Φασολάκια
Η κλασική συνταγή για τα κοκκινιστά φασολάκια.
Recipe by Sitronella
Υλικά
-
1 κιλό φασολάκια
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
2 καρότα
-
4 μέτριες πατάτες
-
1 πακέτο σάλτσα ντομάτα
-
1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
-
μαϊντανό, μάραθο
-
αλάτι, πιπέρι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρεμμύδι (όσο ψιλό ή χοντρό θέλουμε), κόβουμε φέτες τα καρότα και κυδωνάτες τις πατάτες. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά σε λάδι και τα σβήνουμε με κρασί.
-
2
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
-
3
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει τα φασολάκια και λίγο ακόμα.
-
4
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, μπόλικο μαϊντανό και ψιλοκομμένο μάραθο.
-
5
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να χυλώσουν.
Σχόλια (95)