Φασόλια φούρνου με πιπεριές χρωματιστές
Μια συνταγή της θείας μου Σοφίας με φασόλια στον φούρνου,πολύχρωμες πιπεριές και φέτες ντομάτας! Εξαιρετική!
Υλικά
-
500 γρ φασόλια
-
2 καρότα
-
σελινο (ψιλοκομ)
-
1 σελινόριζα (σε κομματάκια)
-
κόκκινες πιπεριές (σε ροδέλες)
-
πράσινες πιπεριές (σε ροδέλες)
-
μπουκοβο (αν θέλουμε)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
-
αλάτι και πιπέρι
-
ντομάτα (ψιλοκομ)
-
1 κ.σουπας πελτε
-
λάδι
-
1 ντομάτα σε φέτες (αν θέλουμε)
-
πάπρικα
-
1 πράσο (σε ροδέλες)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένω τα φασόλια και τα βαζω να βράσουν, από την στιγμή που θα κοχλάσει το νερό για 5 λεπτά.Αποσύρω από την φωτιά και και τα αφήνω στο καυτό νερό να μουλιάσουν και να φουσκώσουν για 1 ώρα ή απλά, τα βάζουμε σε νερό κρύο από το προηγούμενο βράδυ.Τα βράζω έως να μαλακώσουν με το καρότο μαζί και την δάφνη
-
2
Τα στραγγίζω, ρίχνω στην κατσαρόλα λάδι,και όλα τα λαχανικά μου με τα φασόλια εκτός από τον πελτέ και την ντομάτα, να μαλακώσουν για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν θέλουμε να τσιγαριστούν!
-
3
Μεταφέρω τα υλικά μου όπως είναι στο ταψί.
-
4
Βάζω την ντομάτα και τον πελτέ και το νεράκι (ίσα που να τα σκεπάζει)
-
5
Και αν θέλω από πάνω βάζω μια φρέσκια ντοματούλα σε φέτες.
-
6
Ψήνω 1 ώρα με 1μιση σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο στους 200 αντιστάσειςΣτη μέση του ψησίματος, το αφαιρώ για να πάρει χρωμα το φαγητό μου!Να ελέγχετε τα υγρά!
Σχόλια