Φασόλια γίγαντες φούρνου

Bαθμολογία: 3.5
       
 
2 ψήφοι
πατσιλινάκου, 29.10.10

Περιγραφή

Γίγαντες φούρνου με ρόφημα Κρόκου Κοζάνης.
Φασόλια γίγαντες φούρνου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ φασόλια άσπρα γίγαντες ή ελέφαντες
  • 3 λίτρα νερό για το μαγείρεμα
  • 600 γρ ξεφλουδισμένα και τριμμένα κρεμμύδια
  • 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • ½ μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ πάστα ντομάτας
  • 250 mL ελαιόλαδο
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 φακελάκι από Βιολογικό Θερμαντικό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης & Καρυκεύματα (άσπρη-μπορντώ συσκευασία)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Όσπρια
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Σερβίρει: 10 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε 6- 8 ώρες σε νερό.
  2. Σε ψηλή κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια με 2 λίτρα νερό και αφήνουμε να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία με ακάλυπτη κατσαρόλα. Με τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τον «άσπρο αφρό» που δημιουργείται.
  3. Αφού πάψει να δημιουργείται αφρός, καλύπτουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για 1½ ώρα (ο ακριβής χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα των φασολιών: πρέπει να έχουν βράσει εντελώς, προτού προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά).
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C.
  5. Σε βαθύ ταψί, διαμέτρου 35 cm ρίχνουμε τα φασόλια και το υγρό.
  6. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου. Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180o C και το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά ακόμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φακελάκι με το ρόφημα το σχίζουμε και χρησιμοποιούμε το εσωτερικό του, βάζοντάς το με τα υπόλοιπα υλικά στα βρασμένα φασόλια.

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από xaravera, 23-12-11  
    Πρέπει να ειναι πολυ καλη συνταγή αλλά η φωτογραφία δεν την τιμά ιδιαίτερα
    #
    Σχόλιο από Ε.κωστας, 19-1-12  
    #
    Σχόλιο από somi085, 11-5-12  

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xaravera, 23-12-11  
    Πρέπει να ειναι πολυ καλη συνταγή αλλά η φωτογραφία δεν την τιμά ιδιαίτερα
    #
    Σχόλιο από Ε.κωστας, 19-1-12  
    #
    Σχόλιο από somi085, 11-5-12  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Κρόκος Κοζάνης – οι ιδιότητες
    ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Ο κρόκος  αποτελεί ένα ισ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της marilou1976
    Favorite!!!
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi-sta75
    ΕΦΗ ΟΣΠΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris