιμο αλλα λιγότερο υγειινό... Εμείς στην οικογένεια μου πολλές φορές προσθέτουμε και κοτοπουλό και το αφήνουμε επιπλέον 30-40 λεπτά στον φούρνο.
    #
    Σχόλιο από tinawer, 7-10-09  
    Καλησπέρα σας,αχ αυτή η παρέα των συνταγών είναι απίστευτη,εκανα λοιπόν αυτή την συνταγή και έγινε τέλεια. Απλά θέλω να συμπληρώσω μία δική μου πινελιά στην συνταγή, όταν τελειώσετε το βράσιμο και σερβίρεται, κόψτε λεπτές φέτες γραβιέρα πάνω από τα φασολάκια αν δεν έχετε να το συνοδεύσετε με φέτα τυρί.Η γραβιέρα θα λιώσει και γεύση σας θα απογειωθεί
    #
    Σχόλιο από Νάπα, 4-7-10  
    Μαζί με τις πατατούλες και τα καρότα μπορούμε να προσθέσουμε και 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες. Δίνουν στα φασολάκια απίστευτη γλυκά και νοστιμάδα.
    #
    Σχόλιο από Νάπα, 4-7-10  
    Μαζί με τις πατατούλες και τα καρότα μπορούμε να προσθέσουμε και δύο κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες. Δίνουν εξαιρετική γλύκα και νοστημιά στα φασολάκια.
    #
    Σχόλιο από common, 23-9-10  
    Κλασσικό φαγάκι. Έτσι το κάνω κι εγώ, μόνο που δεν σβήνω με κρασί, αντί για μάραθο βάζω μπόλικο άνηθο, και επίσης δεν βάζω πατάτες. Θα δοκιμάσω να σβήσω με κρασί την επόμενη φορά, έχει ενδιαφέρον αυτή η πρόταση. Α, και καμιά φορά το φτιάχνω και στη χύτρα, άμα βιάζομαι...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-8-11  
    Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα τη συνταγή σε slow cooker. Όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και έτοιμη. Μόνο που έβαλα αρκετά λιγότερο νερό, γύρω στο ένα φλυτζάνι. Νομίζω πως θέλει παραπάνω πάντως, γιατί έβρασε μεν το φαγητό, αλλά έμεινε χωρίς ζουμάκι.
    Το έβαλα στο αυτόματο για 7 ώρες.
    #
    Σχόλιο από didymaki, 11-11-13  
    Τελευταια συνηθιζω να προσθετω και λιγο κανελα - γαρυφαλλο - μοσχοκαρυδο!!! θυμιζουν πολυ κοκκινιστο και τρελαινεται και ο συζυγος.....
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 12-11-13  
    4 πιρουνάκια για ένα τέτοιο φαγητό είναι άριστα!.
    Συμβουλεύοντας!. Υπάρχουν τρίφτες για σκόρδο, που δεν το καταλαβαίνουν και οι ‘παράξενες’ μου!.
    Υπάρχουν κόφτες για συμμετρικές διαστάσεις πατατών και καρότων , τζάμπα!.
    Υπάρχουν βελτιωτικά γεύσης (κύβοι) που απογειώνουν γεύσεις!.
    Μην αποτάσσετε τα βαθύψυχτα, δεν έχουν συντηρητικά. Είναι μαζεμένα την κατάλληλη στιγμή. Είναι ελεγχόμενα από επιστήμονες του ιδους. Είναι ελεγχόμενα με το 100%. Και της 365 μέρες στο πιάτο σας εύκολα και υγιεινά. Εκτός εάν είσαστε υπέρ του κεντήματος για το σερβάν!.
    Δεν σταματώ στο αλάτι και το πιπέρι, υπάρχουν απίθανα μπαχαρικά, μορφωθείτε, χαρίστε χαρά στην γεύση, που τελικά δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο…..
    Η φαντασία εάν όταν μαγειρεύετε είναι εκεί και όχι πουθενά αλλού, είναι όνειρο αποτελέσματος!!!!!........ είστε ο καλύτερος αρχιμάγειρας του κόσμου για την οικογένεια σας, σε όλο τον κόσμο.
    Antonis-team.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Λαδερά/με λαχανικά
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Νηστίσιμα φαγητά ορεκτικά-λαδερά
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Φαγητά
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της eliza04
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της formatmakis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της cghcom